Stiri calde

UPDATE 6 S-a constituit noul Consiliu Județean Cine sunt cei care au renunțat la funcțiile de ales (galerie foto + video)


 
Gheorghe Dragomir, Adrian Manole și George Măndilă au renunțat la mandatele de consilieri județeni alături de toți pnl-iștii care au obținut funcții de primar la alegerile locale din 5 iunie.
 
Și Ion Adam fostul primar de la Comana s-a retras deși era pe listele de consilieri. 

De la PMP s-a retras Aurelian Dumitrașcu, iar următorii pe listă sunt Claudiu Palaz, Florin Goidea  și Daniel Turcu. 

De asemenea, Roşu Iancu Tiberiu a renunțat la mandatul de consilier Judeţean PSD în CJ Constanţa, din cauza unui dosar penal, astfel, PSD l-a retras de pe listă. 

Toți au depus în scris o hârtie la Secretarul Județului Mariana Belu. 

La învestire a ajuns și prefectul Constanței Adrian Nicolaescu dar și președintele PSD Constanța, Felix Stroe. Mai sunt prezenți Mirela Matichescu, fost șefă ANT, și Decebal Făgădău. 

Mariana Belu, secretarul județului face prezența consilierilor aleși. Conform legii 215/2001 a Administrației Publice Locale, ședința este legal constituită dacă sunt prezenți două treimi din consilieri. 

Lipsesc cei care s-au retras de pe liste: Gheorghe Dragomir, Roşu Iancu Tiberiu, Adrian Manole, George Măndilă, Aurelian Dumitrașcu și primarii Radu Cristian, Mitrana Mugur-Viorel, Delicoti Vasile, Scupra George, Grameni Gheorghe și Moldovan Gheorghe. 


UPDATE 6:
 

 „În primul rând mă bucur că sunteți alături de mine. În această perioadă de patru ani vreau să am o relație extraordinară cu presa. Vreau să va asigur de transparență totală în ceea ce privește Consiliul Județean. Vă stau la dispoziție când veți dori să vorbiți cu mine și prin biroul de presă pe care îl vom organioza în cel ai scurt timp posibil. Știu că mă veți întreba că există discrepanțe între domeniul privat și administrația publică, eu provenind din management, dar cu echipa pe care o am lângă mine vă voi demonstra ce am învățat în 20 de ani de management voi pune în aplicare pentru binele județului Constanța și al cetățenilor județului Constanța. Sunt însurat din 2006, am doi copii frumoși, unul de 3 și unul de 6 ani pe care îi iubesc enorm de mult. am auzit că au fost speculații privitor la politică, nașul meu nu provine din lumea politică nu are treabă cu politica, suntem prieteni foarte buni din copilărie, m-a cununat, mi-a botezat copiii. În partid sunt din anul 2000 dacă îmi aduc bine aminte, dar activ propriu-zis, de vreo 8 ani de zile”, a fost prima declarație de presă făcută de Horia Țuțuianu în funcția de președinte al CJC.
 
Întrevat ce anume îl recomandă pentru această funcție, Țuțuianu a răspuns: „Seriozitatea în primul rând și faptul că am demonstrat în societățile pe care le-am condus că le-am dus de unde erau la un nivel foarte mare. Deocamndată, pentru că pentru scurt timp încă mai sunt director general la Euxin SA și președinte de consiliu de administrație la Neptun-Olimp. În termen de 30 de zile va trebui să renunț la aceste funcții pentru că nu voi mai fi compatibil”.
 
Întrebat care sunt prioritățile pentru mandatul său, noul președinte al CJC a declarat: „În primul rând dezvoltarea județului, locuri de muncă, sănătate – Spitalul este o prioritate- și mai mult chiar dacă va fi nevoie să bat pe la toate ușile pe la minister, să facem Spitalul Regional”.  
 
