Conferinţa Mondială a Gazelor „Resursele românești de hidrocarburi din Marea Neagră reprezintă o promițătoare și încă nevalorificată sursă de energie”




Potrivit unui anunț publicat pe pagina oficială a Ambasadei SUA în România, Conferinţa Mondială a Gazelor, care s-a desfășurat săptămâna aceasta la Washington DC, tocmai s-a încheiat.
 
SUA sprijină de mulţi ani securitatea energetică europeană şi diversificarea surselor şi rutelor de tranzit.

România are o oportunitate extraordinară de a adopta o legislaţie care să permită exploatarea resurselor de hidrocarburi din Marea Neagră.

Producţia viitoare de gaze din Marea Neagră va aduce beneficii tuturor românilor, generând venituri masive pentru economia românească, trimiţând un semnal puternic investitorilor din întreaga lume şi transformând România în lider regional în eforturile de sprijinire a securităţii energetice. 
 
„Resursele românești de hidrocarburi din Marea Neagră reprezintă o promițătoare și încă nevalorificată sursă de energie care ar întări piețele de energie și securitatea energetică a regiunii. Urmărim îndeaproape evoluțiile pe măsură ce Parlamentul și Guvernul României elaborează legislația care va asigura cadrul fiscal și legal stabil de care este nevoie pentru ca firmele din domeniul energetic să investească în exploatarea acestei resurse. Diversificarea resurselor și a rutelor de distribuție permite ca energia să fie disponibilă tuturor la cel mai bun preț și împiedică orice distribuitor să o folosească pentru a-i constrânge politic sau economic pe consumatori.” transmite Departamentul de Stat al SUA, la finalul Conferinței Mondiale a Gazelor.

Interviul detaliat, oferit în România pe această temă, de Sandra Oudkirk, secretar asistent adjunct pentru diplomaţie energetică în cadrul Departamentului de Stat al SUA, poate fi citit aici.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Afaceri Constanța Primăria Nicolae Bălcescu va avea un sistem de distribuție gaze naturale. Iată cine va asigura dirigenția de șantier (DOCUMENTE)

16 Apr 2024 483

Primăria Poarta Albă, județul Constanța Un nou contract pentru supervizarea unor lucrări ce vizează noua rețea de gaze naturale din comună

12 Apr 2024 505

DGASPC Constanța, licitație deschisă pentru lucrări de proiectare, achiziționare și montare echipamente la CRRN Artemia Techirghiol (DOCUMENT)

08 Apr 2024 487

UPDATE Intervenție de urgență pe strada IG Duca din municipiul Constanța! Ce s-a întâmplat (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Apr 2024 2041

Cumpărări directe Constanța Comuna Castelu. Infra Plan Consulting SRL, dirigenție de șantier pentru rețeaua de distribuție gaze naturale (DOCUMENT)

06 Apr 2024 828

IGPR InfotraficJudețul Ilfov -Circulație restricționată pe DN 2

05 Apr 2024 393

A sunat alarma la secția UPU a Spitalului Bagdasar – Arseni Pacienții și personalul au fost evacuați

31 Mar 2024 519

Guvernul a adoptat ordonanța prin care se elimină taxa pe soare pentru prosumatori

28 Mar 2024 544

Licitații Constanța Primăria Murfatlar cumpără expertiză tehnica sistem de distribuție gaze naturale (DOCUMENT)

23 Mar 2024 437

O unitate militară din Tulcea primește energie electrică și gaze naturale de la două firme din București. Suma cheltuită ajunge la aproape 430.000 de lei (DOCUMENTE)

20 Mar 2024 632

Primăria Poarta Albă, județul Constanța, anunț important despre proiectul de înființare a rețelei de distribuție gaze naturale

17 Mar 2024 1214

Modificarea OUG ce prevede plafonarea prețurilor la energie, în dezbatere publică. Ce propune Ministerul Energiei

15 Mar 2024 514

Achiziții Constanța Primăria Valu lui Traian achiziționează sedrvicii cadastrale și ridicări topografice proiect „Realizare rețea de alimentare cu gaze”

11 Mar 2024 1523

Achiziții Constanța Ce firmă va elabora un studiu de fezabilitate pentru proiectul de racordare la gaze în Valu lui Traian

10 Mar 2024 602

Cumpărări directe Constanța Pași pentru înființarea, la Chirnogeni, a sistemului de distribuție de gaze naturale (DOCUMENT)

07 Mar 2024 629