Stiri calde

Conducerea unei societăţi de distribuţie a apei, trimisă în judecată de procurorii DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

ANIȘ NICOLAE, la data faptei director general al SC Solceta SA Ștei jud. Bihor (societate de distribuție a apei având temporar atribuții de administrare a gropii de gunoi a orașului, în care 98 % din acțiuni sunt deținute de Consiliul Local al Orașului Ștei) pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,
 
PETRESCU  SANDA, la data faptei și în prezent contabil în cadrul SC Solceta SA Ștei, jud. Bihor, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
         
În perioada iunie 2011 – iulie 2012, inculpatul Aniș Nicolae, în calitate de director general al SC Solceta SA Ștei, beneficiind de ajutorul inculpatei Petrescu Sanda, în exercitarea atribuțiilor de serviciu,  prin încălcarea unor dispoziții legale, a acceptat la plată 17 facturi emise de o persoană juridică, inexistentă la data săvârșirii faptelor, pentru efectuarea unor presupuse ”lucrări de închidere și ecologizare a deponiei Ștei”.

Ajutorul oferit de inculpata Petrescu Sanda a constat în aceea că a furnizat  inculpatului Aniș Nicolae datele de identificare ale firmei respective, ștampila societății, formulare de facturi și alte documente. Tot inculpata a înregistrat în contabilitate acele facturi, deși cunoștea că acea societate era radiată încă din anul 2006.
Facturile respective au fost achitate în numerar, beneficiarii reali ai acestor sume de bani ridicate de la casieria unității fiind în realitate inculpații Aniș Nicolae și Petrescu Sanda.
Prin aceste demersuri, inculpații au produs SC Solceta SA Ștei un prejudiciu în valoare de 88.233 lei.
În cauză SC Solceta SA Ștei s-a constituit parte civilă.
         
În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui  imobil ce aparține inculpatului Aniș Nicolae.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.
   
"Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", menţionează procurorii.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Revocarea din funcţia de procuror a lui Lucian Onea, decisă de CSM

15 Jan 2019 190

​Consiliul Superior al Magistraturii a respins cererea depusă de Adina Florea privind încuviinţarea arestării preventive a procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu

14 Jan 2019 259

Ce a declarat preşedintele Klaus Iohannis despre numirea Adinei Florea la şefia DNA

14 Jan 2019 306

Dosarul privind moartea poliţistului Bogdan Gigină s-ar putea întoarce la DNA

14 Jan 2019 551

Control la Serviciul Teritorial DNA de la Oradea după apariția unor înregistrări

11 Jan 2019 228

Tribunalul Bucureşti a dispus începerea judecării pe fond în dosarul Tel Drum

11 Jan 2019 258

Procurorul șef al DNA soliciă CSM avizul pentru revocarea din funcție a procurorului Lucian Gabriel Onea

10 Jan 2019 316

Disjungere din dosarul în care Radu Mazăre a fost achitat Mâine se decide libertatea lui Elan Schwartzenberg

10 Jan 2019 621

Scrisoare trimisă de Klaus Iohannis lui Tudorel Toader, privind numirea Adinei Florea la DNA

09 Jan 2019 413

Dosarul Retrocedărilor din Constanța, la final de judecată Urmează pronunțarea într-una dintre cele mai mari anchete DNA

08 Jan 2019 486

Fostul procuror şef DNA, Laura Codruţa Kovesi a depus o plângere la CEDO. Ce reclamă fostul șef al DNA

08 Jan 2019 398

Mandatul de conducere al procurorului șef al DNA, Anca Jurma, la final. Procurorul general al României, prezent la sediul DNA

08 Jan 2019 215

Călin Nistor este noul procuror şef interimar al DNA

08 Jan 2019 468

Anca Jurma - "Am acceptat cu greu această funcție interimară, într-un moment în care DNA se afla într-o situație dificilă"

08 Jan 2019 270

Decizie de ultim moment în dosarul în care Radu Mazăre a fost arestat preventiv în lipsă

08 Jan 2019 1156