Stiri calde

Consilierul ANAF, Adrian Nicolae Gavrilă, a cerut 200.000 de euro unui frate din masonerie (video)

mita_mason_16339400.jpgApar noi informaţii despre consilierul ANAF, Adrian Niculae Gavrilă, arestat recent într-un dosar de corupţie. Un fost coleg de lojă masonică a povestit, în exclusivitate pentru Realitatea TV, cum funcţionarul a încercat să şantajeze cu 200.000 de euro un investitor străin pe care îl cunoscuse la întrunirile lojei. La întâlnirea cu pricina, Gavrilă ar fi fost însoţit de avocatul Marius Stăncescu, alături de care este anchetat.

Consilierul ANAF, Adrian Nicolae Gavrilă, a intrat în masonerie în urmă cu cinci ani.

"Adrian Nicolae Gavrilă a fost dat afară din lojă fix, de mine, în urma cu doi ani, pentru că în 2009, înainte de alegerile prezidenţiale, m-a rugat să-l pun în legatură cu unul dintre fraţii din lojă care ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei corporaţii din România. Am stabilit o întâlnire în trei, s-a prezentat la acea întâlnire şi cu avocatul Stăncescu, cu care am văzut că fost arestat, şi a încercat să aplice un fel de şantaj asupra directorului de corporaţie, spunându-i că firma are probleme şi că el o poate rezova, întrucât el lucra la ANAF, iar firma era arondată direcţiei lui în privinţa controalelor. Nu s-a cedat şantajului, a pretins de atunci că cea mai mare sumă ar fi fost direcţionată către Sorin Blejnar. Gavrilă ceruse un contract de consultanţă, în jur de 200.000 de euro pe an, urmând ca societatea care lucra în România să nu mai fie supusă controlului ANAF", a declarat omul de afaceri şi coleg în masonerie, Florin Ghiulbenghian.

În 2010, Adrian Nicolae Gavrilă şi-a cumpărat o locuinţă într-un cartier rezidenţial, pe malul lacului Băneasa. Fostul proprietar al imobilului, Vasilian Ion, este consilierul care s-a ocupat de construcţia şi distribuţia caselor pentru mai mulţi ofiţeri MApN.

Florin Ghiulbenghian spune că, dacă procurorii anticorupţie ar fi interesaţi să descâlcească iţele întregii afaceri, recomandările date pentru intrarea lui Gavrilă în masonerie ar putea scoate la iveală noi detalii interesante.

Sursa: Realitatea.net


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atenţie! Poliţia Locală verifică dacă aţi plătit taxa de parcare prin SMS în zonele special amenajate

21 Oct 2018 582

Avarie RAJA în municipiul Constanţa. Vezi dacă esti afectat!

21 Oct 2018 634

Update. Este Ziua Imnului Naţional. Restricţii de circulaţie. Ce se întâmplă la Constanţa (galerie foto + video)

29 Jul 2018 1299

Filmul intitulat “Marea Unire- România, la 100 de ani” va putea fi urmărit pe un ecran gigant în Piaţa Ovidiu

27 Jul 2018 547