Cine i-a luat locul lui Sorin Pantiş în funcţia de administrator unic al WISE Invest SRL, după scandalul ICA

În Monitorul Oficial al României de ieri a fost publicată hotărârea Adunării Generale a Asociaţilor WISE Invest SRL, luată pe 25 septembrie 2014, prin care Sorin Pantiş a fost revocat din funcţia de administrator unic, fiind înlocuit cu Marian Tone. Mandatul noului administrator unic va fi de patru ani. La Adunarea Generală au participat toţi asociaţii societăţii: Corina-Mirela Voiculescu, Alexandru Drijman, Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA şi Cristian Podoleanu.

Hotărârea Adunării Generale a Asocaiţilor a fost luată la o lună şi jumătate după ce Sorin Pantiş, fost ministru al Comunicaţiilor, a fost condamnat la 7 ani de inchisoare cu executare in dosarul privind privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare. Potrivit hotnews.ro, Sorin Pantis este acuzat ca, in calitate de director executiv al Grivco, ar fi intocmit si folosit un document fals pentru „a sustine nereal” majorarea capitalului social al Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

După cum precizează hotnews.ro, „în anul 2004, cand Sorin Pantis era director general executiv al SC Grupul Industrial Voiculescu si compania (Grivco) SA Bucuresti, acesta a intocmit, impreuna cu directorul ICA, Gheorghe Mencinicopschi, un proces-verbal de predare-primire in care au atestat nereal faptul ca, la data de 30 martie 2004, Grivco a predat institutului un cromatograf gaz-lichide si un spectrometru cu absorbtie atomica, obiecte ce ar fi reprezentat imbunatatiri aduse de societate dupa privatizarea ICA. Contractul de furnizare a acestor echipamente are numarul 124 si a fost incheiat in 9 martie 2004 cu societatea Mecro System SRL Bucuresti, acestea fiind importate in 26 aprilie 2004 si respectiv 6 mai 2004. Predarea lor efectiva catre ICA a avut insa loc abia in 23 iunie 2006, adica la mai bine de doi ani de la intocmirea procesului-verbal. Sorin Pantis s-ar fi folosit de acest document fals pentru "majorarea capitalului social al ICA SA Bucuresti prin aportul in natura a actionarului majoritar Grivco SA Bucuresti". Concret, in cazul lui Pantis ar fi vorba de un caz de fals legat de procesul verbal nereal”.

"Nu mi-am inchipuit ca in societatea romaneasca se poate intampla asa ceva. Totul s-a desfasurat in conditiile legii (privatizarea ICA - n.r.), nu exista niciun prejudiciu. Este ceva de neinchipuit. Un asasinat economic si politic", a declarat Sorin Pantiş, potrivit hotnews.ro. Acesta se considera "un om cinstit condamnat pe nedrept" si sustine ca "adevarul nu trebuie aflat, este unul singur: toti cei condamnati au fost condamnati pe nedrept. Trebuie demonstrat de cei care mai pot sa il demonstreze".

Sursa foto: hotnews.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.