Comunicat important de la IPJ Constanţa

Principala cauză care favorizează comiterea furturilor din locuinţe este neglijenţa victimelor care nu îşi asigură uşile de acces, spun reprezentanţii IPJ Constanţa. O altă cauză care favorizează infractorii o reprezintă permiterea accesului în locuinţă a unor persoane care îşi declină calităţi oficiale, pretinzând că sunt de la servicii de deratizare, telefoane, gaz, electrica, etc. fără a verifica dacă acestea au într-adevăr calitatea pe care o declară şi care, profitând de neatenţia victimelor reuşesc să sustragă cu uşurinţă diferite bunuri sau sume de bani. Având în vedere timpul foarte scurt pe care infractorii îl au la dispoziţie pentru comiterea acestor fapte, se rezumă de obicei la a sustrage bunuri de volum mic, dar cu valoare ridicată, gen: bani, telefoane mobile, bijuterii, aparate foto sau camere video, poşete. Pentru a nu fi victime ale unor astfel de infracţiuni vă oferim câteva sfaturi. Asiguraţi uşa de acces în locuinţă cu sistemul de închidere. Permiteţi accesul în locuinţă numai persoanelor a căror identitate aţi stabilit-o cu certitudine. Solicitaţi conducerii asociaţiei de proprietari din care faceţi parte să instaleze la intrarea în imobil un interfon, astfel accesul este restricţionat persoanelor care au intenţia de a comite furturi. Atenţie însă, un interfon nu foloseşte la nimic dacă locatarii permit intrarea oricui în imobil fără a le verifica identitatea. Asiguraţi pe casa scărilor un iluminat corespunzător. Întrebaţi persoanele străine care intră în imobil pe cine caută. Ori de câte ori sunteţi plecaţi de acasă pentru perioade mai lungi de timp, e bine să limitaţi cercul persoanelor care cunosc despre plecarea dumneavostră şi perioada de timp în care lipsiţi de acasă. Poliţia constănţeană depune eforturi susţinute pentru prinderea şi tragerea la răspundere penală a infractorilor, însă, înainte de toate, fiecare trebuie să fie cel mai bun paznic al propriilor bunuri, iar conduita preventivă trebuie să rămână componenta de bază a existenţei noastre.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acțiuni ale polițiștilor în zona școlilor și mall-urilor din Constanța

27 Mar 2024 436

Constanța Șofer beat și fără permis condamnat definitiv la închisoare

27 Mar 2024 491

Constanța Armă neletală de autoapărare deținută de un bărbat cu permisul de armă expirat

27 Mar 2024 503

Accident rutier pe bulevardul IC Brătianu din Constanța! Unul dintre șoferi, sub influența substanțelor interzise

27 Mar 2024 627

Trafic de droguri în parcarea subterană unui centru comercial, din municipiul Constanța

27 Mar 2024 675

Tribunalul Constanța - Avizul pentru restricțiile din Peninsulă, emis după adoptarea Regulamentului pentru Zona Peninsulară! De ce râmân stâlpișorii în picioare (MOTIVARE)

27 Mar 2024 574

IPJ Constanța Percheziții în opt dosare penale de furt calificat. Constatările polițiștilor (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 520

Inspectoratul de Poliție Județean Constanța scoate la concurs mai multe posturi vacante. Detalii

27 Mar 2024 1162

Acțiuni ale polițiștilor IPJ Constanța în mai multe zone din județ! Au fost aplicate mai multe amenzi

26 Mar 2024 546

Conducători auto fără permis de conducere, depistați în trafic în județul Constanța

26 Mar 2024 736

Perioada pentru înscrierile la concursul pentru încadrarea în structurile IPJ Constanța, prelungită

26 Mar 2024 480

Județul Constanța Bărbat bănuit de trafic de droguri, cercetat de polițiști și procurori! Ce au găsit oamenii legii asupra suspectului

26 Mar 2024 513

IPJ Constanța Șofer vitezoman, depistat de polițiști fără permis, după ce a produs un accident și a fugit de la locul faptei (VIDEO)

26 Mar 2024 531

Oficial de IPJ Constanța, vizavi de cazul elevei agresate de un cadru didactic - VIDEO

26 Mar 2024 719

Acțiuni de control cu radare, în județul Constanța. S-au aplicat amenzi și s-au suspendat permise de conducere

26 Mar 2024 511