Cine-a pus furtunu-n drum Cursa cu obstacole de la Policlinica 2 Constanţa (galerie foto)


De vreo două săptămâni, pe trotuarul din faţa Policlinicii numărul 2 din Constanţa, un investitor-strategic a lăsat, de izbelişte, un furtun foarte gros. De atunci au început adevărate dezbateri pentru că nimeni, nefiind de profesie, nu ştie de ce le-a lăsat acolo meseriaşul de la investitorul strategic.
Şi de atunci polemici în toată regula: Este un furtun? Este o conductă? Este o ţeavă?
Dar mai apar şi alte teme de dezbatere, mai ales că bizara reminiscenţă a constructorilor are forma unui cerc aproape perfect. O fi al Primăriei? Nu, că primarul nostru nu-i lăsa pe constructori, aşa, de capul lor. O fi al Consiliului Judeţean? Se poate, dar are instituţia asta aşa lucrări în municipiu?
Aaaa. Este al Prefecturii Constanţa, că Prefectura este peste tot, e-n toate cele ce sunt. Unul ceva mai timid a venit cu o teorie şocantă: este lăsată de nişte ăia cu ozn-ul. Nu se vede ce formă frumoasă are? Numai nişte din ăia dotaţi puteau face aşa lucrare care nici nu pare diavolească nici dumnezeiască.
Ba chiar altul spunea că ar fi bine ca toţi care trec pe acolo să calculeze ceva pe bază de Pi, adică de 3,14. Acolo ceva: suprafaţa cercului acela, raza, circumferinţa, etc.
Altul mai şugubăţ a vrut să se urmărească, pardon, să se monitorizeze cât de uşor, sau de greu, se poate sări peste ţeava cu pricina.
Şi uite-aşa ne-am apucat să vedem cum se trece obstacolul din faţa Policlinicii II din Constanţa, acolo unde se fac tot felul de analize şi vin femei cu copii în braţe, bolnavi, bătrâni, dar şi mulţi pietoni de toate vârstele.  

Primii care s-au încumetat au fost doi vârstnici, probabil soţ şi soţie. Ei au acţionat şi aici, ca pe parcursul întregii lor vieţi de cuplu: „Mereu împreună. Doar moartea ne va despărţi”.

 Am spus întotdeauna: un pas mic pentru mine, un pas mare pentru omenire. Aşa au zis şi ăia când au ajuns pe lună.
 
Pasul sus-sus. Unu-doi-trei-patru. Ţine cadenţa. Unde te gândeşti? Lasă problemele acasă. Aici fii atent la comandă. Hai, din nou: unu-doi-trei-patruuu. Stâng-drept-stâng-drept. Bine cadenţa, lasă maneaua că nu se ascultă muzică aici. Aici e treabă serioasă.

Alţii. Aşa. Ca la rumba. Doi paşi în faţă, doi înapoi. Hai, hai veniţi şi voi. Cine nu este cu noi este împotriva noastră.


 Ia uite şi vecinul. Nu are curaj să treacă peste obstacol cu căruciorul. Halal bărbat. De-abia cum îl cunoaştem. Noi credem că este mai curajos.
 

Cine este bărbat, este. A luptat împotrivă ruşilor, a nemţilor, a bolşevicilor, a comuniştilor, a securităţii, a capitalismului. Cu fruntea sus a ieşit din toate alea. Şi cum să se lase la un furtun? Cu voioşie vom trece peste toate. Bravo băieţi. Mai ridicaţi ştacheta că suntem la alt nivel.
 
Eeee. Se schimbă total problema. Obstacolul furtunos face piciorul frumos. Şi se mai demonstrează ceva. Rochia mulată pe corp mult bine aduce. QED.

Ia uite şi la ăsta. Zici că-i cercul lui. Dar dacă îşi apără teritoriul ce ne facem. Mai ales că pare a fi şi un pic şmecheraş. Stă cu spatele, se face că nu ne vede. Dar mai ştii. Odată se dă la noi. Pentru că se ştie: câinele care nu latră acela muşcă.
   
Cum dracu selfie aici?. Ce vrea şi soacră-mea asta este imposibil. Selfie, selfie ştiu că mă vrei. Selfie, selfie ştiu că mă placi. Selfie, selfie….

Aici nu mai este deloc de glumă. Aici este cel mai trist. De fapt trist este tot. Trist este că nimeni nu vede de două săptămâni un ditamai furtunul în mijlocul unei policlinici foarte importante din Constanţa.
Trist este că toţi trecem nepăsători. Bine că am trecut obstacolul. Lasă-l acolo. Să-l mai treacă şi alţii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Policlinica Municipală de Cardiologie și Oncologie Constanța, în atenția APM. Se solicită acordul de mediu

18 Sep 2023 1161

UPDATE Avarie RAJA pe bulevardul I.C.Brătianu din municipiul Constanța. Spitalul de Boli Infecțioase și Policlinica 2, afectate de întreruperea furnizării apei

06 May 2023 1593

Primăria Constanța, răspuns negativ pentru omul de afaceri Danis Șabit. El dorea să ridice o clinică pe bulevardul I.C. Brătianu din Constanța

31 Aug 2022 1701

Policlinica cu Plată Constanța angajează paznic. Ce vechime este necesară

27 May 2022 1220

Dispensar Policlinica cu Plată Constanța angajează paznic. Care sunt cerințele

18 Apr 2022 1408

Posturi vacante la Dispensarul Policlinica cu Plată Constanța scoase la concurs. Cine poate participa

21 Mar 2022 2299

DSP Constanța Testul Babeș Papanicolau, efectuat gratuit. Iată unde pot suna femeile din Constanța

17 Feb 2021 6051

RADET Constanța, anunț despre finalizarea lucrările de eliminare a avariilor

16 Oct 2020 2012

Incendiu la o anexă de la Policlinica 2, din municipiul Constanța

02 Sep 2020 2077

RADET Constanța a anunțat eliminarea unei avarii și reluarea furnizării apei calde de consum

14 Jul 2020 1759

Licitație de peste un milion de lei pentru proiectare și asistență tehnică în cadrul Policlinicii 2 din municipiul Constanța. Cine răspunde de atribuirea contractului?

13 Jul 2020 1765

Urban Strava Art Ionuț Petcu creează artă urbană prin alergare. Două dintre trasee s-au născut la Constanța (galerie foto)

26 Jun 2020 3944

Platani, tei și stejari roșii americani, aclimatizați la Brăila vor fi plantați în fața Policlinicii nr.2 din municipiu (documente)

05 May 2020 3680

Pompierii de la ISU Dobrogea intervin la Policlinica 2 din Constanţa

24 Apr 2020 1828

CJC reamenajează accesul principal din Policlinica 2 din municipiul Constanța. Licitație pentru proiectare și execuție lucrări

18 Mar 2020 1938