Concurs de fotografie urbană, clădiri frumoase – clădiri urâte din Constanţa

Noua asociaţie constănţeană intitulată VERDE URBAN şi iniţiată de avocatul Stelian Cristian Ion a dat startul unui concurs de fotografie la care pot participa toţi constănţenii: cele mai frumoase şi cele mai urâte clădiri din oraşul nostru.

Premiile sunt simbolice – două tricouri cu însemnele asociaţiei, unul alb şi unul negru.

Fotografiile selectate vor fi folosite pentru a alcătui două albume ce vor fi dăruite primarului şi arhitectului şef al oraşului pentru a-i confrunta cu rezultatele lipsei de viziune urbanistică. Primul volum, cu cele mai urâte clădiri, se va intitula „Constanţa – un oraş beton”, iar cel de-al doilea, cu cele mai frumoase imobile, va purta titlul „Constanţa merită salvată”.
 
Fotografiile trebuie trimise pe adresa asociatiaverdeurban@gmail.com până la data de 13 septembrie, iar câştigătorii vor fi anunţaţi pe 15 septembrie. Dacă imobilul câştigător va apărea în fotografiile mai multor participanţi, premiul va fi acordat după tragerea la sorţi.

Ca să ştim ce să urmărim cu obiectivul camerei, asociaţia oferă exemple:

Clădiri urâte: cele ridicate pe spaţii verzi, cele care nu respectă o distanţă decentă faţă de clădirile învecinate, construcţiile de pe plajă, clădirile ce nu se încadrează arhitectural, funcţional sau estetic în peisaj, imobilele urâte pur şi simplu.

Clădiri frumoase: cele restaurate, cele valoroase, dar lăsate în paragină, cele care sunt construite în stilul zonei şi se potrivesc cu vecinătăţile, clădirile frumoase arhitectural.


Sursă: FB Verde Urban

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.