Concursul Pr. Dumitru Stăniloae în Mitropolia Munteniei şi Dobrogei

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul“ din Bucureşti s-a desfăşurat, ieri, 4 martie 2013, etapa pe Mitropolia Munteniei şi Dobrogei a concursului naţional „Părintele Dumitru Stăniloae, 110 ani de naştere şi 20 de ani de la trecerea la cele veşnice“.

În luna ianuarie 2013, s-a desfăşurat prima etapă a concursului naţional dedicat părintelui Dumitru Stăniloae, în fiecare facultate de teologie ortodoxă, seminar şi liceu teologic din cadrul Patriarhiei Române. Câştigătorii acestei etape din eparhiile Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei s-au întâlnit ieri la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti pentru a participa la un nou examen în cadrul acestui concurs. Desfăşurat în Amfiteatrul „Preot Dumitru Stăniloae“, concursul naţional „Părintele Dumitru Stăniloae, 110 ani de naştere şi 20 de ani de la trecerea la cele veşnice“, etapa pe Mitropolia Munteniei şi Dobrogei, a avut 14 participanţi, 5 studenţi teologi de la facultăţile de teologie ortodoxă din cuprinsul mitropoliei şi 9 elevi şi seminarişti teologi de la seminariile şi liceele de teologie din eparhiile Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei.

Concursul s-a desfăşurat pe două secţiuni distincte. Studenţii teologi au avut de pregătit teme de teologie dogmatică, iar elevii şi seminariştii au încercat să cunoască cât mai bine viaţa şi activitatea părintelui Dumitru Stăniloae.

„Dacă studenţii au avut de adâncit capitolele despre Sfânta Treime şi Antropologia la părintele Dumitru Stăniloae, seminariştii şi elevii au parcurs bibliografia privind viaţa şi formarea părintelui profesor. Suntem convinşi că, având câştigători ai fazei precedente, lucrările de concurs vor fi calitativ superioare, pentru că de la etapa pe eparhie participanţii au putut să-şi adâncească cunoştinţele, să observe geniul părintelui în toată opera sa şi mai ales viziunea ortodoxă şi noutatea pe care o aduce în câmpul teologiei ortodoxe româneşti marele nostru teolog“, a declarat pentru Ziarul Lumina Părintele Ştefan Buchiu, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti.

Sursa AICI

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.