Stiri calde

Conferință ALDE la Constanța. Europarlamentarul Renate Weber, prezent (galerie foto)

Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) Filiala Constanța organizează astăzi la Hotel Ibis, Sala Traian, o conferință de presă la care vor participa: senator Ion Popa, Președinte Filiala ALDE Constanța, avocat Valeria Drăniceanu, Președinte OFLDE Filiala ALDE Constanța, Gabriel Daraban, Președinte Organizația Locală ALDE Constanța, Renate Weber, Europarlamentar ALDE, Norica Nicolai, Europarlamentar ALDE,  Andrei Gerea, Deputat ALDE - Vicepreședinte ALDE
        
Printre temele discutate se află situați României și a statului de drept, viitoarele alegeri europarlamentare, strategiei politice ALDE, dar se vor purta discuții și se vor lansa întrebări pe teme politice, sociale și culturale ce țin de spectrul actual al politicii românești.

La eveniment sunt prezenți toti liderii ALDE din județul Constanța, inclusiv primarul din Hârșova - Viorel Ionescu sau liderul ALDE Mangalia, Leo Tănase, care este propunerea să îl înlocuiască pe Daniel Learciu în CJC. 

UPDATE. 1

”Conferința face parte dintr-un ciclu de dezbateri. Dacă nu spunem lucrurile pe nume, riscăm să ne confruntăm cu un fenomen pe care nu îl dorim în România. Au fost abordări ale colegilor, a fost o dezbatere care era necesară, utilă. Colegii de la constanța ne vor spune dacă a fost și apreciată” - a declarat Norica Nicolai. 


Renate Weber a spus că oamenii trebuie să aibă posibilitatea să aibă niște puncte de vedere expuse în mod corect, echilibrat, deoarece în realitate lucrurile sunt destul de asemănătoare și în alte părți. Europarlamentarul a spus că în prezentarea să în care a pus Uniunea Europeană și statul de drept în context a vorbit de consecințe și de problematica fondurilor europene.

”Dezbaterile au fost extrem de critice. Este ceva ce ni se pregătește și e normal să ai un astfel de sentiment. Și evaluarea noastră prin MCV-uri a fost una subiectivă. Oricât ar încerca cineva să mă convingă altfel, nu am primit o lista a interlocutorilor de fiecare dată când am cerut. Justiția selectivă nu este justiție. Este o bâtă politică" a mai spus europarlamentarul, făcând referire la protocoalele SRI din România.  "Dacă ne uităm pe ce s-a votat în urmă cu 2 săptămâni la Strasbourg, este un mecanism destul de periculos din pricina consecințelor", a mai spus Renate Weber, făcând referire la mecanismul justiției în Europa. Ungaria, Italia și Polonia au spus că nu vor fi de acord cu această opțiune” - a mai adăugat europarlamentarul. 


La rândul său, Andrei Gerea a spus că țara noastră are de suferit din pricina MCV-urilor făcute la noi. Acesta a mai spus că se încearcă defăimarea României la nivel european prin diverse tehnici de influențare prin materiale de presă comandate în afară. Gerea a mai adăugat că președintele Iohannis nu a vorbit deloc de unire în declarațiile făcute ieri și că anul centenar s-a terminat în scandal.

"Lupta politică depășește de mult anumite limite" a mai spus Andrei Gerea. Acesta a spus că Dacian Cioloș are dificultăți în explicarea relației sale cu securitatea. "Declarațiile pe care le-a făcut ne fac să credem că este pe deplin conectat și la alte structuri. A avut o educație aleasă în familie, ardelean fiind. mă întreb dacă dl Cioloș a acordat SRI dreptul de a se implica în cercetările penale" a spus Gerea care a menționat că va cere mai multe lămuriri de la fostul premier.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Viorica Dăncilă, întâlnire cu Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu cu privire la un acord pentru alegerile prezidenţiale

22 Jul 2019 390

Surprize în bătălia pentru Cotroceni. Vezi cine mai candidează!

18 Jul 2019 353

Curtea Constituţională discută astăzi cele două proiecte de revizuire a Constituţiei

18 Jul 2019 299

Deputatul PMP Robert Turcescu a obţinut datele oficiale de la MAI Revoltător! În România condusă de PSD - ALDE, 4.450 de condamnaţi sunt în libertate! (documente)

04 Jul 2019 992

Medicul de familie al lui Nicuşor Constantinescu este noul manager interimar al Spitalului CF Constanţa

03 Jul 2019 3990

Deputatul anunță că guvernatorul va mai sta încă doi ani în fruntea BNR Turcescu (PMP) - „Azi aflăm, surpriză, că PSD îl susține pe Mugur Isărescu!“

25 Jun 2019 866

LIVE VIDEO Constanța. Incendiu într-un apartament situat în blocul unde își are sediu ALDE (galerie foto+video)

20 Jun 2019 5512

Ce spune Călin Popescu Tăriceanu despre o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale

19 Jun 2019 917

Stelian Ion "USR cere desfiinţarea Secţiei speciale de investigare a magistraţilor. Şeful DNA Constanţa, blocat de SS "

17 Jun 2019 987

Turcescu (PMP) - „Voturile PRO România şi ale minorităţilor, esenţiale pentru succesul moţiunii de cenzură“

13 Jun 2019 2262

Un vicepreşedinte de Consiliu Judeţean şi un fost consilier local se luptă în instanţă cu formaţiunile politice din care au fost excluşi

05 Jun 2019 885

Klaus Iohannis, consultări cu partidele pentru punerea în aplicare a referendumului

04 Jun 2019 484

Președintele Klaus Iohannis. „PSD și ALDE continuă să obstrucționeze justiția, făcând scut în jurul lui Călin Popescu-Tăriceanu”

03 Jun 2019 497

Stelian Ion "Votul electronic este una dintre principalele priorități ale USR"

02 Jun 2019 497

La europarlamentare, cei de la USR PLUS au reușit să se surprindă pe ei înșiși! Rezultatele îi obligă la responsabilitate. Pregătesc un proiect pentru Constanța!

30 May 2019 1279