Conferinţă ştiinţifică privind „Românii din Balcani (aromânii şi meglenoromânii) în Arhivele Britanice”

În cadrul sesiunii de finanţare din 2016, Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (DPRRP), a selecţionat în procesul de evaluare, între solicitanţi, pe baza dosarelor prezentate, şi Societatea de Cultură Macedo-Română, respectiv cu proiectul „Românii din Balcani (aromânii şi meglenoromânii) în Arhivele Naţionale Britanice (1850-1950)”. Acest proiect cultural-ştiinţific se încadrează în procesul de recuperare şi valorificare a patrimoniului cultural imaterial al românilor balcanici.
 
Proiectul, derulat în perioada mai-noiembrie 2016, constă în susţinerea finanţării de către DPRRP a deplasării membrilor echipei de cercetare la Arhivele Naţionale Britanice (Londra), precum şi includerea rezultatelor investigaţiilor arhivistice într-un volum (trimis asociaţiilor aromânilor şi meglenoromânilor din statele balcanice, Europa Occidentală, S.U.A., Canada, Australia, respectiv din România, precum şi bibliotecilor publice şi universitare, specialiştilor, studenţilor şi masteranzilor).
 
De asemenea, rezultatele cercetării vor fi evidenţiate în cadrul unei conferinţe ştiinţifice (în luna octombrie), cu titlul „Românii din Balcani (aromânii şi meglenoromânii) în Arhivele Britanice”.
 
 
Parteneri:
Asociaţia Aromână din Dobrogea „Picurarlu de la Pind” (Constanţa);
Fundaţia Culturală „Muşata Armână” (com. Mihail Kogălniceanu, jud. Constanţa);
Universitatea „Ovidius” din Constanţa (Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice).

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Se împlinesc 109 ani de la nașterea lui Nicolae Caratană, cel care s-a refugiat în scris în timpul războiului

23 Jan 2023 1459

Raport de activitate a Societății de Cultură Macedo-Română. Finanțare pentru amenajarea Muzeului Gh. Celea din comuna Mihail Kogălniceanu, județul Constanța

10 Apr 2021 1824