Când a fost întrebat ce atribuții vor primi vicepreședinții, Țuțuianu a precizat: „Lăsați-ne puțin să ne organizăm, să facem o organigramă cum trebuie, ulterior în funcție de pregătirea fiecăruia vom analiza și vom da atribuțiuni pentru sectoarele care corespund. Aici la Consiliul județean nu suntem din punctul meu de vedere politic, suntem o echipă pentru dezvoltarea județului, pentru cetățenii județului Constanța, pentru aducerea de bani în județul Constanța și pentru proictele pe care le va face Consiliul Județean pentru județ și cetățeni. Deciziile le vom lua în funcție de necesitățile și proiectele de care are nevoie județul Constanța, chiar dacă încalcă principiile social-democrate, în primul rând v-am spus în mica mea prezentare că voi face echipă cu toți consilierii infiferent că sunt PSD, ALDE, PNL sau PMP. Domnul Palaz, în ceea ce mă privește pe mine, ca președinte al CJC, este un foarte bun profesionist în administrație, îl cunos persoanl de aproximativ trei săptămâni dar îi cunosc activitatea foarte bine (…) Eu cred că sunt o persoană diplomată și voi demonstra treaba astape decursul celor patru ani. Nu am venit să dau pe nimeni afara din CJ, vom face analiză a fiecărei direcții în parte, ne vom organiza, vom face o nouă structură și o nouă organigramă pe care o să ve-o prezentăm și cu ea o să mergem, dar după o analiză amănunțită, deocamdată  sunt mai multe probleme aici. Nu voi da pe absolut nimeni afara. În maxim două uni de zile, vom munci noapte și zi aici până le vom pune la punct. Fiecare direcție și angajat în parte va fi analizat de către noi, iar la final vor da un examen. Eu am venit să fac treabă aici. Știți prea bine că sunt proiecte în curs de derulare, sunt priecte stagnate, sunt proiecte în curs de amploare. Se va face o analiză a tuturor proiectelor. Haideți să nu ne legăm de ce a fost, din momentul acesta CJ va avea o cu totul o altă imagine, vă voi demonstra treaba asta. Mi s-a atras atenția la un moment dat că nu am avut foarte multă activitate în județ. Sunt 70 de UAT-uri cu municipiul Constanța. Prima perioadă va fi cunoașterea județului și a primarilor indiferent de culoarea politică, voi sta de vorbă cu fiecare, voi analiza propunerile lor, voi analiza proiectele lor, voi analiza doleanțele și nevoile lor”.         

 


UPDATE 5, ora 16.39: 

După ce au fost votați președintele și cei doi vicepreședinți pe partide, iată care sunt rezultatele: Țuțuianu a primit 22 de voturi, Boroianu 14 voturi, astfel președintele CJC a fost desemnat Marius Țuțuianu. Vicepreședinți cu 22 de votueri Palaz și Learciu, iar Iordache și baisan au primit câte 14 voturi. 

„Vă mulțumesc și îi asigur pe toți colegii consilieri că indiferent de partid și de proiecte vom colabora, le vom analiza”, a declarat Marius Țuțuianu. 

Din momentul desemnării sale ca și președinte, Țuțuianu a preluat conducerea ședinței, iar în aceste momente se aleg comisiile, însă Boroianu i-a cerut acestuia să nu se voteze astăzi comisiile. Acest lucru ar însemna convocarea unei alte ședințe pentru comisii. Astfel, Boroianu cere să se „înceapă cu dreptul să nu forțeze un vot împotriva din partea PNL. Țuțuianu a declarat că vor convoca o ședință de îndată. Liberalii au părăsit sala.

Au cost propuse pentru componența CJC 9 comisii a câte 5 membrii fiecare, față de legislatura trecută când erau constituite 7 comisii a câte 7 membrii. 

Propunerea PSD este să se stabilească comisiile, numărul acestpra și numărul de membrii, și nu componența. 

Liberalii s-au întost în sală. 

 
Țuțuianu a anunțat că viitoarele comisii se vor desemna într-o ședință de CJC viitoare. UPDATE 4, ora 16.03:

Au depus toţi jurământul, lipsind doar Marian Cruşoveanu de la PNL care va depune jurământul la următoarea şedinţă.
 
