Stiri calde

Conferință ALDE la Constanța. Europarlamentarul Renate Weber, prezent (galerie foto)

Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) Filiala Constanța organizează astăzi la Hotel Ibis, Sala Traian, o conferință de presă la care vor participa: senator Ion Popa, Președinte Filiala ALDE Constanța, avocat Valeria Drăniceanu, Președinte OFLDE Filiala ALDE Constanța, Gabriel Daraban, Președinte Organizația Locală ALDE Constanța, Renate Weber, Europarlamentar ALDE, Norica Nicolai, Europarlamentar ALDE,  Andrei Gerea, Deputat ALDE - Vicepreședinte ALDE
        
Printre temele discutate se află situați României și a statului de drept, viitoarele alegeri europarlamentare, strategiei politice ALDE, dar se vor purta discuții și se vor lansa întrebări pe teme politice, sociale și culturale ce țin de spectrul actual al politicii românești.

La eveniment sunt prezenți toti liderii ALDE din județul Constanța, inclusiv primarul din Hârșova - Viorel Ionescu sau liderul ALDE Mangalia, Leo Tănase, care este propunerea să îl înlocuiască pe Daniel Learciu în CJC. 

UPDATE. 1

”Conferința face parte dintr-un ciclu de dezbateri. Dacă nu spunem lucrurile pe nume, riscăm să ne confruntăm cu un fenomen pe care nu îl dorim în România. Au fost abordări ale colegilor, a fost o dezbatere care era necesară, utilă. Colegii de la constanța ne vor spune dacă a fost și apreciată” - a declarat Norica Nicolai. 


Renate Weber a spus că oamenii trebuie să aibă posibilitatea să aibă niște puncte de vedere expuse în mod corect, echilibrat, deoarece în realitate lucrurile sunt destul de asemănătoare și în alte părți. Europarlamentarul a spus că în prezentarea să în care a pus Uniunea Europeană și statul de drept în context a vorbit de consecințe și de problematica fondurilor europene.

”Dezbaterile au fost extrem de critice. Este ceva ce ni se pregătește și e normal să ai un astfel de sentiment. Și evaluarea noastră prin MCV-uri a fost una subiectivă. Oricât ar încerca cineva să mă convingă altfel, nu am primit o lista a interlocutorilor de fiecare dată când am cerut. Justiția selectivă nu este justiție. Este o bâtă politică" a mai spus europarlamentarul, făcând referire la protocoalele SRI din România.  "Dacă ne uităm pe ce s-a votat în urmă cu 2 săptămâni la Strasbourg, este un mecanism destul de periculos din pricina consecințelor", a mai spus Renate Weber, făcând referire la mecanismul justiției în Europa. Ungaria, Italia și Polonia au spus că nu vor fi de acord cu această opțiune” - a mai adăugat europarlamentarul. 


La rândul său, Andrei Gerea a spus că țara noastră are de suferit din pricina MCV-urilor făcute la noi. Acesta a mai spus că se încearcă defăimarea României la nivel european prin diverse tehnici de influențare prin materiale de presă comandate în afară. Gerea a mai adăugat că președintele Iohannis nu a vorbit deloc de unire în declarațiile făcute ieri și că anul centenar s-a terminat în scandal.

"Lupta politică depășește de mult anumite limite" a mai spus Andrei Gerea. Acesta a spus că Dacian Cioloș are dificultăți în explicarea relației sale cu securitatea. "Declarațiile pe care le-a făcut ne fac să credem că este pe deplin conectat și la alte structuri. A avut o educație aleasă în familie, ardelean fiind. mă întreb dacă dl Cioloș a acordat SRI dreptul de a se implica în cercetările penale" a spus Gerea care a menționat că va cere mai multe lămuriri de la fostul premier.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Robert Turcescu (PMP) - „Deși întrebările de la referendum nu sună foarte emoțional, miza este dincolo de aceste întrebări, este aceea de a pune încă o stavilă atacurilor PSD-ALDE asupra justiției și nu numai!“ (video)

26 Apr 2019 724

Rareş Bogdan - „PNL va ataca la CCR modificările aduse celor două Coduri şi îi vom opri şi de această dată!“

26 Apr 2019 96

Președintele ALDE Constanța, Gabriel Daraban „Primăria Constanța nu a făcut demersuri pentru asfaltarea drumului din pământ ce face legătura între A4 și bulevardul Tomis”

25 Apr 2019 678

PNL susține referendumul declanșat de Președintele Klaus Iohannis (video)

25 Apr 2019 109

Toate amendamentele opoziţiei au fost respinse S-a votat Codul Penal… Va fi atacat din nou la CCR

25 Apr 2019 354

Călin Popescu-Tăriceanu - „Suntem în orice moment dispuşi să acordăm în Parlament votul pentru remaniere”

23 Apr 2019 255

Călin Popescu Tăriceanu îl acuză pe președinte că prin referendum „fură startul pentru alegerile prezidențiale”

13 Apr 2019 351

Liviu Dragnea, despre candidatura la prezidențiale. Ce a declarat președintele PSD

12 Apr 2019 402

Ce a spus ALDE despre neprezentarea la consultările pe tema referendumului

12 Apr 2019 353

Declaraţie politică Robert Turcescu (PMP) - „Pensionari, aţi fost minţiţi şi înşelaţi! PSD v-a furat din banii de pensii!“

11 Apr 2019 834

ALDE nu va onora invitaţia la consultări lansată de preşedintele Klaus Iohannis pe tema situaţiei din Justiţie

05 Apr 2019 471

Doi deputaţi propun ca şoferii cărora li se suspendă permisul de conducere să îşi aleagă perioada de suspendare (document)

19 Mar 2019 347

Angajaţii care nu folosesc voucherele de vacanţă, ar putea primi în schimb contravaloarea lor în bani

18 Mar 2019 458

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, prezent la Constanța (galerie foto)

16 Mar 2019 754

Oficial! Gabriel Daraban, candidat ALDE la Primăria Muncipiului Constanța

16 Mar 2019 1525