Colaborarea pe proiecte comune dintre România și Bulgaria continuă

Viceprim-ministrul Ion-Marcel Ciolacu s-a întâlnit astăzi, la Palatul Victoria, cu o delegație a Adunării Naţionale a Republicii Bulgaria, condusă de președintele Dimitar Borisov Glavchev.
 
Pe agenda discuțiilor s-au aflat teme de interes precum intensificarea relațiilor bilaterale între cele două țări vecine, susținerea proiectelor comune în infrastructură, securitate energetică (proiectul BRUA), turism, comunicații, programe legate de Balcanii de Vest sau de Strategia Dunării, migrație, precum și întărirea relațiilor de colaborare la nivel parlamentar.

”Trebuie să stabilim proiectele comune și să ne unim forțele. Este nevoie să avem o voce comună, pentru că în felul acesta vom avea de câștigat”, a menționat vicepremierul Ion-Marcel Ciolacu.

 
Oficialii celor două state au subliniat nevoia dezvoltării infrastructurii între România și Bulgaria și extinderea proiectelor pentru asigurarea legăturii cu Grecia. Vicepremierul român a evocat bunele relații dintre România și Bulgaria, exprimându-și convingerea că cele două state vor continua proiectele comune pe Strategia Dunării.
 
În cadrul întâlnirii a fost evidențiată buna colaborare a prim-miniștrilor român și bulgar, precum și a miniștrilor responsabili pentru pregătirea preluării președinției rotative a Consiliului UE. Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, prezent la întrevedere, a subliniat faptul că România și Bulgaria au multe puncte convergente în problematica europeană, iar deținerea președinției Consiliului UE poate accentua cooperarea și prietenia dintre cele două țări vecine. 
 
În ceea ce privește Balcanii de Vest, președintele Adunării Naționale a Republicii Bulgaria a arătat că țara sa este gată să împărtășească statelor din  regiune experiența comună dobândită în drumul spre aderarea la UE.

”Trebuie să arătăm perspectiva europeană țărilor care vor să adere la UE”, a spus președintele Dimitar Borisov Glavchev.

 
Alături de vicepremierul Ion-Marcel Ciolacu, la reuniunea de la Palatul Victoria, au mai participat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, și consilierul de stat Florin Vodiță, iar din delegația bulgară au făcut parte, alături de președintele Dimitar Borisov Glavchev, reprezentanți ai tuturor grupurilor politice din parlamentul bulgar.

Sursa foto: Guvernul României

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Premierul Marcel Ciolacu a vizitat noul port turistic din Jurilovca (VIDEO)

10 Feb 2024 741

Vor rămâne definitive? Propunerile PSD făcute la întâlnirea de la Năvodari Costin Răsăuțeanu la Primărie, Felix Stroe la Consiliul Județean Constanța

09 Feb 2024 1745

Premierul Marcel Ciolacu „Prioritatea mea din aceste zile este să găsesc soluții pentru a corecta inechitățile sociale adunate într-un deceniu“

24 Jan 2024 578

Premierul Marcel Ciolacu „Bugetul pe anul viitor nu este unul supraestimat. Vor fi peste 80.000 de noi locuri de muncă. România nu a intrat în recesiune“

20 Dec 2023 774

MAEDin Agenda de lucru a MAE

05 Dec 2023 468

Protestul angajaților din Casele de Pensii se suspendă

29 Nov 2023 823

Premierul Marcel Ciolacu „Guvernul nu intenţionează să supraimpoziteze Pilonul II de pensii“ (VIDEO)

29 Nov 2023 640

Premierul Marcel Ciolacu „Îmi doresc ca anul viitor să încercăm să începem să scădem impozitarea muncii pentru cei cu salariul minim pe economie“

20 Nov 2023 842

Întrevedere a ministrului Angel Tîlvăr, la Kiev, cu omologul ucrainean! Ce subiecte au fost analizate

18 Oct 2023 779

Președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, prins în flagrant în timp ce primea mită. Reacția lui Marcel Ciolacu, președintele PSD

22 Sep 2023 908

Premierul Marcel Ciolacu - „Salut solidaritatea aliaţilor noştri din NATO“

10 Sep 2023 688

Avertismentul premierului Ciolacu pentru deținătorii de stații GPL. „ Toţi aceşti aşa-zişi patroni nu au ce căuta în mediul de afaceri din România“ (VIDEO)

31 Aug 2023 838

MAEDin Agenda de lucru a MAE

18 Aug 2023 383

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul pentru numirea Guvernului României. Lista miniștrilor (VIDEO)

15 Jun 2023 1473

Președintele PSD „Sunt ferm convins că rotativa guvernamentală se va face până la începutul lunii iunie“

02 May 2023 844