În ceea ce priveşte constituirea CJC unde sunt trecuți toți cei de pe liste: Se supun la vot pentru validare cei 37 de consilieri județeni: Emil Sorin Banias ALDE, Remus Cristi Băisan PNL, Bizineche Adrian PSD, Bogdan Bola PNL, Robert Boroianu PNL, Cosmin Ciobanu PSD, Marian Cruşoveanu PNL, Ovidiu-Sorin Cupşa PNL, Gheorghe Donțu PSD, Cristinel Dragomir PSD, Marius Enescu PNL, Dumitru Florea PSD, Daniel Georgescu PSD, Veronica Adriana Gheorghe PSD, Stelian Gima PNL, Marian Iordache PNL, George Lamureanu PSD, Dumitru Daniel Learciu ALDE, Dumitru Lucian Lungoci PSD, Ion Marinescu PSD, Radu Matei PNL, Baiazid Memiş PNL, Sorin Mocianu PNL, Vasile Moldovanu PSD, Gheorghe Muhscină PNL, Gheorghe Niculescu PNL, Claudiu Palaz PMP, Mircea Pintilie PSD, Marcel Şavlovschi ALDE, Horia Ţuţuianu PSD, Florin Zahariuc PNL, Florin Goidea PMP, Daniel Turcu ALDE, Rareș Drăghici PSD, Sabrina Nedelcu PSD, Adrian Petre Bereș PSD, Constantin Gălușcă PSD.
 
Prioritatile lui Țuțuianu care va fi viitorul președinte al CJC sunt Spitalul Județean și construirea Spitalului regional, a declarat pentru ZIUA de Constanța. Astfel, se alege președintele CJC și se fac propuneri. Se cere ca buletinele de vot să fie semnate de comisie. PSD îl propune pe Țuțuianu, iar PNL pe Robert Boroianu pentru funcția de președinte. Pentru aceste alegeri, votul este secret. De asemenea, se fac propuneri pentru vicepreședinte. Astfel, PMP îl propune pe Claudiu Palaz, PNL pe Marian Iordache, iar pentru al doilea vicepreședinte ALDE îl propune pe Daniel Learciu, PNL pe Criti Baisan.
Buletinele de vot se redactează. Palaz a propus să se dea votul pe partide însă PNL nu este de acord și cere vot alfabetic. Mâine la ora 11.00 se constituie CL, potrivit lui Decebal Făgădău. Tot el spune că nu se grăbește să desemneze viceprimarii.
Propunerea lui Palaz a trecut. UPDATE 3, ora 15.01:


Mirela Matichescu, fosta șefă ANT, va lucra în cadrul cabinetului noului președinte CJ, Horia Țuțuianu, după cum a precizat chiar el pentru ZIUA de Constanța. 

Revenind la comisia de validare, președintele comisiei este Gheorghe Donțu, iar Adriana Gheorghe secretar, ambii de la PSD. 

Se supun la vot pentru validare cei 37 de consilieri județeni: Emil Sorin Banias ALDE, Remus Cristi Băisan PNL, Bizineche Adrian PSD, Bogdan Bola PNL, Robert Boroianu PNL, Cosmin Ciobanu PSD, Marian Cruşoveanu PNL, Ovidiu-Sorin Cupşa PNL, Gheorghe Donțu PSD, Cristinel Dragomir PSD, Marius Enescu PNL, Dumitru Florea PSD, Daniel Georgescu PSD, Veronica Adriana Gheorghe PSD, Stelian Gima PNL, Marian Iordache PNL, George Lamureanu PSD, Dumitru Daniel Learciu ALDE, Dumitru Lucian Lungoci PSD, Ion Marinescu PSD, Radu Matei PNL, Baiazid Memiş PNL, Sorin Mocianu PNL, Vasile Moldovanu PSD, Gheorghe Muhscină PNL, Gheorghe Niculescu PNL, Claudiu Palaz PMP, Mircea Pintilie PSD, Marcel Şavlovschi ALDE, Horia Ţuţuianu PSD, Florin Zahariuc PNL, Florin Goidea PMP, Daniel Turcu ALDE, Rareș Drăghici PSD, Sabrina Nedelcu PSD, Adrian Petre Bereș PSD, Constantin Gălușcă PSD. 
 
Jurământul se depune individual. 

 

UPDATE 2, ora 14.26:

 

Sorin Mocianu nu a întrunit voturile necesare. 

S-a ales comisia de validare. Pentru această comisie de validare trebuie să verifice mandatele consilierilor și să verifice supleanții conform adreselor partidelor politice. 

Constantin Găluşcă intră în locul lui Roşu Iancu Tiberiu care a fost retras de pe lista PSD. UPDATE 1, ora 14.21:

Cu 26 de consilieri prezenți, ședința este legal constituită. Conform legii, ședința este condusă de decanul de vârstă Dumitru Florea și asistat de cei mai tineri - Sabrina Nedelcu și Cosmin Ciobanu. 

