Stiri calde

Concursurile pentru directorii de spitale sunt blocate. Proiectele de management se vor axa pe curăţenie şi ceea ce cred pacienţii

Ministerul Sănătăţii blochează organizarea concursurilor pentru funcţia de conducere a spitalelor. Noi criterii de management: curăţenia şi părerea pacienţilor
 
Laurenţiu Colintineanu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, a anunţat, astăzi, că ministrul de resort Vlad Voiculescu a decis suspendarea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de conducere de la nivelul spitalelor. Suspendare va fi oprită timp de câteva săptămâni, până la realizarea unui nou contract de management al spitalelor, care va conţine criterii de performanţă.
 
Colintineanu spune că a fost semnat încă de vineri de ministrul Voiculescu ordinal prin care a retras reprezentanţii Ministerului Sănătăţii din consiliul de administraţie de la Spitalul Floreasca şi din comisia de contestaţie din cadrul concursului pentru funcţia de management, concurs care trebuia să se desfăsoare ieri. Conform prevederilor legale, ordinul semnat de ministru a avut efectul de a anula desfăşurarea concursului.
 
Purtătorul de cuvânt al MS a precizat că potrivit proiectului de management, funcţiile de conducere vor fi ocupate pe baza unor criterii de performanţă.
 

"Procesul de selecţie este o parte foarte importantă a acestui angrenaj. E în lucru un contract de management al spitalelor. Trebuie să conţină criterii clare de performanţă. Printre criterii l-aş menţiona pe cel de raportare reală a infecţiilor nosocomiale. Vom acorda mare atenţie asupra criteriilor de igienă, nu mai vrem spitale murdare în România. Un alt element este feedback-ul pacienţilor. Niciun concurs pentru ocuparea funcţiei de manager nu va avea loc până nu se va definitiva acest proiect de management iar termenul este de câteva săptămâni", a mai declarat Colintineanu.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Conducerea MS a revocat 21 de manageri de spitale si 14 de DSP-uri

22 Oct 2009 1373