Stiri calde

UPDATE. Concurent al emisiunii Chefi la cuțite verificat de MApN. Ce declarații a făcut bărbatul și ce s-a stabilit în urma verificărilor

Un concurent al emisiunii Chefi la cuțite a declarat în cadrul preselecțiilor că a absolvit liceul militar, apoi Academia Militară, a participat la 5 misiuni internaționale în teatre de război.

În plus, Tolnai Miklos susținea că la 26 de ani, în timpul unei misiuni în Afganistan, a fost rănit grav, iar timp de 3 luni s-a aflat în comă, suferind 85 de fracturii fiind operat în baza militară americană din Germania, Ramstein, medicii reușind să îi salveze viața.

De aseenea, Miklos a mai precizat că a fost trecut în rezervă, iar pentru sacrificiul său primește o pensie de… 360 lei.

Referitor la informaţiile apărute în spaţiul public despre situaţia cetăţeanului Miklos Tolnai, ca fost militar în cadrul M.Ap.N. şi participant la misiuni în teatrele de operaţii, Biroul de Presă al M.Ap.N. face următoarele precizări:
 
Miklos Tolnai nu figurează în evidenţele structurilor din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, nici în calitate de militar activ şi nici în calitate de militar în rezervă sau retragere.
 

”În acest sens, precizăm că, neavând calitatea de militar activ, nu putea să participe independent sau în cadrul unor structuri constituite ale Armatei României la misiuni în teatrele de operaţii. De asemenea, militarii răniţi pe timpul unor acţiuni militare beneficiază de prevederile OUG 82/2006 pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat, cu modificările şi completările ulterioare, care acordă compensaţii financiare ( situația cu toate drepturile militarilor răniți poate fi studiată la adresa: http://dcvp.mapn.ro/pages/view/119 ), precum şi rămânerea în activitate, la cerere, în structuri ale Ministerului Apărării Naţionale, inclusiv pentru militarii cu gradul I de invaliditate. Considerăm că afirmaţiile domnului Tolnai aduc atingere imaginii instituţiei militare, ele nefiind conforme cu realitatea” - au mai precizat reprezentanții MApN.

  UPDATE. Poziția oficială a Antenei 1

”După difuzarea ediției de luni, 30 aprilie, a show-ului “Chefi la cuțite”, Antena 1 a fost sesizată de MApN în legătură cu povestea concurentului Tolnai Miklos. Acesta a prezentat fapte și a adus acuzații în cadrul emisiunii, care nu sunt confirmate de MApN și nici susținute de dovezi clare ale concurentului. Regretăm faptul că emisiunea a fost folosită pentru expunerea unor fapte neadevărate. Antena 1 va lua măsurile necesare conform contractului încheiat cu concurentul Tolnai Miklos, iar viitoarele ediții vor fi editate, păstrându-se numai cadrele care fac referire la aptitudinile sale în bucătărie.
 
Conform regulamentului și structurii show-ului, cei trei chefi jurizeaza strict farfuria care le-a fost adusă în față, fără a ști cine este omul din spatele panoului și care este povestea lui. Evoluția concurentului în emisiune are la baza exclusiv talentul sau în bucătărie” - se arată în comunicatul Antenei1. . 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Şeful Statului Major al Apărării, participant la festivitatea de absolvire a Universității Naționale de Apărare „Carol I”

19 Jul 2019 264

Ministrul apărării naţionale, Gabriel Leş, vizită în garnizoana Cluj-Napoca

17 Jul 2019 340

Ministrul apărării naționale, împreună cu ambasadorul SUA, în vizită la Deveselu

17 Jul 2019 291

Sămbătă, Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene. Ceremonie militară şi religioasă în Bucureşti

16 Jul 2019 945

SOS pentru Georgiana Liga Militarilor Profesionişti face un apel umanitar

16 Jul 2019 1311

Decrete semnate de președintele României, domnul Klaus Iohannis. Un general din MApN trece în rezervă

15 Jul 2019 2445

„Cum te face bine sistemul din pix” Otilia Sava, fost secretar de stat în MApN, sare în apărarea unui militar rănit în Irak

15 Jul 2019 3853

Azi îi serbăm pe transmisioniştii militari!

14 Jul 2019 569

Post vacant scos la concurs de Unitatea Militară, Constanța. Tu te încadrezi

13 Jul 2019 593

MApN. Promovabilitate 99,45 % la examenul de bacalaureat, în colegiile naționale militare

08 Jul 2019 555

Dr. Anna Fisher, una din primele femei astronaut, în vizită la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”

05 Jul 2019 469

MApN Se va inaugura monumentul artiștilor muzicii românești

28 Jun 2019 543

MApN Incidentul de la Cimitirul Eroilor din Valea Uzului, discutat de experții români și unguri

26 Jun 2019 368

Șeful Statului Major al Apărării, întrevedere cu locțiitorul comandantului Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale al SUA

24 Jun 2019 586

Ministrul Apărării Naționale, prezent la evenimente organizate la nivelul NATO și UE, la Bruxelles

24 Jun 2019 600