Stiri calde

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția de preluare a unui portofoliu de creanțe și bunuri imobile deținut de o bancă din România (document)

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Deutsche Bank AG – Sucursala Londra, AnaCap Financial Europe SA SICAV-RAIF și APS Investments S à.r.l au preluat un portofoliu de creanţe și bunuri imobile deținut de Alpha Bank România SA și Alpha Bank AE – sucursala Londra.

Potrivit unui comunicat transmis de Consiliul Concurenței, Deutsche Bank AG - Sucursala Londra face parte din Grupul Deutsche Bank (DB), care oferă o gamă largă de produse și servicii din sectorul investițiilor, serviciilor bancare societare și de retail, precum și gestionarea de active și patrimoniu. În România, Grupul DB îşi desfăşoară activitatea prin intermediul Deutsche Bank Aktiengesellschaft, Repräsentanz Bukarest şi DB Global Technology SRL.

”AnaCap Financial Europe S.A. SICAV-RAIF a fost constituită în anul 2017 în vederea achiziționării unui număr de filiale directe și indirecte de la AnaCap Credit Opportunities II Limited şi AnaCap Credit Opportunities III Limited (inclusiv participațiile acestora în mai multe portofolii de credite). 

APS Investments S.à.r.l este o societate din Grupul APS, înființat în anul 2004 în Republica Cehă și Slovacia cu scopul de a presta servicii în legătură cu creditele neperformante (creanțe) achiziționate” - se mai arată în comunicatul citat.


Portofoliul achiziţionat este format din creanţe (împreună cu garanţiile ataşate) şi bunuri imobile. Alpha Bank România oferă o gamă largă de servicii şi produse atât pentru segmentul de piaţă dedicat persoanelor  fizice, cât şi pentru sectorul IMM şi corporate, printr-o reţea de unităţi situate în Bucureşti şi alte oraşe mari din ţară.

”Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante” - se mai arată în comunicatul Consiliului Concurenței.  

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Concurenței a sancționat mai multe hipermarketuri din România. Lista companiilor și amenzile primite (document)

31 Jan 2019 471

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Axione de către Bouygues Energies & Services și Mirova

29 Jan 2019 286

Consiliul Concurenței a sancționat cu două milioane euro şase companii pentru înţelegeri anticoncurenţiale

21 Jan 2019 367

Lista agenţiilor vizate Consiliul Concurenţei a sancţionat 13 agenţii de turism şi Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism

14 Jan 2019 598

Consiliul Concurenţei A fost autorizată tranzacţia prin care Bittnet Systems SA preia unele active şi activităţi ale Crescendo International SRL

11 Jan 2019 319

Consiliul Concurenței a sancționat Orange România pentru abuz de poziție dominantă

08 Jan 2019 415

Consiliul Concurenţei Nu a fost primită nicio sesizare de la instituțiile publice referitoare la posibile înțelegeri ilegale între bănci privind creditarea companiilor

17 Dec 2018 326

Investigație a Consiliului Concurenței pe piața echipamentelor de protecția muncii

12 Dec 2018 389

Consiliul Concurenţei a sancţionat UNSAR şi 9 societăţi de asigurare. Amenzi de 53 de milioane de euro

04 Dec 2018 509

Consiliul Concurenței Organizarea cu întârziere a licitaţiilor conduce la creşterea preţului de achiziție a sării necesare deszăpezirii

26 Nov 2018 265

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea unor active ale Oltchim SA de către Chimcomplex SA

19 Nov 2018 352

Investigația pe piața produselor de semnalizare rutieră, extinsă de Consiliul Concurenței

12 Nov 2018 305

Refinanțarea creditelor la o altă bancă decât cea care a acordat creditul, susținută de Consiliul Concurenței

08 Nov 2018 363

Tranzacţia prin care Damen și Șantierul Naval 2 Mai SA preiau Daewoo Mangalia autorizată de Consiliul Concurenței (document)

05 Nov 2018 753

Consiliul Concurenței Implementarea angajamentelor asumate de CEZ Distribuție SA, a condus la scăderea cu 30% a consumului neînregistrat

30 Oct 2018 351