Cinci elevi creativi din Constanța, selectați să reprezinte România la Finala Europeană a competiției Sci-Tech Challenge 2018 din Bruxelles



Cinci elevi din Constanța s-au calificat în finala europeană a competiției Sci-Tech Challenge 2018, organizată de Junior Achievement (JA) Romania cu sprijinul ExxonMobil România.

Aflată la cea de-a VI-a ediție în România, competiția încurajează tinerii să își aplice cunoștințele în domeniile Științei, Tehnologiei, Ingineriei și Matematicii (STEM) și să își dezvolte creativitatea și aptitudinile antreprenoriale.

Anul acesta, 104 elevi constănțeni au participat la finala națională a competiției Sci-Tech Challenge 2018, unde au fost provocați sa gestioneze, cu un impact cat mai redus asupra mediului, serviciul public de transport al unui oraș care găzduiește Campionatul European de Fotbal din 2020.
Echipa câștigătoare a propus o combinație de măsuri pentru un plan de transport eficient care include: o rețea particularizată de transport, cu restricționarea și prioritizarea anumitor benzi din bulevardele principale ale orașului în timpul evenimentului (pentru autobuze și biciclete), folosirea de autobuze Double-Decker electrice/hibride, fără emisii, care sa ofere și o experienta turistica deosebita pentru vizitatori si crearea unei aplicații mobile pentru închirierea de biciclete din stații special amenajate.

Elevii constănțeni care vor reprezenta România la finala europeană sunt: Sonia Cornea (Colegiul Național Mircea cel Bătrân), Ivan Andrei (Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu), Diana-Teodora Vrabie (Liceul Teoretic Ovidius), Bianca Goidan (Liceul Teoretic Lucian Blaga), Vlad-Andrei Dogaru (Colegiul Național Mircea cel Bătrân).
 

„Am fost încântată de echipa pe care am avut-o, oameni extrem de receptivi, cu care am împărtășit idei multiple și am lucrat cu drag. Mi-a plăcut mult faptul că fiecare s-a mobilizat și, deși eram în crizei de timp, am reușit 56 punem totul cap la cap. Consider că pentru mine a fost o experiență interesanto, o zi petrecută productiv, din care am avut ce să învăț și mă bucur că am avut ocazia să iau parte la o competiție care solicită o viziune pentru viitor, care dezbate teme reale și îți cere să cauți soluții", a declarat Sonia Cornea, eleva la Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța .


Sci-Tech Challenge își propune să motiveze elevii cu vârste cuprinse intre 15-18 ani să ia în considerare matematica, știința și tehnologia în alegerea viitoarei lor profesii, să crească gradul de conștientizare cu privire la importanța științei și a tehnologiei și la modul în care acestea pot fi aplicate în afaceri pentru a răspunde provocărilor viitoare.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Revista Zări Alb Astre ZăriAlbAstre2020- „TREKTRONIK 2020 SCI-TECH CHALLENGE“ de Virgil Baclanov, clasa a X-a C, Andrei Bărăitaru clasa a X-a C, Ana Luca, clasa a X-a C

28 Mar 2023 919

Șase elevi din județul Constanța au participat la competiția europeană Sci-Tech Challenge

28 May 2021 1918

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” reprezintă România la etapa europeană a Sci-Tech Challenge

20 May 2021 1527

Mirciștii coordonați de un fost inspector școlar general au atins o nouă performanță

20 May 2020 2790

O elevă de la Liceul Teoretic „Ovidius”, calificată la Sci-Tech Challenge 2019

04 Apr 2019 2110

Revista presei locale

05 Apr 2018 2371

Zeci de elevi constănțeni, participanți la Sci-Tech Challenge 2017. Cei mai buni merg la finala europeană. Cine sunt ei

06 Mar 2017 3046

Elevii ”Sci Tech” din Constanţa pleacă la Bruxelles!

16 Mar 2016 2415

Elevi de la Liceul Teoretic „Ovidius“, la Competiţia Sci-Tech Challenge

11 Mar 2016 2520

Competiția Sci-Tech Challenge s-a desfășurat sâmbătă, 05 martie, la Universitatea “Ovidius” din Constanta.

10 Mar 2016 2350

România a fost reprezentată la Sci-Tech Challenge de cinci elevi constănțeni

27 Apr 2015 2087

O elevă de la liceul Lucian Blaga, în echipa României la finala europeană a Sci-Tech Challenge

17 Mar 2015 2174