Confesiuni. Profesor Octavian Țacu, despre Campionatului Național de Yachting, la clasele Optimist, din Eforie Nord

Titlul de „Campion Naţional” al României trebuie să desemneze pe cel mai bun sportiv al unei clase de bărci cu vele.Validarea regatelor campionatului naţional se face conform regulamentului Federaţiei Române de Yachting, cu cel puţin cinci bărci înscrise în competiţie.

Prezent la a treia etapă a Campionatului Național de Yachting, la clasele Optimist, din Eforie Nord, profesor Octavian Țacu, spune, că de fapt, în realitate, campionatul se ţine cu trei bărci şi toţi sportivii se urcă pe podiumul de premiere şi automat, clubul raportează „marele succes”. Instrucţiunile de Cursă redactate sunt pe nouă pagini, ele fiind legea competiţiei, fiind emanaţia  Comitetului de Cursă sub semnătura preşedintelui, Cosmin Andronic, dar fără componenţa Comitetului de Protest, nici în Instrucţiunile de Cursă şi nici la Panoul de afişaj al competiţiei.

Tot el mai spune că „neîncrederea în corectitudinea Comitetului de Protest dă sportivilor atitudini total în afară spiritului de navigaţie corectă de la vârsta începutului în yachting”. Tot el mai adaugă că „în Instrucțiunile de Cursă,  la punctul 23, este stipulat că pentru locurile 1, 2, 3 organizatorul, FRY, acordă diplomă. Evident, Cosmin Andronic a uitat acest amănunt de importanţă pentru competitor, iar dl. Mitici, mai inventiv, atunci când a fost chestionat de sportivi în legătură cu lipsa diplomelor, a declarat ritos că s-ar fi ales varianta în care banii cheltuiţi pentru imprimarea diplomelor să fie investiţi în cumpărarea tricourilor de campioni. Ba unii ziceau că, de fapt, diplomele cu pricina ar fi fost uitate pe la Bucureşti”, afirmă profesor Octavian Țacu.
 

 
Sursă: magazin-nautic.ro
Sursă foto: magazin-nautic.ro
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.