Circulaţia se intensifică pe DN1 şi pe DN7 Interdicţii pentru turiştii care nu au autoturismele echipate cu anvelope de iarnă

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informa că la în urmă cu aproximtiv o oră (11.15), în judeţul Sibiu, circulaţia a început să crească în intensitate pe DN7, dar nu sunt zone în care traficul rutier să se desfăşoare îngreunat.

Amintim în acest context că preşedintele României, Klaus Iohannis, se află în aceste momente la Sibiu, unde a participat la liturghie la Catedrala Mitropolitană.

Ninge în judeţul Sibiu, pe Valea Prahovei şi în alte zone ale ţării. Până în data de 5 ianuarie 2015, ora 2:00, este valabilă o informare Administraţia Naţională de Meteorologie referitoare la ninsoare, condiţii de formare a poleiului şi vânt puternic. De asemenea, până la ora 13:00, pentru judeţul Caraş-Severin este în vigoare o atenţionare nowcasting referitoare la ploaie care îngheaţă şi depune polei. Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate pentru circulaţia în condiţii de iarnă, să ruleze cu viteză redusă, să nu bruscheze comenzile şi să folosească preponderent frâna de motor.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe îi atenţionează pe cetăţenii români care tranzitează Ungaria că, potrivit Agenţiei Naţionale de Meteorologie Ungare, în judeţele din nord-estul Ungariei vor avea loc precipitaţii sub formă de ninsoare, în timp ce în judeţele din sud-est vor fi condiţii de formare a poleiului.

În judeţul Gorj, pe DN67C, un echipaj de poliţie acţionează în Novaci şi nu permite accesul autovehiculelor neechipate cu anvelope de iarnă către Rânca.

În judeţul Arad, pe DN7, există o coloană de autotrenuri la Vama Nădlac. Le recomandăm conducătorilor de autoturisme să fie prudenţi când depăşesc acea coloană. Reamintim că pot fi folosite şi punctele de trecere a frontierei Turnu şi Vărşand.

Traficul rutier a început să se intensifice pe DN1 Braşov - Bucureşti, dar se desfăşoară, deocamdată, fluent. Întrucât drumul nu poate prelua un număr mare de autovehicule într-un timp scurt, este posibil să se formeze coloane de maşini în zona staţiunilor montane de pe Valea Prahovei.
Pentru a evita aglomeraţia, amintim că poate fi folosită ruta alternativă DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti. Ieri, la Bărcăneşti, în judeţul Prahova, unde drumul naţional DN1 este alcătuit din patru benzi, au fost înregistrate peste 20.000 de autovehicule (cifra nu cuprinde autovehiculele care au circulat pe autostrada A3 Bucureşti - Ploieşti).

În vederea fluidizării circulaţiei pe DN1, pe Valea Prahovei, numărul de poliţişti rutieri a fost suplimentat, aceştia urmând să acţioneze în primul rând în intersecţii şi în zona trecerilor pentru pietoni.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.