Claudiu Palaz solicită sistarea demolării imobilului Consiliului Județean Constanţa, de pe strada Izvor! (galerie foto +documente)

 
Președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, a depus în data de 18.04.2018, sub nr. 10.684, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța, o notă de informare prin care solicită să se dispună sistarea demolării unui imobil al Consiliului Județean, având în vedere faptul că din analiza amănunțită a expertizei existente, efectuată de către S.C. ECO TERRA PROIECT S.R.L., reiese că această construcție este în stare bună și poate fi redată astfel circuitului civil.
Clădirea față de care s-a dispus demolarea nu poate fi folosită ca arhivă, corect, dar poate fi renovată și redată circuitului civil, ca spațiu cu destinația de birouri.
În condițiile în care Consiliul Județean Constanța duce lipsă de spații pentru desfășurarea activității curente, este o aberație demolarea unor imobile, care pot avea această destinație și care corespund din punct de vedere tehnic, putând fi recuperate.
Valoarea economică pentru a realiza o astfel de clădire nouă, la dimensiunile și funcționalitatea celei existente, depășește cu mult valoarea renovării acesteia.
În condițiile în care bugetul Consiliului Județean Constanța nu are bani de aruncat pe fereastră, consider că este inoportună și aberantă susținerea și realizarea demolării dispuse de către vechea conducere a CJC, demolare în vederea realizării unei clădiri pentru....arhivă.
Pot afirma cu responsabilitate faptul că Consiliul Județean dispune de teren care se pretează unei astfel de investiții (construcție cu destinația arhivă), dacă va fi cazul.
Consider că demolarea imobilului situat pe Strada Izvor, nr. 23 trebuie să se oprească, iar clădirea trebuie renovată și transformată în spații pentru birouri.
Se rezolvă astfel și problema aglomerării în birourile CJC și se face și economie majoră la bugetul acestuia.
Repartizarea arhivei sau construirea unui nou imobil pentru aceasta se poate face pe orice alt teren al Consiliului Județean Constanța.

În secţiunea "foto", puteţi vizualiza expertiza care stă la baza solicitatării preşedintelui PMP, Claudiu Palaz.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imobile scoase la vânzare de Primăria Cuza Vodă, județul Constanța. Iată unde sunt situate

19 Apr 2024 358

Un imobil de pe strada Avram Iancu va fi reabilitat Firma lui Răzvan-Ionuț Florea, act de urbanism de la Primăria Constanța

19 Apr 2024 502

Imobiliare Constanța Celine Property Development SRL modifică blocul de 8 etaje de pe strada Krakovia

19 Apr 2024 307

București Un tânăr a vrut să-și bată părinții, pentru că nu-l primeau în locuință - a fost reținut pentru încălcarea ordinului de protecție

19 Apr 2024 355

Imobiliare Constanța Când are loc dezbaterea publică pentru construirea unui imobil de 11 etaje la Neptun?

18 Apr 2024 336

Imobiliare Constanța Cine vrea să ridice un imobil de două etaje pe strada Baba Novac?

18 Apr 2024 429

Cumpărări directe Constanța Un imobil de pe strada Mihai Viteazu din Mangalia va fi demolat de Altion Serv SRL (DOCUMENT)

18 Apr 2024 327

Comuna Cuza Vodă organizează licitaţie publică pentru suprafeţe de teren extravilan

18 Apr 2024 235

Consiliul Local Cuza Vodă organizează licitaţie publică pentru suprafeţe de teren intravilan/extravilan

18 Apr 2024 237

Imobiliare Constanța Leahu Estetic SRL se poate apuca de construit imobilul de pe strada Maior Șofran

17 Apr 2024 451

Cu acordul Primăriei Constanța Imobilul ridicat de firma Popescu Intermed SRL pe strada Dumbrăveni va fi modificat

16 Apr 2024 429

Publicație de vânzare BEJ Bogdan Ionică, imobil situat în sat Negureni

15 Apr 2024 262

DGPMB Fetiţă de doi ani căzută de la etaj în Sectorul 1!

15 Apr 2024 477

Bărbat de 44 ani, găsit spânzurat într-o anexă a unei case incendiate din Conacu! Detalii de ultim moment de la IPJ Constanța

15 Apr 2024 1046

O firmă controlată de doi oameni de afaceri turci va ridica un imobil de patru etaje în municipiul Constanța

13 Apr 2024 731