Cine este constănţeanul implicat în fraude electronice care aşteaptă condamnarea în SUA

fraude_electronice.jpgUn român implicat într-o serie de fraude electronice a fost condamnat la patru ani de închisoare în Statele Unite, anunţă autorităţile judiciare din statul Connecticut într-un comunicat oficial, transmite Mediafax, preluat de hotnews.ro.

Dragoş Răzvan Davidescu, în vârstă de 39 de ani, a fost condamnat la patru ani de detenţie de judecătorul districtual din New Haven, Janet Hal.
Potrivit procurorului David B. Fein, din Connecticut, Davidescu a fost implicat in numeroase activitati de tip "phishing", obtinand prin fraude si activitati de inselaciune pe Internet serii de carduri si date personale ale unor cetateni americani.

Davidescu facea parte dintr-o retea de fraudare care avea sediul in orasul Craiova si care a vizat, in intervalul 2004-2006, clienti ai bancilor People's Bank, Citibank, Capital One, Bank of America, JPMorgan Chase & Co., Comerica Bank, Regions Bank, LaSalle Bank, U.S. Bank, precum si ai site-urilor Wells Fargo & Co., eBay si PayPal.

Investigatia FBI in acest caz dureaza de sapte ani, timp in care au fost pusi sub acuzare 19 cetateni romani. Noua dintre suspecti sunt dati in urmarire.

Presa americana a relatat zilele acestea si despre un alt cetatean roman condamnat la inchisoare in SUA, pentru rolul pe care l-a jucat in fraudarea unor sisteme point-of-sale (POS) la peste 150 restaurante Subway si alti 50 de retaileri. Potrivit autoritatilor, patru hackeri romani au folosit ilegal datele a peste 80.000 de clienti pentru a face achizitii de milioane de dolari. 
Cezar Butu a primit luni sentinta de 21 de luni in inchisoare la un tribunal federal din New Hampshire, dupa ce, in septembrie, a pledat vinovat.
Din 2008 pana in mai 2011, cei patru au patruns ilegal in peste 200 de sisteme POS pentru a instala software-uri prin care sa poata fura datele cardurilor.
Un alt roman implicat in acest caz, Iulian Dolan, ar urma sa primeasca o pedeapsa de 7 ani, cand va fi condamnat in luna aprilie, dupa ce si el a pledat vinovat. Un al treilea, Adrian-Tiberiu Oprea, în vărstă de 28 de ani, din Constanţa, va avea procesul luna viitoare. Cel de-al patrulea, Florin Radu, ramane in libertate.

Iată ce spunea la finele anului 2011 Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

            Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au solicitat Curţii de Apel Constanţa arestarea preventivă provizorie, în vederea extrădării,faţă de persoana extrădabilă OPREA ADRIAN TIBERIU, pe numele căruia există o cerere de extrădare formulată de autorităţile din Statele Unite ale Americii.

           Din actele transmise de autorităţile judiciare solicitante rezultă că acesta este cercetat pentru comiterea unor infracţiuni de criminalitate informatică, comise în perioada anilor 2008-2010, împreună cu alte 3 persoane, constând în aceea că, a participat într-o schemă internaţională online, pentru a pătrunde în mod neautorizat în sistemele informatice „point of sale" („POS") [punct de vânzare] sau checkout ale comercianţilor din SUA, pentru a fura datele legate de card-uri de credit, debit şi card-uri cadou ale clienţilor acestora (împreună cu „card-uri de credit").

Prin activitatea lor infracţională, persoana extrădabilă OPREA ADRIAN TIBERIU, împreună cu ceilalţi participanţi, au pătruns neautorizat în sistemele informatice „point of sale" („POS" ) ale peste 150 de franşize ale unui lanţ de restaurante renumit în S.U.A., inclusiv în una sau mai multe franşize situate în New Hampshire, precum şi ale peste 50 de alţi comercianţi identificaţi din SUA, au compromis peste 100.000 de conturi de card de credit şi au făcut cheltuieli de peste 10.000.000 USD, folosind aceste conturi compromise.

           Persoana extrădabilă OPREA ADRIAN TIBERIU a fost prezentată Curţii de Apel Constanţa în data de 30.11.2011 care a dispus luarea măsurii arestării preventive provizorii, în vederea extrădării, pe o durată de 20 de zile.

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Miercuri a fost cel mai cald din țară! Temperaturile au scăzut și cu 20 de grade Celsius

18 Apr 2024 63

Angajări Constanța Ce post scoate la concurs Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord

18 Apr 2024 169

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 171

Termen nou în dosarul lui Vlad Pascu Tatăl lui Sebi, plin de durere- „Nu mai am nici o speranță” (VIDEO)

18 Apr 2024 232

Baschet Încă o victorie cu FCC UAV Arad, iar CSM Constanța ia o opțiune serioasă în lupta pentru titlul de campioană (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 203

Un nou magazin Kaufland va fi construit în Constanța!

18 Apr 2024 615

Firmă nouă pe strada Avram Iancu din Constanța! Iată cu ce se ocupă

18 Apr 2024 292

Codul Galben și-a intrat în drepturi la Constanța! Imagini din traficul rutier în această dimineață (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2024 490

Accident rutier la prima pasarelă dinspre Constanța către Valu lui Traian. Un pieton a fost rănit (FOTO)

18 Apr 2024 730

Cum va fi vremea în Dobrogea în perioada următoare? Anunțul meteorologilor

18 Apr 2024 448

Intervenții ale polițiștilor pe raza județului Constanța

17 Apr 2024 366

Șofer băut, depistat de polițiști în Ovidiu, județul Constanța

17 Apr 2024 452

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța „Sărbătoare luminată – Concert de Paști” va fi pus în scenă în seara de vineri, 26 aprilie 2024

17 Apr 2024 392

Copii de grădiniță au participat la un atelier de pictură, la Muzeul de Artă Populară Constanța (FOTO)

17 Apr 2024 366

Spectacolul de operă „Rigoletto” de G. Verdi, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

17 Apr 2024 436