Stiri calde

Consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu a demisionat

Consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu şi-a depus demisia. Decizia vine după ce în ultimele zile s-a vehiculat o presupusă întâlnire pe care aceasta a avut-o cu judecătorul CCR, Petre Lăzăroiu.

"În ultimele zile, în spațiul public au apărut speculații cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra unui judecător al Curții Constituționale, ca urmare a unei discuții purtate de doamna Elena-Simina Tănăsescu cu domnul Petre Lăzăroiu. Administrația Prezidențială reiterează că nu au existat niciun fel de presiuni și sunt complet neadevărate acuzațiile aduse în acest sens.

Având însă în vedere că este inadmisibil ca la nivelul opiniei publice să planeze orice suspiciune că ar fi fost posibilă o încercare de imixtiune în activitatea Curții Constituționale, pentru a nu prejudicia instituția Președintelui României, doamna Elena-Simina Tănăsescu a înaintat astăzi, 20 iunie a.c., Președintelui Klaus Iohannis demisia din funcția de consilier prezidențial", a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Simina Tănăsescu a depus jurământul de învestitură în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale a României

11 Jun 2019 502

Elena-Simina Tănăsescu depune marți jurământul de învestitură în funcţia de judecător al Curții Constituționale

10 Jun 2019 367

Cine a fost numit judecător la Curtea Constituțională prin decret semnat de președinte

06 May 2019 578