CJE Constanța se dezice şi se delimitează de metodologia adoptată de CNE (document)

 
Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE) Constanţaa remis astăzi un comunicat de presă în care susțne că nu ste de acord cu  organizaţia care reprezintă Metodologia pentru desfăşurarea alegerilor în cadrul Consiliului Elevilor, adoptată de Consiliul Naţional al Elevilor(CNE) în data de 21 septembrie 2014.

"Mai multe elemente din metodologie încalcă în ansamblu şi în parte Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al CNE şi principiile acestuia. Câteva chestiuni care intră în conflict cu regulamentul sunt: modul de aprobare, lipsa de competență, birocrația, durata mandatului, componența comisie de validare, transformarea alegerilor democratice în concurs, elemente de neconstituționalitate și termeni juridici folosiți incorect, de exemplu contravenție.", se arată în comunicat.

Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa susține că, în acest contezt, consideră că legalitatea şi legitimatea alegerilor vor fi puse sub semnul întrebării.Totodată, reprezentanții CJE Constanța consideră că aceasta este o suprabirocratizare a procesului electoral și că astfel Consiliul Naţional al Elevilor îi îndepărtează pe elevi de această organizaţie, limitând unor categorii de elevi dreptul de a face parte din Consiliul Elevilor.

 “Consiliul Naţional al Elevilor a adoptat o metodologie nelegală, lucru ca va vicia procesul electoral. CJE Constanţa se dezice şi se delimitează de această metodologie.” a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa, Constantin - Alexandru Manda, se mai arată în omunicat.

În secțiunea “document a acestei știri poate fi vizionată și metodologia adoptată de CNE.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Anonim

28 Sep, 2014 17:41

Imi pare rau ca iti zic asta, dar CJE Constanta este o structura subordonata CNE si nu poti face asta. Este adevarat ca se contrazice cu ROF-ul pe alocuri, dar nu te poti dezice de ea. Elevii ar trebuie sa stie ca metodologia pe care ar trebuie sa urmeze procesul electoral este cea aprobata de CNE.

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.