Stiri calde

Comandantul Comandamentului NATO pentru operații speciale, în vizită de lucru la MApN. Ce subiecte au fost dezbătute

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Mircea Dușa, șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, şi viceamiralul Colin Kilrain, comandantul Comandamentului NATO pentru operații speciale, au avut o întâlnire joi, 26 iulie, la sediul Ministerului Apărării Naționale, informează MApN. 

În cadrul întâlnirii, cele două delegaţii au abordat tematici referitoare la situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, cu accent pe iniţiativele derulate la nivel aliat ca parte a măsurilor de întărire a posturii de apărare și descurajare, precum şi discuţii referitoare la înfiinţarea unei Componente Terestre de Comandă de nivel corp de armată pe teritoriul României, subiecte care s-au aflat pe agenda Summit-ului NATO de la Bruxelles.

În context, secretarul de stat român a subliniat necesitatea asigurării coerenţei în procesul de planificare şi implementare a răspunsului aliat în situaţii de criză sau conflict și a evidenţiat modul în care România îşi îndeplineşte angajamentele asumate, inclusiv prin alocarea a două procente din PIB pentru cheltuielile de apărare.

”Mircea Duşa a apreciat în mod deosebit atât contribuţia Statelor Unite ale Americii, prin Parteneriatul Strategic, cât și a Comandamentului NATO pentru operaţii speciale, la dezvoltarea Forţelor pentru operaţii speciale române, concretizate prin operaţionalizarea Comandamentului Forţelor pentru operaţii speciale, respectiv inaugurarea, la data de 1 iunie 2018, a Şcolii de Aplicaţie a Forţelor pentru Operaţii Speciale în România” - au transmis reprezentanții MApN.


Ambele părţi au apreciat importanța Forţelor pentru operaţii speciale în actualul context de securitate şi contribuția acestora la efortul aliat pentru asigurarea securității și stabilității, precum şi excelentele relaţii de cooperare existente între Forţele pentru operaţii speciale române şi structurile similare din SUA, respectiv Comandamentul NATO pentru operaţii speciale, în special în zonele de conflict.
           
Întâlnirea a avut loc în marja vizitei Comandantului Comandamentului NATO pentru operații speciale în România, prilejuite de absolvirea primei promoții a „Cursului întrunit de calificare operator forțe pentru operații speciale” a Școlii de Aplicație a Forțelor pentru Operații Speciale (S.A.F.O.S.), de la Târgu Mureş.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un imobil trece din administrarea Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării“ la MApN. Despre ce este vorba

15 Jan 2019 698

Șeful Statului Major al Apărării participă la reuniunea Comitetului Militar al NATO

14 Jan 2019 340

Reacția societății Damen la suspendarea licitației de corvete. „Acest lucru va întârzia și mai mult programul de reînnoire a flotei navale române“

13 Jan 2019 261

Oficial de la MApN. Procedura de achiziție a corvetelor multifuncționale a fost suspendată. Există un litigiu pe rolul Curţii de Apel Constanţa

11 Jan 2019 711

Mai multe ceremonii în memoria eroilor căzuţi pentru victoria Revoluţiei din 1989 vor avea loc mâine

21 Dec 2018 326

Ce salarii câștigă lunar militarii profesioniști din Armata Română. Discuții aprinse între militari după un reportaj TV

20 Dec 2018 4394

Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, întrevedere cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg

18 Dec 2018 266

Șeful Statului Major al Apărării, întrevedere cu comandantul JFC Brunssum. Ce subiecte au fost analizate

18 Dec 2018 345

Ministrul apărării naţionale, întrevedere cu Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate

18 Dec 2018 234

Nicolae Nasta, numit şef al Departamentului pentru politica de apărare din cadrul MApN

14 Dec 2018 963

Medalia de onoare a Forțelor Speciale SUA acordată șefului Statului Major al Apărării

14 Dec 2018 240

Reprezentanții M.Ap.N., prezenți la conferința „Hybrid Warfare in the Black Sea”

13 Dec 2018 327

Crăciunul în marea familie a Armatei României. Moș Crăciun vine la copiii militarilor decedați sau răniți în acțiuni militare

13 Dec 2018 528

Baza Logistică Navală a achiziţionat ecusoane brodate de la o firmă din Bucureşti (document)

12 Dec 2018 367

Baza Logistică Navală a cumpărat legume de la o societate din Suceava (document)

11 Dec 2018 438