Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI verifică protocolul de colaborare între SRI și PÎCCJ. Vor fi solicitate documente secrete

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, Claudiu Manda, a declarat miercuri că va solicita Serviciului Român de Informaţii toate documentele secrete care au stat la baza redactării protocolului dintre instituţie şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, informează Agerpres.ro.
 

"După audierea domnului Soviani am hotărât la nivelul comisiei să solicităm de la SRI toate documentele secrete care au stat la baza redactării acestui protocol (dintre SRI şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - n.r.). Vom avea la comisie ce înseamnă Codul de procedură penală, Codul penal, documentele care sunt accesibile, dar hotărârile CSAT sau alte documente secrete pe care nu le avem vom solicita SRI să ni le pună la dispoziţie, pentru a vedea dacă acest protocol s-a făcut în temeiul acelor documente secrete sau altele care le invocă în preambul protocolului", a spus Manda, la Palatul Parlamentului.

 
El a adăugat că, în urma audierii jurnalistului Radu Soviani, prima concluzie a fost aceea că, în ce priveşte textul protocolului, nu există nicio diferenţă între documentul prezentat în spaţiul public de Parchet, documentul prezentat în spaţiul public de SRI şi protocolul pe care îl au parlamentarii la comisie din luna octombrie sau noiembrie a anului trecut.
 

"Domnul Soviani ne-a spus un lucru pe care l-am văzut cu toţii, că la pagina 17 din 18 în documentul iniţial era scris de mână. L-am văzut, am comparat pagina 17 cu poza prezentată de domnul Marincea pe Facebook, care este identică cu pagina 17 din documentul pe care îl avem noi la comisie. Sigur că e o diferenţă între poza prezentată de domnul Marincea şi cea prezentată iniţial în spaţiul public, aici nu ştiu dacă putem să vorbim de o reproducere a documentului sau o prezentare a originalului, sunt două lucruri diferite, juridic vorbind, dar ca şi conţinut al textului şi al protocolului nu există nicio diferenţă. (...) Invitatul ne-a adus o pagină 18 diferită de cea apărută în spaţiul public, perforată, care prezintă la fel semnăturile, dar mai are nişte ştampile care spun că documentul a fost xeroxat într-un număr de exemplare. Aici am considerat că va trebui să solicităm de la SRI exemplarul în original şi să vedem dacă în exemplarul original coincide pagina 18 cu cea pe care ne-a adus-o domnul Soviani la comisie. Sigur că, dacă se va dovedi că a existat această multiplicare a documentelor, asta nu înseamnă că documentul a fost alterat prin multiplicare", a mai spus Manda.

 
Parlamentarul a adăugat că un alt lucru semnalat de Soviani a fost "o diferenţă de semnături" între documentul apărut la unitatea de parchet şi documentul apărut la SRI, la semnătura lui Florian Coldea.
 

"Aici este un lucru simplu. Mâine (joi - n.r.) probabil că prima întrebare la audierea domnului Coldea va fi dacă sunt acele două semnături ale domniei sale, dacă şi le menţine, dacă a existat vreo diferenţă de timp între momentul semnării celor două documente", a afirmat el.

Sursa: Agerpres.ro.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mihai Tudose, Gabriela Firea şi Claudiu Manda deschid lista PSD pentru europarlamentare

21 Mar 2024 603

Europarlamentarul PSD Claudiu Manda a fost trimis în judecată de DNA

16 Apr 2021 1585

Senatorul de Constanţa Nicolae Moga, ales vicepreşedinte al Senatului

19 Jun 2019 2836

Candidaţii PSD la europarlamentare 2019. Rovana Plumb şi Carmen Avram deschid lista

08 May 2019 2972

Soarta ministrului Justiției, Tudorel Toader, decisă în CEx al PSD. Ce a declarat senatorul Claudiu Manda

16 Apr 2019 1851

Liviu Dragnea își dorește să îi aibă nași pe Olguța Vasilescu și Claudiu Manda

12 Apr 2019 1595

A fost nuntă mare în Bănie. Imagini de pe pagina de Facebook Lia Olguţa Vasilescu (fotoreportaj)

31 Mar 2019 5041

Sute de persoane, așteptate la petrecerea de nuntă a cuplului Olguța Vasilescu-Claudiu Manda

30 Mar 2019 2615

PSD a stabilit lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare. Cine se află pe lista prezentată de Liviu Dragnea

25 Mar 2019 2402

Liviu Dragnea îl va spijini pe senatorul Claudiu Manda pentru a ocupa un loc pe lista de candidaţilor la europarlamentare

03 Mar 2019 1546

Fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu şi senatorul Claudiu Manda se căsătoresc astăzi

24 Feb 2019 2637

Călin Popescu Tăriceanu, şi-a delegat atribuţiile. Cine va asigura conducerea Senatului

11 Jan 2019 1446

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 07 ianuarie 2019

08 Jan 2019 2659

Un nou mandat pentru preşedintele Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

29 Nov 2018 2055

Solicitarea de efectuare a urmăririi penale a lui Călin Popescu-Tăriceanu a ajuns la Senat

08 Nov 2018 1404