Cine sunt polițiștii de la Biroul de Poliţie Autostrada A2 Bucureşti-Constanţa suspectați că primeau șpagă de la șoferi

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus, la data de 15.03.2018, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii:
 
-  CONDARI ANDREAS-CRISTIAN, pentru săvârşirea unei(1)infracţiuni de abuz în serviciu şi 15 infracţiuni de luare de mită;
 
- MĂGUREANU IONUŢ-ADRIAN, pentru săvârşirea unei(1) infracţiuni de abuz în serviciu şi 12 infracţiuni de luare de mită; 
 
- IVANCIU MARIUS-ALEXANDRU, pentru săvârşirea a 3 infracţiuni de abuz în serviciu, 24 de infracţiuni de luare de mită, 1 infracţiune de instigare la  fals material în înscrisuri oficiale, constând  în aceea că:
 
Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, din investigațiile efectuate s-a stabilit că, în calitate de agenţi de poliţie în cadrul Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale, Biroul de Poliţie Autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, în perioada iulie-august 2017, au pretins şi au primit bani sau bunuri de la mai mulţi conducători auto, pentru a nu proceda la sancţionarea lor contravenţională. Au existat cazuri în care agenţii de poliţie au întocmit şi semnat în fals, în locul contravenientului, procesul-verbal de contravenţie şi cazuri în care agenţii de poliţie au constatat abateri dar nu au aplicat sancţiuni.
  
Faţă de inculpaţii CONDARI ANDREAS-CRISTIAN, MĂGUREANU IONUŢ-ADRIAN şi IVANCIU MARIUS-ALEXANDRU s-a dispus măsura preventivă a reţinerii pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 15.03.2018. 
 
În prezenta cauză mai este cercetat şi inculpatul C.M., pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită, a unei infracţiuni de complicitate la luare de mită şi a unei infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale, faţă de acesta dispunându-se măsura preventivă a controlului judiciar.
 
Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa.
  

”Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă în cadrul procesului penal care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare de Codul de Procedură Penală, constituie o activitate procesuală care nu poate, în nici o situaţie, să atingă principiul prezumţiei de nevinovăţie” - au precizat procurorii.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trei poliţişti din Biroul de Poliţie Autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, în arest la domiciliu

02 May 2018 3663

Trei polițiști din Biroul Autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, suspectați că primeau șpăgi de la șoferi. Ce se va întâmpla pe 10 aprilie

07 Apr 2018 2862

Ce interdicţii au poliţiştii din Biroul Autostrada A2 Bucureşti - Constanţa acuzaţi de luare de mită

23 Mar 2018 2167

Suspectați că primeau șpagă de la șoferi Cei trei polițiști din Biroul de Poliţie Autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, eliberati din arest

22 Mar 2018 5594