Stiri calde

Consiliul Concurenţei Proprietarii au uitat sa reînoiască poliţa pentru maşinile aflate în circulaţie

Aproximativ un sfert dintre maşinile aflate în circulaţie nu au RCA valabil, pentru că proprietarii au încheiat poliţa pentru o perioadă foarte scurtă - o lună -, iar apoi au uitat să o reînnoiască, informeză AGERPRES.

Sunt destul de multe maşini în circulaţie (aproximativ un sfert), care nu au RCA valabil, pentru că proprietarii au încheiat poliţa pentru o perioadă foarte scurtă - o lună - iar apoi au uitat să o reînnoiască.

Ca urmare, noi am propus ca poliţele RCA să se poată încheia pentru 6 sau 12 luni, pentru persoane fizice, şi pentru o perioadă de la o lună la 12 luni, multiplu de o lună, pentru persoanele juridice", spune autoritatea de concurenţă.

Consiliul Concurenţei menţionează că prin implementarea noului pachet legislativ din domeniul asigurărilor obligatorii de răspundere civilă au fost eliminate, în mare parte, disfuncţionalităţile care au condus, în anii anteriori, la dezechilibre între cererea şi oferta de pe piaţă.
 
Din analiza datelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Consiliul susţine că se observă o evoluţie favorabilă a indicatorilor specifici sectorului RCA.  

Autoritatea de concurenţă precizează că s-a implicat în procesul de evaluare a cauzelor care au determinat aceste dezechilibre şi a făcut o serie de recomandări pentru îmbunătăţirea funcţionării pieţei şi care, în mare parte, au fost preluate în legislaţia primară şi secundară, cum ar fi: introducerea posibilităţii de compensare directă; implementarea unui sistem de punctaj pentru fiecare tip de leziune şi suferinţă pricinuită de un accident auto, în vederea creării unui punct de referinţă pentru instanţele de judecată în cazul acordării despăgubirilor morale pentru vătămări corporale şi deces; luarea în calculul a clasei bonus/malus a istoricului şoferului, nu doar a combinaţiei unice şofer-vehicul.

De asemenea, Consiliul Concurenţei menţionează şi utilizarea tehnologiilor de tip telematics în determinarea primei RCA

În urma introducerii acestei prevederi, evoluţia primelor va fi diferită de la caz la caz. În unele cazuri, în care riscurile cresc, primele vor fi mai mari, iar pentru cazurile în care riscurile se diminuează primele vor fi mai mici.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consumatorii plătesc mai puţin pentru racordarea la energie electrică dacă îşi aleg singuri prestatorul lucrărilor

13 Jun 2019 595

Consiliul Concurenței analizează preluarea de către Grupul Rohrer a societății R&R Oil Services – R.O.S. SRL şi unele active ale RIG Service SA

11 Jun 2019 708

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Moldova Farming SRL de către Pif Industrial SRL și Comfert Agricultura SRL

07 Jun 2019 547

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care First Bank SA preia Leumi Bank Romania SA

03 Jun 2019 426

Avertisment pentru Primăria Constanţa de la Consiliul Concurenţei. Contractele pentru iluminatul festiv au crescut de la an la an. Jaf pe aceste contracte în 2017 şi 2018

22 May 2019 1480

Raport al Consiliului Concurenței Cât a alocat Constanța în anii 2017 și 2018 pentru iluminatul festiv

20 May 2019 369

Consiliul Concurenţei a declanşat o anchetă privind deşeurile medicale

07 May 2019 487

Cum a soluționat Înalta Curte de Casație și Justiție litigiul dintre Energetica Electrica SA și Consiliul Concurenței

18 Apr 2019 367

Consiliul Concurenţei a luat la inspectat piaţa serviciilor de întreţinere a autoturismelor

16 Apr 2019 403

Tranzacția prin care două firme din Austria preiau compania Autohaus Michael Schmidt GmbH, analizată de Consiliul Concurenței (document)

21 Mar 2019 503

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Ade Gas Oil Company SRL preia unele active deținute de Azalis SRL, Eurogenetic SRL și Dolchimex SRL

19 Mar 2019 485

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea unor farmacii Belladonna de către Sensiblu SRL

07 Mar 2019 504

Consiliul Concurenței a sancționat mai multe hipermarketuri din România. Lista companiilor și amenzile primite (document)

31 Jan 2019 673

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Axione de către Bouygues Energies & Services și Mirova

29 Jan 2019 411

Consiliul Concurenței a sancționat cu două milioane euro şase companii pentru înţelegeri anticoncurenţiale

21 Jan 2019 504