Stiri calde

Consiliul Concurenței Organizarea cu întârziere a licitaţiilor conduce la creşterea preţului de achiziție a sării necesare deszăpezirii

Organizarea cu întârziere a licitaţiilor conduce la creşterea preţului de achiziție a sării necesare deszăpezirii, a constatat Consiliul Concurenţei, în urma derulării anchetei sectoriale pe piaţa sării de deszăpezire.

Autoritatea de concurenţă consideră că organizarea de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - CNAIR a licitațiilor pentru achiziția sării pentru deszăpezire mai devreme în cursul anului şi utilizarea eficientă a capacității proprii de stocare (aprox. 150.000 tone) ar permite participarea mai multor ofertanți, eventual externi, ceea ce ar conduce la creşterea concurenţei şi, implicit, la un preţ de achiziţie mai mic, se arată în comunicatul transmis de Consiliul Concurenței. 

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că achiziţiile anuale de sare de deszăpezire implică furnizarea unor cantităţi importante în termene foarte scurte, ceea ce generează dificultăţi în asigurarea producţiei şi mai ales a organizării serviciilor logistice necesare transportului şi livrării. În aceste condiţii, singurele răspunsuri la ofertele lansate de CNAIR au venit din partea Societăţii Naţionale a Sării – Salrom (Salrom), în baza acestora încheindu-se contractele de furnizare a sării pentru deszăpezire.

Din analiza efectuată a rezultat că Salrom, singura companie care exploatează și comercializează sare pentru deszăpezire în România, practică, în general, prețuri semnificativ mai reduse pe piețele externe (pe care se manifestă un grad ridicat de concurență), decât cele practicate pe piața internă, pe care are poziție de monopol de facto. 

Monopolul de facto al Salrom pe piața sării pentru deszăpezire este sprijinită și de prevederile Legi minelor (nr. 85/2003), respectiv de posibilitatea de prelungire a licenței de exploatare, acordată inițial pentru 20 de ani (fără concurs, în cazul Salrom), pentru perioade succesive a câte 5 ani, fără precizarea unei durate maxime totale de valabilitate. 

Astfel, în scopul stimulării apariției concurenței pe piață, Consiliul Concurenței solicită Ministerului Economiei să inițieze modificarea legislaţiei în domeniu fie prin specificarea unui număr maxim de prelungiri care pot fi acordate de către autoritățile responsabile, fie prin majorarea termenului de valabilitate al licenței de exploatare, urmată de organizarea unei licitaţii pentru exploatarea respectivului perimetru.

În plus, pentru a evita menținerea situației de monopol în exploatarea sării și după organizarea licitaţiilor pentru perimetrele de exploatare, autoritatea de concurenţă solicită Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) să analizeze posibilitatea de a nu permite unui singur operator să obțină licențe de exploatare care să acopere mai mult de 50% din capacitatea totală de producție a salinelor aflate în exploatare.

De asemenea, Consiliul Concurenţei consideră că acest sector ar putea deveni concurenţial și prin apariția altor companii active în exploatarea și comercializarea sării, cum ar fi cazul în situația demarării exploatării zăcământului de la Valea Florilor (județul Cluj). În acest sens, autoritatea de concurență apreciază că durata de 9 ani care a trecut de la momentul semnării contractului de concesiune pentru perimetrul Valea Florilor și până în prezent, fără ca Hotărârea de Guvern de aprobare a concesiunii să fie inițiată, este exagerat de lungă. Mai mult, subliniem faptul că solicitarea de către ANRM a documentației necesare pentru inițierea Hotărârii de Guvern s-a făcut târziu, la 8 ani de la semnarea contractului de concesiune.

Având în vedere că întârzierea aprobării prin Hotărâre de Guvern a licenței împiedică posibilitatea manifestării concurenței pe piață, autoritatea de concurenţă solicită ANRM să urgenteze procedurile care să conducă la aprobarea licenței de exploatare prin Hotărâre de Guvern și la demararea activităților de exploatare în perimetrul Valea Florilor. 

Consiliul Concurenţei a constatat că o barieră la intrarea pe această piaţă o constituie garanţia financiară pe care trebuie să o depună titularul licenţei de exploatare (conform instrucțiunilor tehnice emise de ANRM) şi care pentru sume mai mici de 4 milioane de lei trebuie depusă exclusiv sub forma depozitului bancar. Autoritatea de concurență apreciază că această obligație este cu atât mai nocivă cu cât poate inhiba accesul companiilor mici și mijlocii la activități de exploatare minieră.

În acelaşi timp, garanțiile financiare de valori mai mari pot fi constituite prin forme alternative de garantare, cum ar fi polițele de asigurare încheiate în favoarea titularului la un asigurator recunoscut.

Sarea pentru deszăpezire reprezintă o componentă foarte importantă a sectorului exploatării și comercializării sării în România, reprezentând circa un sfert din producția internă. 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Concurenţei analizează preluarea companiilor GGT de către CARR Holdings Limited, Fadi Rida și Mihai Stănescu

22 Aug 2019 351

Tranzacția preluării de către H.I.G. Europe Capital Partners II a afacerii cu sisteme poliuretanice din Europa, autorizată de Consiliul Concurenţei. Detalii

21 Aug 2019 230

Tranzacția prin care Omv Petrom SA externalizează o serie de activități către GSP Offshore SRL, autorizată de Consiliul Concurenței

19 Aug 2019 497

Auchan România preia magazinele alimentare și non-alimentare din staţiile Petrom

25 Jul 2019 2692

Consiliul Concurenţei Platforma „Monitorul Prețurilor Carburanților” a înregistrat aproximativ 180.000 de căutări, în primele zile de la lansare

18 Jul 2019 427

Afacerea cu sisteme poliuretanice din Europa, analizată de Consiliul Concurenţei

16 Jul 2019 483

Tranzacția prin care compania Platforma ROCA preia societatea Electroplast SA, analizată de Consiliul Concurenței

09 Jul 2019 527

Consiliul Concurenței S-a autorizat tranzacția prin care Exim Holding AS preia Travel Brands SRL

05 Jul 2019 680

Consiliul Concurenței lansează „Monitorul prețurilor carburanților”

01 Jul 2019 597

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Euroins Insurance Group AD preia Ergo Asigurari de Viata SA și Ergo Asigurări

27 Jun 2019 615

Consumatorii plătesc mai puţin pentru racordarea la energie electrică dacă îşi aleg singuri prestatorul lucrărilor

13 Jun 2019 659

Consiliul Concurenței analizează preluarea de către Grupul Rohrer a societății R&R Oil Services – R.O.S. SRL şi unele active ale RIG Service SA

11 Jun 2019 1200

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Moldova Farming SRL de către Pif Industrial SRL și Comfert Agricultura SRL

07 Jun 2019 622

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care First Bank SA preia Leumi Bank Romania SA

03 Jun 2019 492

Avertisment pentru Primăria Constanţa de la Consiliul Concurenţei. Contractele pentru iluminatul festiv au crescut de la an la an. Jaf pe aceste contracte în 2017 şi 2018

22 May 2019 1608