Comisia de validare care va funcționa pe toată durata noului CJ va avea 5 membrii și trebuie să reprezinte configurația politică a CJC. Membrii comisiei sunt: Gheorghe Donțu și Adriana Gheorghe de la PSD, Daniel Turcu de la PMP, Sorin Mocianu și Bogdan Bola de la PNL, iar Daniel Learciu de la ALDE.

 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă ordinară. Lista proiectelor incluse pe ordinea de zi

21 Sep 2018 292

ALDE va merge pe negociere politică pentru păstrarea funcţiei de vicepreşedinte al CJC

21 Sep 2018 400

Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa va fi finanţat cu echipamente şi un laborator pentru arheologie subacvatică

18 Sep 2018 135

Peste 70 de ani de închisoare pentru mai mulți directori din Consiliul Județean și afaceriști din Constanța. Dosarul, redeschis azi

17 Sep 2018 724

Consiliul Judeţean Constanţa cumpără materiale pentru promovarea turismului autohton

15 Sep 2018 459

Cine sunt beneficiarii fondurilor nerambursabile alocate de Consiliul Județean Constanța pentru activitățile sportive?

13 Sep 2018 1039

Consiliul Judeţean Constanţa scoate la concurs un post de director general adjunct. Ce condiții trebuie îndeplinite și când este programat concursul

12 Sep 2018 387

PMP Constanţa anunţă că nu va susţine demersurile ALDE privind funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean

12 Sep 2018 699

Learciu explică motivele pentru care ar fi fost îndepărtat din ALDE Deputatul Gerea nu vrea să intre în polemică, dar anunţă că au un posibil înlocuitor la Consiliul Judeţean Constanţa

11 Sep 2018 1029

Societatea Stop SRL, controlată de Costică Zelca, va amenaja o parcare. Unde va fi amplasată

08 Sep 2018 1183

Consiliul Judeţean Constanţa face angajări

04 Sep 2018 862

Se amenajează un mini-parc la Pavilionul Expoziţional. 155 de tei, platani şi stejari roşii vor fi plantaţi în această toamnă (document)

04 Sep 2018 2260

Consiliul Judeţean Constanţa a dat în judecată asociaţia fondată de Gheorghe Oancea. Vrea să recupereze stricăciunile din contractul reziliat anul trecut!

30 Aug 2018 1519

Consiliul Judeţean Constanţa a publicat Raportul de activitate al preşedintelul CJC, Horia Ţuţuianu (document)

27 Aug 2018 403

Licitaţie pentru lucrări de pavare şi asfaltare în curtea ISU „Dobrogea“

25 Aug 2018 289

Adevăr şi dezinformări Un consilier a luat judeţul la pas şi povesteşte ce se întâmplă în localităţile unde au fost confirmate focare de pestă porcină africană

24 Aug 2018 2261

Consiliul Judeţean Constanţa Două rute alternative pentru sudul litoralului vor fi reabilitate (galerie foto)

22 Aug 2018 4480

Consiliul Județean aprobă închirierea unor spații aflate în administrarea Spitalului Județean Constanța

20 Aug 2018 589

Soti Cable Neptun a câştigat în instanţă! Câţi bani trebuie să primească de la Consiliul Judeţean

20 Aug 2018 1290

Consiliul Judeţean Constanţa scoate la concurs un post vacant

18 Aug 2018 1277

Ministrul Ioan Deneş explică Situaţie critică în judeţul Constanţa şi Delta Dunării. Câţi mistreţi vor fi ucişi şi ce se întâmplă cu vacile localnicilor (galerie foto)

15 Aug 2018 1750

Contracte semnate recent, dar şi restanţe Ce proiecte are în implementare Consiliul Judeţean Constanţa? (galerie foto)

10 Aug 2018 938

Consiliul Judeţean ConstanţaProiectul privind „Monitorizarea și protejarea în comun a mediului înconjurător în Bazinul Mării Negre 2014-2020” a fost semnat!

