Ciorba de varză, remediul sistemului digestiv după sărbători

Iată că mai este doar o zi până la sărbătoarea Crăciunului, când mesele îmbelşugate vor pune la grea încercare sistemul digestiv. Soluţia este chiar o ciorbă cu zeamă de varză.

Există două variante pentru această ciorbă, diferenţa dintre ele fiind dată de prezenţa sau absenţa cărnii. Pentru cei ce vor o primenire mai eficientă a sistemului digestiv, cea mai bună variantă este cea fără carne: se călesc în puţin ulei o ceapă tocata marunt, un ardei gras, doi morcovi tăiaţi cubuleţe, o jumătate de gulie (tăiată tot cubuleţe) şi patru cartofi - cubuleţe.
 
După ce s-au înmuiat puţin, se adaugă apă, ţinându-se cont că trebuie lăsat loc şi pentru zeama de varză. Se pune şi sare, dar - atenţie - doar puţină, întrucât zeama de varză conţine întotdeauna sare în exces. Când sunt legumele aproape fierte, se pune şi o ceaşcă de orez. Zeama de varză - cam un litru - se adaugă la final, când se pune şi pătrunjel tocat. După preferinţe, ciorba se poate servi şi cu smântână.
 
Varianta cu carne: este preferabil să folosiţi carne slabă de porc (eventual cotlet), tăiată cubuleţe. Se fierbe în apă, având grijă să fie luată, periodic, spuma. Legumele se călesc separat şi se adaugă în oala în care fierbe carnea în momentul în care nu se mai formează spumă. De aici, modul de preparare coincide cu cel de la varianta ”vegetariană”.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

lauraadamache.ro Ciorba cu coada de vita (acrita cu zeama de varza)

08 Nov 2020 4452