Colectiv Raed Arafat - Se evaluează cazurile care pot fi preluate în străinătate pentru tratament

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, au vorbit, astăzi, despre starea de sănătate a răniţilor în incendiul de la club Colectiv. În timp ce Bănicioiu a precizat că majoritatea pacienţilor au "o evoluţie liniară", Arafat a menţionat că România a primit ajutor şi sprijin din partea mai multor ţări europene.
 
Nicolae Bănicioiu a declarat că majoritatea pacienţilor au "o evoluţie liniară", însă aceştia vor intra într-o nouă etapă, la fel de dificilă. Mai mult, ministrul a precizat că în România au ajuns şi echipe medicale din străinătate care lucrează cot la cot cu medicii români.
 
Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat că România a primit un sprijin extraordinar din partea mai multor ţări europene. În acest context, vorbim de tratament de care pot beneficia anumiţi pacienţi în străinătate, mai multe ţări acordându-ne paturi pentru arşi şi paturi la Terapie Intensivă, potrivit romaniatv.net.
 
"Noi suntem în legătură cu alte ţări şi dacă vom primi ajutor, acesta nu va fi refuzat. Avem ţări care ne-au oferit un număr de paturi pentru arşi: Belgia, Olanda, Germania şi alte ţări care analizează să ne acorde sprijin. Azi (joi n.r.) prima echipă de la Spitalul Militar de la Bruxelles a sosit aici. Sunt deja cu colegi de ai noştri şi evaluează cazurile pe care le pot prelua în Belgia la tratament. Aceeaşi legătură cu Olanda şi cu Germania... Criteriile de tranfer sunt ca spitalele respective să accepte pacientul respectiv, pacientul să fie transportabil (familia va fi informată despre riscuri) şi dacă familia doreşte acest lucru. Cât despre costuri, fiecare pacient va avea elaborat formularul E 112, iar costurile se vor stabili ce parte va fi preluată de colegii care primesc pacientul şi ce parte va fi asigurată din partea noastră, transport fiind asigurat integral din partea noastră", a declarat Raed Arafat.
 
Sursa foto: adevarul.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Campania ''Detector pentru viaţă'' Detectoare de fum şi monoxid de carbon - instalate în locuinţe din 20 judeţe. Printre ele și Tulcea

24 Feb 2024 752

Piedone îi cere demisia lui Raed Afarat, după incendiul de la Ferma Dacilor. „ISU are o mare problemă”

30 Dec 2023 886

Raed Arafat „Se ştia că la ISU Prahova sunt anumite probleme. Fostul inspector-şef şi fostul prim-adjunct s-au pensionat nu cu voia lor“

29 Dec 2023 898

LIVE VIDEO Primele concluzii în urma controlului dispus și efectuat la ISU Prahova după incendiul de la Ferma Dacilor (VIDEO)

29 Dec 2023 778

Raed Arafat cere modificarea legislației după devastatorul incendiu de la Ferma Dacilor

28 Dec 2023 739

Departamentul pentru Situații de Urgență Raed Arafat a primit vizita ambasadorului Republicii Franceze în România, Nicolas Warnery. S-au purtat discuții privind protecția civilă

16 Dec 2023 707

Peste 188 de milioane de euro aprobate României de către DG-ECHO, din fondurile rescEU

29 Nov 2023 788

DSU, Raed Arafat S-a terminat unul dintre cele mai importante cursuri pe comanda intervențiilor

18 Nov 2023 658

Traian Hristea și Raed Arafat, la Emergency management assistance. Despre ce s-a vorbit

05 Sep 2023 743

Raed Arafat despre exploziile de la Crevedia „Nu avem pompieri morţi! Pompierii noştri răniţi se vor întoarce toţi acasă“ (VIDEO)

03 Sep 2023 1015

Raed Arafat despre exploziile de la Crevedia „Nu spun că a fost totul perfect, dar trebuie analizat totul, înainte de a critica" (VIDEO)

03 Sep 2023 791

Raed Arafat „Eu nu am niciun pompier care are leziuni la nivelul capului, cel puţin din ce ştiu şi care a purtat cască”

28 Aug 2023 833

Secretarul de Stat, Raed Arafat „Modul în care au intervenit pompierii, după prima explozie de la Crevedia, a fost unul corect“

27 Aug 2023 1115

Raed Arafat Încă o persoană a decedat în urma exploziilor de la Crevedia

27 Aug 2023 1070

Raed Arafat - „Noi ştim că firma cel puţin nu mai funcţiona sau clar că nu mai avea avize sau autorizaţie“

27 Aug 2023 763