Comandantul navei Betatank a fost sancționat pentru poluare cu 25.000 de lei de Căpitănia Constanța

 
Astăzi, în jurul orei 11.20, în dana DDL 2 din portul Constanța, s-a produs o poluare accidentală în timpul desfășurării operațiunii de transfer combustibil naval (păcură) prin metoda  STS (ship to ship), de la barja de stocare M/T BETATANK, sub pavilion Cipru, la tancul de bunkerare M/T AMALTHIA, sub pavilion Cipru.
 
Astfel, printr-o gură de ulaj aferentă tancului nr.5 de marfă, aflată pe puntea navei BETATANK, a refulat o cantitate de  păcură care a inundat întreaga puntea, scurgându-se în apă aproximativ 200 - 300 litri. Combustibilul poluator a rămas în interiorul barajului plutitor ce înconjura cele două nave, fără a depăși limitele acestuia.
 
Iată care au fost măsurile luate la fața locului: membrii echipajului au oprit pompele de transfer păcură și au obturat gura de vizitare în cauză; membrii echipajului au procedat la strângerea păcurei scurse și depozitarea acesteia în tanc, precum și la curățirea navei; au fost anunțați reprezentanții C.N. Administrația Porturilor Maritime Constanța, pentru intervenția de depoluare.
 
O echipă de ofițeri operativi ai Căpităniei Portului Constanța au demarat investigațiile pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii incidentului.
 
Din primele constatări efectuate a rezultat ca și cauză principală o defecțiune tehnică intervenită la o valvă de linie aflată între tancul nr.2 și tancul nr.5, la nava BETATANK, însă concluziile finale privind cauzele producerii poluării vor fi comunicate la definitivarea cercetărilor.
Comandantului navei BETATANK a fost sancționat contravențional cu suma de 25.000 lei de către ofițerii Căpităniei Portului Constanța.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ANR repară Capitănia Portului Mangalia! Care este valoarea contractului și cine se va ocupa de lucrări

10 Apr 2024 468

Incident naval în Portul Constanța. Poluare cu hidrocarburi. Unde a fost raportat evenimentul

03 Dec 2020 2593

Declarație de avere - George-Daniel Șapera, căpitan port specialist la Autoritatea Navală Română (documente)

03 Apr 2020 4239

Declarație de avere - Adrian Alexandru Chilipirea, căpitan de port la Autoritatea Navală Română (documente)

30 Mar 2020 3090

Declaraţie de avere - Dumitru Florin Ciocîrlan, ofiţer de port la Autoritatea Navală Română (document)

07 Mar 2020 4128

Declaraţie de avere - Sever Ali, căpitan de port specialist la Autoritatea Navală Română (documente)

04 Mar 2020 4470

1910 Căpitania Portului Constanța

22 Nov 2017 2473