CN APM Constanţa, partener al Proiectului Adriatic-Danube-Black Sea multimodal platform

CN Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa participă în calitate de partener în cadrul proiectului ADB Adriatic-Danube-Black Sea multimodal platform. Proiectul se derulează în perioada aprilie 2012-septembrie 2014. La acest proiect participă 13 ţări dintre care 8 ţări membre UE - Austria, Bulgaria, Grecia, Ungaria, Italia, România, Slovacia şi Slovenia, şi 5 ţări din afara spaţiului Uniunii Europene - Albania, Croaţia, Muntenegru, Serbia şi Ucraina, lider de proiect fiind Autoritatea Regională Friuli-Venezia-Giulia din Italia. Proiectul ADB Multiplatform (Adriatic - Danube - Black Sea Multimodal Platform) face parte din Programul de Cooperare Transnaţională Sud Estul Europei (SEE), încadrându-se în cel de-al treilea apel pentru dezvoltarea unor proiecte strategice, tema 3.2. : Creşterea gradului de accesibilitate la reţele multimodale de transport între porturi şi ţări fără ieşire la mare.

Obiectivul principal al proiectului este o mai bună integrare a regiunii de Sud-Est a Europei pe piaţa Uniunii Europene, prin creşterea gradului de eficienţă, atractivitate şi competitivitate a sistemului de transport din această regiune, în concordanta cu standardele UE, iar rezultatul final previzionat este stabilirea unei reţele integrate în regiunea adriatică-dunareană care va fi folosită ca instrument pentru promovarea lanţurilor valorice sectoriale în cadrul unui sistem regional de producţie.

Proiectul este finanţat prin Programul de Cooperare Transnaţională Sud Estul Europei din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) în proporţie de 85%, bugetul de stat 13% şi resurse proprii 2%. Bugetul total este de 5.646.970 Euro, din care 3.540.845 Euro reprezintă fonduri FEDR. Proiectul este împărţit în şapte pachete de lucru, două generale şi cinci tehnice, fiecare dintre acestea implicând activităţi distincte şi studii în cadrul domeniilor analizate. Toate aceste studii necesită analizarea situaţiei existente din porturile partenere la proiect şi întocmirea de studii de fezabilitate în cadrul celor şapte pachete de lucru.

Portul Constanţa are un rol foarte important în cadrul proiectului, fiind principalul port la Marea Neagră din parteneriat. De asemenea, faptul că Portul Constanţa este conectat la Dunăre, principala cale de navigaţie interioară din Sud-Estul Europei, reprezintă un aspect foarte important pentru obiectivul proiectului, declară George Gabriel Vişan, manager de proiect ADB din partea CN „APM" SA Constanţa.

 

 

 

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CL Chițac cere revocarea dreptului de administrare al Administrației Fondului Imobiliar SRL asupra pistei de roleri și skateri din Parcul Tăbăcărie (DOCUMENT)

22 Apr 2024 456

În atenția consilierilor locali Două locuințe sociale vor fi repartizate către cinci persoane. Unde sunt situate (DOCUMENT)

22 Apr 2024 359

Justiție Constanța Un nou termen în dosarul dintre Administraţia Fondului Imobiliar SRL și General Grup SRL

16 Apr 2024 485

Șeful jandarmilor din Constanța, trecut în rezervă. Decretul, semnat de Klaus Iohannis

16 Apr 2024 11307

Două automobile, din patrimoniul firmei, de vânzare One Star Security SRL, executată de fiscul din Constanța (DOCUMENT)

16 Apr 2024 484

Licitații Constanța Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA cumpără servicii de mentenanță pentru sistemul de gospodărire calitativă a apei din canalele navigabile (DOCUMENT)

15 Apr 2024 345

Tomis Marina Management a câștigat procesul pentru Portul Tomis Constanța! Judecătorii explică victoria (MOTIVARE+DOCUMENT)

14 Apr 2024 2306

Cumpărări directe Constanța CN APM SA. Lucrări de ignifugare a podului clădirii Gării Maritime (DOCUMENT)

13 Apr 2024 478

Pentru atingerea capacitatii de trafic de 11,5 milioane tone pe an Portul Medigida va fi modernizat și extins de CN ACN Constanța SA

11 Apr 2024 1181

Piețele agroalimentare din Constanța, pregătite pentru Sărbătorile Pascale

09 Apr 2024 583

Fabrica de apă de la Crîngu se vinde pe bucăți Licitație la fiscul din Constanța pentru valorificarea bunurilor firmei Izvor M.D.Crîngu SRL, deținută de familia Comănescu (DOCUMENT)

09 Apr 2024 1008

ZIUA LIVE Politica faptelor vs. Constanța proiectelor!

09 Apr 2024 612

ANM anunță vreme mai caldă decât normalul perioadei în zona Dobrogea

08 Apr 2024 412

UPDATE Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de ceață! Se circulă în condiții de vizibilitate scăzută pe Autostrada A2 București-Constanța

08 Apr 2024 408

ANM Valori termice mai ridicate decât cele normale pe întreg teritoriul României, în următoarele 4 săptămâni. Iată ce temperaturi se vor înregistra în Dobrogea

07 Apr 2024 475