Stiri calde

Consilierul președintelui CCIR, Lazăr Comănescu, decorat cu Legiunea de Onoare în grad de Ofițer


Consilierul Președintelui Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) și fostul ministru de Externe, Lazăr Comănescu, a fost decorat la începutul acestei săptămâni cu Legiunea de Onoare în grad de Ofițer, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Ambasada Franței la București.

La acest eveniment a fost subliniată contribuția lui Lazăr Comănescu în parcursul României spre aderarea la NATO şi Uniunea Europeană, dar și în ceea ce privește începuturile parteneriatului strategic România-Franța. Totodată, au fost apreciate eforturile acestuia în dezvoltarea relațiilor de cooperare România – Franța, dintr-o perspectivă europeană.

În contextul preluării de către România a mandatului de Președinție a Consiliului Uniunii Europene, Comănescu s-a referit la relațiile bilaterale România-Franța și la perspectivele României:

„România va deține pentru prima dată Președinția Consiliului Uniunii Europene. Sper ca acest lucru să ducă la o cooperare și mai puternică între România și Franța, atât în plan european, cât și bilateral. Pe plan european, sunt conștient de rolul esențial al Franței, alături de Germania, în proiectul european și sper ca noi, românii, să fim capabili să beneficiem pe cât posibil de viitoarea noastră președinție ca să ne apropiem, printr-o contribuție constructivă și de substanță, de evoluția acestor proiecte, de ceea ce numim deseori nucleul Uniunii Europene.”

La rândul ei, Excelenţa Sa, Michele Ramis, Ambasadoarea Franței la București a declarat: „Ați dus vocea României în cele mai mari sfere diplomatice internaționale și aproape de fiecare dintre partenerii și interlocutorii săi, dar ați fost un artizan și un actor esențial al parcursului european al României. În contextul în care România se pregătește să preia pentru prima dată Președinția Consiliului Uniunii Europene și în momentul în care clivajele (n.r. - distincție între două grupuri pe baza anumitor criterii) sunt numeroase, pe continentul nostru, sunteți printre cei care știu mai bine ce datorează România Europei, dar și ce datorează Europa României.”

Cu această ocazie, şi președintele CCIR, Mihai Daraban, care l-a însoțit pe Comănescu la ceremonia desfășurată la sediul Ambasadei Franței la București, a ţinut un discurs în care l-a apreciat pe consilierul său pentru implicarea în toate proiectele majore dezvoltate de CCIR în ceea ce privește promovarea comunității de business românesc în afara granițelor.

Începând cu 1 ianuarie 2019, România va prelua pentru șase luni, responsabilitatea Președinției Consiliul Uniunii Europene, la 12 ani de la aderarea la UE, pregătirea și derularea acestui mandat reprezentând o prioritate națională.

Sursă: evz.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Secretarul General-adjunct al NATO, Rose Gottemoeller „Întărim prezenţa NATO în regiunea Mării Negre”

08 Nov 2016 985

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Lazăr Comănescu, cu Michel Barnier

05 Oct 2016 726

Lazăr Comănescu „Muntenegru a înțeles să se comporte în relația cu NATO ca un partener de încredere“

04 Oct 2016 717

Lazăr Comănescu a discutat cu Victoria Nuland despre aprofundarea colaborării economice româno-americane

20 Sep 2016 1092

Au trecut 15 ani de la atentatele din New York, de pe 11 septembrie

11 Sep 2016 1218

Ministrul Lazăr Comănescu a reiterat susținerea pentru poporul turc și pentru instituțiile legitime din Turcia

03 Sep 2016 818

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu Va participa la reuniunea informală, de la Bratislava

02 Sep 2016 963

Ministrul afacerilor externe va participa la întâlnirea lui Cioloş cu Günther Hermann Oettinger

26 Aug 2016 881

S-a reunit Consiliul Afacerilor Externe. Terorismul, situația din Turcia, strategia globală a UE, printre cele mai importante subiecte

18 Jul 2016 860

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, merge mâine la Bruxelles

17 Jul 2016 763

Pe aeroportul din Istanbul se află în jur de 200 de români

16 Jul 2016 981

Ce au discutat Lazăr Comănescu şi Majid Takht Ravanchi

10 Jul 2016 815

Evoluția cooperării economice dintre România și Republica Slovenia

05 Apr 2016 825

UPDATE Ministrul Lazăr Comănescu despre atacurile din Bruxelles –„ Suntem şocaţi de aceste incidente violente”

22 Mar 2016 1133

Asistenţa pentru dezvoltare oferită de MAE altor state în 2016

27 Feb 2016 814