Stiri calde

CN APM Constanţa, partener al Proiectului Adriatic-Danube-Black Sea multimodal platform

CN Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa participă în calitate de partener în cadrul proiectului ADB Adriatic-Danube-Black Sea multimodal platform. Proiectul se derulează în perioada aprilie 2012-septembrie 2014. La acest proiect participă 13 ţări dintre care 8 ţări membre UE - Austria, Bulgaria, Grecia, Ungaria, Italia, România, Slovacia şi Slovenia, şi 5 ţări din afara spaţiului Uniunii Europene - Albania, Croaţia, Muntenegru, Serbia şi Ucraina, lider de proiect fiind Autoritatea Regională Friuli-Venezia-Giulia din Italia. Proiectul ADB Multiplatform (Adriatic - Danube - Black Sea Multimodal Platform) face parte din Programul de Cooperare Transnaţională Sud Estul Europei (SEE), încadrându-se în cel de-al treilea apel pentru dezvoltarea unor proiecte strategice, tema 3.2. : Creşterea gradului de accesibilitate la reţele multimodale de transport între porturi şi ţări fără ieşire la mare.

Obiectivul principal al proiectului este o mai bună integrare a regiunii de Sud-Est a Europei pe piaţa Uniunii Europene, prin creşterea gradului de eficienţă, atractivitate şi competitivitate a sistemului de transport din această regiune, în concordanta cu standardele UE, iar rezultatul final previzionat este stabilirea unei reţele integrate în regiunea adriatică-dunareană care va fi folosită ca instrument pentru promovarea lanţurilor valorice sectoriale în cadrul unui sistem regional de producţie.

Proiectul este finanţat prin Programul de Cooperare Transnaţională Sud Estul Europei din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) în proporţie de 85%, bugetul de stat 13% şi resurse proprii 2%. Bugetul total este de 5.646.970 Euro, din care 3.540.845 Euro reprezintă fonduri FEDR. Proiectul este împărţit în şapte pachete de lucru, două generale şi cinci tehnice, fiecare dintre acestea implicând activităţi distincte şi studii în cadrul domeniilor analizate. Toate aceste studii necesită analizarea situaţiei existente din porturile partenere la proiect şi întocmirea de studii de fezabilitate în cadrul celor şapte pachete de lucru.

Portul Constanţa are un rol foarte important în cadrul proiectului, fiind principalul port la Marea Neagră din parteneriat. De asemenea, faptul că Portul Constanţa este conectat la Dunăre, principala cale de navigaţie interioară din Sud-Estul Europei, reprezintă un aspect foarte important pentru obiectivul proiectului, declară George Gabriel Vişan, manager de proiect ADB din partea CN „APM" SA Constanţa.

 

 

 

 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Portul Constanța, gazda Grupului de Lucru pe Marea Neagră din cadrul Asociației MedCruise (galerie foto)

22 Feb 2019 452

CN ACN Constanța SA Durata contractelor de mandat încheiate cu administratorii provizorii, prelungită

22 Feb 2019 676

#scrieDobrogea Primii prefecţi ai judeţului Constanţa. Deschizători de drumuri şi artizani ai dezvoltării economice (galerie foto)

20 Feb 2019 809

UPDATE. Cod galben de ceață în județele Constanța și Tulcea

19 Feb 2019 639

Insulă artificială în partea de sud-est a Portului Constanţa. Se face dezbatere publică

19 Feb 2019 1117

Constanța. Două nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime românești. Sub ce pavilion sunt

15 Feb 2019 359

Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi, reclamată la CNSC de o firmă din Danemarca şi una din Constanţa

15 Feb 2019 520

DRDP Constanţa, contract cu Asfalt Dobrogea SRL. Firma se va ocupa de întreţinerea periodică a drumurilor naţionale (document)

14 Feb 2019 1076

O firmă din Chitila s-a îndreptat împotriva CN APM Constanţa SA. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a luat o decizie. Detalii

14 Feb 2019 672

Parcelele de teren domeniu public al statului, platformele şi alte active din proprietatea CN APM SA Constanţa, evaluate de Primoval SRL (document)

12 Feb 2019 613

Angajaţii Consiliului Judeţean Constanţa vor primi vouchere de vacanţă

11 Feb 2019 445

Investiţie a Gazpromneft Marine Bunker Balkan SA în Portul Constanţa. Este vizat digul de larg pentru acostare nave

11 Feb 2019 1032

Black Sea Oil & Gas anunţă demararea Proiectului de Dezvoltare a Gazelor Naturale Midia din Marea Neagră

08 Feb 2019 757

Licitaţie de peste 24 de milioane de lei CN APM Constanţa cumpără energie electrică (document)

08 Feb 2019 559

O societate din Brăila investeşte în imobiliare în staţiunea Mamaia. Detalii

07 Feb 2019 589