Coaliţia pentru Familie pledează la Senat pentru interzicerea căsătoriei între persoane de același sex

Proiectul de modificare a Constituţiei în aşa fel încât să devină imposibilă căsătoria între persoanele de acelaşi sex, iniţiat de Coaliţia pentru Familie, va fi depus, azi, la Senat. Reprezentanţii Coaliţiei pentru Familie, o structură formată din mai multe asociaţii, spun că au adunat până acum trei milioane de semnături. Coaliţia este formată din ONG-uri precum „Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie”, „ Asociaţia Familiilor Catolice din România” sau „Asociaţia PRO VITA”. Din comitetul de iniţiativă fac parte reprezentanţi ai cultelor ortodox, catolic, greco-catolic, baptist şi penticostal.
 
Coaliţia pentru Familie vrea ca articolul 48, aliniatul 1 din Constituţie, care în prezent spune că: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi” să fie modificat sub forma: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”. În acest fel, căsătoria între persoanele de acelaşi sex ar deveni imposibilă prin Constituție.
 
Iniţiatorii proiectului de modificare a Constituţiei propun ca referendumul care să ratifice această modificare să fie ţinut odată cu alegerile parlamentare din toamna acestui an. 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Biserica din Grecia se opune ferm legalizării căsătoriei între persoane de același sex

23 Jan 2024 792

Ce spune Cazanciuc despre căsătoria persoanelor de acelaşi sex

05 Jun 2015 1633