Stiri calde

Conducerea Romgaz, reținută de procurori

 
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 27.01.2016, a inculpaților
 
AVRAM PANTELIMON, directorul Sucursalei Târgu Mureş a SNGN Romgaz, ŞTEFAN IOAN, directorul tehnic al Sucursalei Târgu Mureş a SNGN Romgaz, MINCAN EMIL VALENTIN, șeful Secției de Producție din cadrul SNGN Romgaz – Sucursala Târgu Mureş,
OLARU IOAN TIBERIU, șeful Serviciului Proiectare al Sucursalei Târgu Mureş a SNGN Romgaz, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
În ordonanţele procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:
 
În primăvara anului 2014, inculpatul Avram Pantelimon împreună cu inculpații Mincan Emil Valentin, Ștefan Ioan și Olaru Ioan Tiberiu, invocând existența unor presupuse defecte și emanații de gaze, au hotărât ca o lucrare de deviere a unor conducte de aducțiune de la trei sonde, ce trebuia executată de către o asociere din care făcea parte și Primăria Târgu Mureș, în condițiile construirii unui cartier de locuințe pe raza orașului, să fie realizată din bugetul propriu al societății naționale.
 Acest lucru a fost posibil prin încălcarea, de către cei patru inculpați, a  normelor legale privind disciplina financiară și în construcții, a legislației specifice din domeniul gazelor naturale și mai mult, fără să existe o justificare tehnico-economică.
Prin înregistrarea acestor cheltuieli nejustificate în contabilitatea SNGN Romgaz - Sucursala Târgu Mureș s-a produs un prejudiciu în bugetul acestei societăți în sumă de 146.637 lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în favoarea Asocierii care trebuia să execute lucrarea respectivă.
 
Inculpaților li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
 
La data de 28 ianuarie 2016, inculpații Olaru Ioan Tiberiu, Ştefan Ioan, Mincan Emil Valentin și Avram Pantelimon urmează să fie prezentați Tribunalului  Mureș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Grupării Mobile de Jandarmi Târgu Mureș.
 
  Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Schimbare în conducerea Consiliului de Administrație al Romgaz. Cine este noul președinte

15 May 2019 328

Litigiul ROMGAZ cu Curtea de Conturi a României, soluționat

20 Feb 2019 509

Consiliul de Administraţie al societăţii ROMGAZ a avizat distribuirea în 2018 a unui dividend suplimentar

07 Nov 2018 356

ROMGAZ a încheiat un nou act adiţional cu Electrocentrale Constanţa (document)

01 Nov 2018 577

Director general nou la ROMGAZ

02 Oct 2018 795

ROMGAZ a anunţat încheierea a două acte adiţionale la contractele cu Electrocentrale Constanţa (document)

17 Sep 2018 999

ROMGAZ va opri alimentarea cu gaze către Electrocentrale Constanţa începând cu 1 septembrie (document)

30 Aug 2018 1357

Directorul economic al ROMGAZ, a refuzat numirea în funcție. Ce durată trebuia să aibă mandatul

07 Aug 2018 573

Romgaz avertizează asupra posibilităţii de sistare a livrărilor de gaze naturale către ELCEN Constanţa. De ce ar putea fi luată această decizie (document)

07 Aug 2018 657

Angajatul Romgaz, rănit grav în explozia din județul Harghita, a murit în ambulanță

20 Jul 2018 679

Explozie la o sondă de extracţie a gazelor naturale. Un angajat al Romgaz a fost rănit

20 Jul 2018 786

Cine sunt noii membri ai Consiliului de Administraţie al S.N.G.N. ROMGAZ S.A. Decizia, luată în Consiliul de Administrație

17 Jul 2018 1114

Acționarii Romgaz SA au ales noii membrii ai Consiliului de Administrație

06 Jul 2018 846

ROMGAZ are un nou director general. Află ce funcții a mai deținut acesta (document)

16 Jun 2018 1775

Cine a fost numit în funcția de Președinte al Consiliului de Administrație al societății Romgaz. Care este componența comitetelor consultative din cadrul CA

15 May 2018 836