Stiri calde

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica” SA, unul din membrii ARIR

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica” SA informează că este unul dintre cei 11 membri fondatori ai Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR).

Ceilalți 10 membri fondatori sunt companii listate, companii cu potențial de listare, administratori de fonduri și profesioniști în relația cu investitorii, respectiv: Bursa de Valori București, Societatea Națională Nuclearelectrica, ALRO, Franklin Templeton Investments - Sucursala București, Electromagnetica, Hidroelectrica, Teraplast, Daniela Șerban, Cosmin Răduță și Tony Romani.

”Listarea Companiei Naționale de Transport al Energiei Transelectrica SA în anul 2006 a fost o premieră pentru Bursa de Valori București (BVB), aceasta fiind prima companie de interes național și strategic tranzacționată pe Bursă. În această linie, susținem inițiativa ARIR, ca un demers benefic pentru consolidarea relației CNTEE Transelectrica SA cu investitorii.

Aplicarea bunelor practici în relația cu investitorii, prin instrumente precum transparența și comunicarea constantă și corectă cu investitorii, caracterizează decizii corecte ale Companiei”, a declarat Adrian Constantin RUSU, președinte al Directoratului CNTEE Transelectrica SA.

CNTEE Transelectrica SA este reprezentată în Consiliul Director al ARIR de către domnul Viorel Vasiu, Membru al Directoratului. ARIR este o organizație neguvernamentală și non-profit care a fost înființată cu scopul de a oferi actualilor și potențialilor emitenți o platformă de dezvoltare a profesioniștilor din domeniul relației cu investitorii (IR) și de a contribui la implementarea celor mai bune practici de guvernanță corporativă în comunicarea cu investitorii.

Activitatea Asociației se va concentra pe cinci direcții strategice, cu următoarele obiective:
  • Evaluare – Măsurarea periodică a percepției investitorilor față de companiile listate;
  • Prezentare – Îmbunătățirea prezentării companiilor listate;
  • Reglementare – Monitorizarea cadrului legislativ și susținerea opiniilor membrilor;
  • Comunicare – Consolidarea legăturilor și îmbunătățirea dialogului cu investitorii și analiștii;
  • Recunoaștere – Promovarea companiilor care implementează cele mai bune practici.
Prin intermediul Asociației, profesioniștii în IR vor contribui la elaborarea și implementarea celor mai bune practici de comunicare cu investitorii, creșterea gradului de transparență a companiilor listate și conformare cu principiile de guvernanța corporativă, cu scopul de a oferi investitorilor și acționarilor elemente esențiale ale unei decizii informate de investire.

Noi membri, companii listate la bursă sau care intenționează să se listeze, precum și specialiști în IR, sunt invitaţi să adere asociației pentru un grad mai înalt de reprezentativitate și impact asupra comunității pieței de capital.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cine sunt membri provizorii ai Directoratului Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” SA

13 Jun 2019 663

Mandatul președintelui Transelectrica a fost prelungit. Cine sunt noii membri provizorii numiți în Directorat

04 Jun 2019 585

Ce decizii a luat Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” SA

14 May 2019 300

Obiectivele Companiei Naţionale Transelectrica SA din Constanţa, păzite de o firmă din Galaţi (document)

09 Apr 2019 495

Mircea Coșea, numit în funcția de președinte al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica

08 Apr 2019 470

Union CO SRL din Cluj-Napoca, contract semnat cu Transelectrica SA. Ce va livra agentul economic (document)

05 Mar 2019 725

Membru nou în Directoratul companiei Transelectrica SA

03 Jan 2019 631

Cine sunt cei numiți membri provizorii în cadrul CA al Transelectrica. Deciziile luate de adunarea generală ordinară a acționarilor

27 Nov 2018 666

Membru al Directoratului Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” SA, revocat din funcție

23 Nov 2018 917

Transelectrica SA a încheiat un contract cu o firmă din Târgovişte. În ce constă contractul (document)

17 Oct 2018 768

Acţionarii societăţii Transelectrica SA, convocaţi în AGOA. Ce decizii au fost luate (document)

28 Sep 2018 649

Transelectrica accelerează investițiile în Dobrogea. Ce sume au fost alocate

24 Sep 2018 813

Transelectrica oferă peste 8 milioane de lei pentru servicii de pază și monitorizare la Constanța (document)

15 Sep 2018 639

Unitatea 2 a CNE Cernavodă, deconectată din pricina unei manevre eronate a Transelectrica

16 Aug 2018 1474

Licitaţie la Transelectrica O firmă din Satu Mare va îndepărta vegetaţia din staţiile ST Constanţa, CE Tulcea şi CE Galaţi (document)

14 Jul 2018 1057