Stiri calde

UPDATE. Concurent al emisiunii Chefi la cuțite verificat de MApN. Ce declarații a făcut bărbatul și ce s-a stabilit în urma verificărilor

Un concurent al emisiunii Chefi la cuțite a declarat în cadrul preselecțiilor că a absolvit liceul militar, apoi Academia Militară, a participat la 5 misiuni internaționale în teatre de război.

În plus, Tolnai Miklos susținea că la 26 de ani, în timpul unei misiuni în Afganistan, a fost rănit grav, iar timp de 3 luni s-a aflat în comă, suferind 85 de fracturii fiind operat în baza militară americană din Germania, Ramstein, medicii reușind să îi salveze viața.

De aseenea, Miklos a mai precizat că a fost trecut în rezervă, iar pentru sacrificiul său primește o pensie de… 360 lei.

Referitor la informaţiile apărute în spaţiul public despre situaţia cetăţeanului Miklos Tolnai, ca fost militar în cadrul M.Ap.N. şi participant la misiuni în teatrele de operaţii, Biroul de Presă al M.Ap.N. face următoarele precizări:
 
Miklos Tolnai nu figurează în evidenţele structurilor din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, nici în calitate de militar activ şi nici în calitate de militar în rezervă sau retragere.
 

”În acest sens, precizăm că, neavând calitatea de militar activ, nu putea să participe independent sau în cadrul unor structuri constituite ale Armatei României la misiuni în teatrele de operaţii. De asemenea, militarii răniţi pe timpul unor acţiuni militare beneficiază de prevederile OUG 82/2006 pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat, cu modificările şi completările ulterioare, care acordă compensaţii financiare ( situația cu toate drepturile militarilor răniți poate fi studiată la adresa: http://dcvp.mapn.ro/pages/view/119 ), precum şi rămânerea în activitate, la cerere, în structuri ale Ministerului Apărării Naţionale, inclusiv pentru militarii cu gradul I de invaliditate. Considerăm că afirmaţiile domnului Tolnai aduc atingere imaginii instituţiei militare, ele nefiind conforme cu realitatea” - au mai precizat reprezentanții MApN.

  UPDATE. Poziția oficială a Antenei 1

”După difuzarea ediției de luni, 30 aprilie, a show-ului “Chefi la cuțite”, Antena 1 a fost sesizată de MApN în legătură cu povestea concurentului Tolnai Miklos. Acesta a prezentat fapte și a adus acuzații în cadrul emisiunii, care nu sunt confirmate de MApN și nici susținute de dovezi clare ale concurentului. Regretăm faptul că emisiunea a fost folosită pentru expunerea unor fapte neadevărate. Antena 1 va lua măsurile necesare conform contractului încheiat cu concurentul Tolnai Miklos, iar viitoarele ediții vor fi editate, păstrându-se numai cadrele care fac referire la aptitudinile sale în bucătărie.
 
Conform regulamentului și structurii show-ului, cei trei chefi jurizeaza strict farfuria care le-a fost adusă în față, fără a ști cine este omul din spatele panoului și care este povestea lui. Evoluția concurentului în emisiune are la baza exclusiv talentul sau în bucătărie” - se arată în comunicatul Antenei1. . 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mai mulţi militari vor participa la Exercițiul NEPTUNE STRIKE 19

16 Sep 2019 102

Post vacant la Unitatea Militară 02129 Mangalia. Nu se solicită vechime

15 Sep 2019 1419

Unitatea Militară 02133 din Constanța angajează personal civil. Condiții

15 Sep 2019 1118

Șeful Statului Major al Apărării, prezent la Conferința Comitetului Militar al NATO

13 Sep 2019 409

Oficial de la MApN Câte locuri sunt alocate la Constanţa pentru procesul de recrutare a rezerviştilor voluntari în Armata Română

13 Sep 2019 675

Post vacant la Unitatea Militară 02034, Cernavodă

11 Sep 2019 728

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, întâlnire cu omologul din Republica Macedonia de Nord

11 Sep 2019 299

MApN Cel de-al treilea detașament canadian aflat în misiune în România, ceremonie de certificare NATO

11 Sep 2019 338

Eroii căzuţi la datorie în Afganistan, repatriaţi astăzi

10 Sep 2019 393

Se reabilitează o cazarmă din Constanța. Ce firmă a obținut contractul atribuit de Forțele Navale Române (document)

07 Sep 2019 539

UM 02022 cumpără murături şi conserve. Ce firme se vor ocupa de furnizarea produselor (document)

06 Sep 2019 441

O firmă din Sibiu va oferi servicii de diagnosticare şi revizie la echipamentele de detecţie, identificare şi monitorizare ale UM 02022 (document)

06 Sep 2019 422

Oficial de la MApN Un militar român a murit într-un atac din Kabul (Afghanistan)

05 Sep 2019 1026

Spitalul Militar Constanța a semnat un contract cu o firmă din București (document)

30 Aug 2019 505

Miniștrii apărării din statele membre ale UE s-au reunit la Helsinki

29 Aug 2019 260