Clubul Umoriştilor Constănţeni lansează volumul colectiv „Vaporul cu umor”

Clubul Umoriştilor Constănţeni organizează lansarea volumului colectiv „Vaporul cu umor” epigrame, fabule, poezii vesele, proză scurtă, caricaturi. 
 
Potrivit organizatorilor, cartea este un omagiu adus Şantierului Naval Constanţa, care, în cei 125 de ani de existenţă, a construit şi livrat 460 de nave cu o capacitate totală de aproape 5 milioane tdw, din care 92 de nave, totalizând peste 2 milioane tdw, pentru piaţa externă. La acestea se adaugă un volum uriaş de lucrări de reparaţii executate la peste 5.500 de nave.
 
Volumul cuprinde lucrările a 21 de umoriști - autori  consacraţi în competiţiile şi festivalurile naţionale, de unde s-au întors cu numeroase trofee: Traian Brătianu, Petru Brumă, Simona Callas, Claudia Croitoru,  Loredana - Florentina Dalian, Ananie Gagniuc, Constantin Gornea, Constantin Iordan, Liviu Kaiter, Leonte Năstase, Dan Norea, Violetta Petre, Aron Petru, Ana Ruse, Ion Ruse, Luminiţa Scarlat, Liliana Stoica, Ion Tiţa - Călin, Ionuţ - Daniel Ţucă, Gabriela Vlad și Roland - Florin Voinescu. Coperţile sunt ilustrate de Marian Avramescu, caricaturist de renume naţional şi internaţional.
 

 „Este știut faptul că Satira şi Umorul sunt lumina ce călăuzeşte popoarele rătăcite în bezna istoriei, hrană pentru suflet şi minte, leacuri pentru rănile şi bolile lumii, arme de temut împotriva prostiei, nedreptăţii şi asupririi, marfă de preţ şi monedă universală de schimb. Pentru că sunt și o sursă inepuizabilă de energie, de-acum înainte vor trebui să pună în mișcare și vapoarele cu umor”, a decis Clubul Umoriştilor Constănţeni

Clubul Umoriştilor Constănţeni, CUC, aşa cum e numit cu drag de membrii clubului, dar şi de simpatizanţii care împânzesc nu numai ţara, dar şi alte colţuri ale lumii, a fost înfiinţat în ziua de 13 decembrie 2008, de către 13 membri fondatori.
 
Încă din fragedă pruncie, şi-a asumat misiunea de a face din scânteia umorului, ce abia de mai pâlpâia în străvechea cetate a Tomisului, o mare vâlvătaie. Şi a reuşit. De la 13 membri în 2008, a ajuns la 45 de membri, în prezent. Dacă lucrurile merg în acelaşi ritm, va fi mare pârjol de satiră şi umor în judeţ.
 
În cei aproape nouă ani de existență, CUC şi-a câştigat renumele de „eliberator ai râsului din sterilul dramatic al vieţii cotidiane”, organizând lansări de carte şi recitaluri umoristice în licee, universităţi, cămine de bătrâni şi cămine culturale de la sate, membrii săi publicând în presa locală şi în revistele culturale din ţară, participând la concursuri naţionale şi internaţionale de umor, cucerind numeroase premii.
 
Cei 45 de membri ai CUC au contribuit la patrimoniul umorului românesc cu peste 60 de volume personale şi colective, dintre care mai bine de 30 au fost publicate în ultimii cinci ani. Se remarcă lucrările colective „Prăvălia cu Umor - Caietele Clubului Umoriştilor Constănţeni”, (volumele I şi II, publicate în 2010 şi 2013) și „Containerul cu umor” (2016), realizări de prestigiu, unice în rândul cluburilor şi cenaclurilor de umor din ţara noastră.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 septembrie 2017, începând cu ora 11, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa, în sala mică.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

La mulți ani, Dan Norea! De la rigoarea programărilor IT la umoristica textelor sale

28 Oct 2023 865

Eveniment al Clubului Umoriştilor Constănţeni Volumul „Fabrica de umor”, o carte anti-stres, se lansează la Casa de Cultură din Constanţa

02 Nov 2018 1929

Patru membri ai Clubului Umoriștilor Constănțeni, premiați la Festivalul „Romeo şi Julieta la Mizil”

24 Jan 2017 2248

Epigrame, fabule, poezii, proză scurtă şi caricaturi de calitate „Containerul cu umor”, lansat de Clubul Umoriştilor Constănţeni (galerie foto)

28 Nov 2016 3076

Clubul Umoriştilor Constănţeni vă invită la lansarea volumului „Umor şi umorişti dobrogeni”

14 Apr 2015 1429