09 Aug 2018 1464

Pavilionul Expoziţional se dotează cu loc de joacă pentru copii

03 Aug 2018 360

UPDATE. Astăzi este ședință a Consiliului Local Municipal Constanța. Zeci de proiecte pe ordinea de zi. Alte două, pe ordinea suplimentară (galerie foto)

31 Jul 2018 572

UPDATE Ședinţă ordinară a Consiliului Judeţean Constanţa. Nici un proiect pe ordinea suplimentară de zi (galerie foto)

27 Jul 2018 495

Constanţa. Este şedinţă de Consiliu Judeţean. Ce se discută. Nume de persoane importante pe ordinea de zi

27 Jul 2018 939

Peste 100 de posturi noi în cadrul Spitalului Judeţean Constanţa. 33 la Secţia Oncologică (document)

27 Jul 2018 829

Consiliul Judeţean Constanţa organizează concurs pentru postul de manager al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. Ce se întâmplă cu dr. Bîlbă?! (document)

24 Jul 2018 1233

Patru imobile ale Consiliului Judeţean Constanţa vor fi expertizate tehnic în vederea demolării sau reabilitării şi consolidării! (document)

23 Jul 2018 415

Declaraţii de avere Averea şi interesele consilierului judeţean PNL Marius Enescu la doi ani de mandat! (documente)

23 Jul 2018 859

Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă ordinară. Iată ordinea de zi!

19 Jul 2018 1953

Ministrul Sănătății și ministrul Finanțelor, în vizită de lucru la Constanța. Ce se află în programul demnitarilor

19 Jul 2018 565

Averea și interesele consilierului județean PSD Vasile Moldovanu. Investiții în terenuri și clădiri (documente)

17 Jul 2018 675

Cât a încasat anul trecut consilierul judeţean Steluţa Lebidov, venită în locul lui Emil Banias (documente)

14 Jul 2018 539

A fost semnat contractul de finanțare pentru „Restaurarea, conservarea, amenajarea și valorificarea cultural-artistică a Cetății Carsium“!

14 Jul 2018 1949

Consiliul Judeţean Constanţa organizează licitaţii pentru DJ 223, tronsonul Cernavodă - Rasova - Aliman - Ion Corvin

12 Jul 2018 569

A fost identificat un nou amplasament Consiliul Judeţean Constanţa, pregătit să se împrumute pentru a construi un spital de pediatrie

11 Jul 2018 2532

Centrul de Îngrijiri Paleative Casa Soarelui din Constanța, preluat oficial de Consiliul Județean Constanța (galerie foto)

10 Jul 2018 2908

UPDATE. Consiliul local al municipiului Constanţa convocat în şedinţă de îndată. Primarul Decebal Făgădău o dă la pace cu consilierii opoziției

06 Jul 2018 934

Constanţa. Averea şi interesele liberalului Radu Bogdan Matei la jumătatea mandatului de consilier judeţean (documente)

06 Jul 2018 866

Consilierul Bogdan Bola a ieşit din zona de confort a aleşilor ce ridică mâna din reflex. Din păcate, propunerile sale sunt ignorate de executivul Consiliului Judeţean Constanţa (document)

04 Jul 2018 2083

La noi, ca la nimeni CJC, invadat de gunoaie. Primăria Constanța somează administrația județului să urgenteze rezolvarea acestei situații

29 Jun 2018 731

Veniturile alesului au crescut Cât a câştigat în anul fiscal 2017 liderul consilierilor judeţeni liberali, Marian Iordache? (documente)

27 Jun 2018 830

Asociaţia senatorului Chiţac le dă bătăi de cap angajaţilor Inspectoratului în Construcţii, prefectului şi arhitectului-şef Mihai Vânturache!

26 Jun 2018 1664

La mâna Curţii de Conturi În anul Centenarului, Consiliul Judeţean Constanţa, la un pas să taie fondurile pentru proiecte culturale! Cine este vinovat?

23 Jun 2018 1737

Câţi bani pune la bătaie Consiliul Judeţean Constanţa pentru întreţinerea spaţiilor verzi din jurul sediilor administrate

22 Jun 2018 446

LIVE TEXT Imagini de la eveniment Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în ședință ordinară. Numeroase proiecte sociale, pe ordinea de zi (galerie foto)

19 Jun 2018 615

„Casa Soarelui“. Ce obligaţii are Consiliul Judeţean Constanţa după publicarea HG în Monitorul Oficial. Următorul obiectiv trebuie să fie redeschiderea secţiei de radioterapie!

18 Jun 2018 821

Consiliul Județean Constanța convocat în ședință ordinară. Sunt 23 de proiecte incluse pe ordinea de zi

13 Jun 2018 682