Cine îi va judeca pe Dragnea, Tăriceanu, Udrea, Bica, Ponta, Greblă, Hrebenciuc

 Membrii noilor completuri de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au fost desemnaţi joi, prin tragere la sorţi, scrie România TV. 

După repartizarea aleatorie a dosarelor, Liviu Dragnea, Elena Udrea, Alin Bica, Victor Ponta, Toni Greblă, Călin Popescu Tăriceanu, Viorel Hrebenciuc.

După repartizarea aleatorie a dosarelor, procesul privind angajărilor fictive de la Direcţia Copilului Teleorman, în care este judecat Liviu Dragnea, a picat la completul 2 penal. Aceste este format din cinci judecătoare: Encean Simona Daniela, Rog Lucia Tatiana, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana, Popa Rodica Aida.

Tot la acest complet a fost repartizat şi dosarul în care fosta şefă a DIICOT Alina Bica a depus o contestaţie în anulare la condamnarea definitivă.

La completul 1 penal - format din judecătorii Simona Cristina Neniţă, Iulian Dragomir, Constantin Epure, Marius Foitoş, Ionuţ Matei - au fost repartizate dosarele în care sunt judecaţi Victor Ponta şi Viorel Hrebenciuc.

La completul 3 penal - format din judecătorii Francisca Vasile, Silvia Cerbu, Ioana Bogdan, Anca Mădălina Alexandrescu, Ana Iancu - au fost repartizate dosarele în care sunt judecaţi Toni Greblă, Călin Popescu-Tăriceanu, Elena Udrea (contestaţie în anulare).

Toate aceste dosare au primit termen pe data de 19 decembrie.

Președintele ÎCCJ, Cristina Tarcea, susține că a început un asalt și asupra completurilor de 3 judecatori, mentionand ca in masura in care se considera ca tragerea la sorti este un element echitabil, ar trebui aplicata si asupra completurilor de 1,2 si 3 judecatori de la alte instante.

"Cred ca este de datoria mea, in calitatea de reprezentant al puterii judecatoresti, sa va atrag atentia asupra unui alt lucru care mediteaza toata lumea. Este vorba de completurile colegiale de 3 judecatori. Nu e un secret ca a inceput un asalt si asupra completurilor de 3 judecatori, Va reamintesc ca nu sunt numai completuri de 3 ci si de 2 si de 1, iar in masura in care apreciem ca tragere la sorti reprezinta un element echitabil, aceasta tragere trebuie aplicata si asupra completurilor de 1, 2 si 3 judecatori din tara", a declarat Cristina Tarcea, inainte de tragerea la sorti. 
 


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decrete semnate de Klaus Iohannis. Mai mulți magistrați, eliberați din funcție

29 Apr 2021 746

Klaus Iohannis a semnat decrete de eliberare din funcție. Judecători și procurori, pe listă

01 Apr 2021 718

1.000 de magistraţi se opun avizului CSM la trimiterea în judecată. Care sunt judecătorii de la Constanța

23 Mar 2021 786

Harta infracționalității Mai sunt interlopi în Constanța? Ce spune prim-procurorul Mihai Stanciu, de la Parchetul Judecătoriei

13 Mar 2021 4068

Galeria militarilor și polițiștilor din Constanța condamnați pentru diverse infracțiuni. Ultimul dosar soluționat

12 Mar 2021 8205

Cazul judecătorului Epure, președintele Curții de Apel Constanța, analizat azi la CSM

11 Mar 2021 664

CSM anunță „remedierea deficiențelor constatate la Curtea de Apel Constanța prin Raportul de inspecție a Inspecției Judiciare“

25 Feb 2021 705

Judecătorul Teodor Viorel Gheorghe, președintele Tribunalului Constanța, precizări despre sporurile salariale

18 Feb 2021 990

S-a schimbat componența Completului de 5 judecători – Penal 2 de la Înalta Curte

05 Feb 2021 898

Judecătoarea care ar fi vrut ca în Constanța să nu mai fie obligatorie purtarea măștii de protecție în spațiile publice deschise a părăsit sistemul

02 Feb 2021 1770

Decrete semnate astăzi de Klaus Iohannis. Mai mulți judecători, eliberați din funcții

01 Feb 2021 854

Președinți noi în Curtea de Apel Constanța

23 Jan 2021 1294

Judecătoarea Simona Cristina Neniţă, de la Înalta Curte, iese la pensie! Ce dosare a judecat de la Constanța

20 Jan 2021 1220

Fostul președinte al Curții de Apel Constanța, la Ministerul Justiției. Doi membri CSM s-au opus

16 Jan 2021 1208

Au fost stabilite completurile de judecători de la Curtea de Apel Constanța! Penal, civil și contencios administrativ și fiscal

13 Jan 2021 2372