Consiliul Județean Tulcea a lansat proiectul „Comorile Județului Tulcea“ (galerie foto)Vineri, 19 octombrie 2018, la Casa Avramide, a avut loc lansarea proiectului „Comorile Județului Tulcea”, implementat de Consiliul Județean Tulcea, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale. La acest eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri, au participat vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani, deputații Lucian Simion și Vasile Gudu și numeroși elevi de la Colegiul Dobrogean Spiru Haret și Colegiul Economic Delta Dunării, însoțiți de profesorii Mihaela Udrea și Lili Laurența Purcherea.

Proiectul a vizat organizarea unei conferințe privind „Utilizarea noilor Tehnologii IT & Media în proiecte culturale și turistice”, dar și lansarea aplicației android Centenar – Comorile județului, care poate fi descărcată gratuit pe telefonul mobil și folosită de orice persoană în mod simplu și ușor pentru a descoperi și cunoaște județul Tulcea și bogățiile sale, se arată în comunicatul emis de Consiliul Judeţean Tulcea.

De asemenea, au fost realizate 1000 de seturi de vederi, fiecare conținând 10 vederi personalizate pentru județul Tulcea, ce vor contribui la promovarea obiectivelor prezentate.

Evenimentul s-a adresat publicului larg, în special tinerei generații întrucât aceasta este cea mai receptivă la noile tehnologii IT & Media și, în același timp, va fi cea care va explora și dezvolta în anii care urmează acest domeniu.

„Este un proiect de suflet al Consiliului Județean Tulcea, al echipei de la Comunicare, unul dintre proiectele prin care serbăm Centenarul, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale. S-a lucrat foarte mult la acest proiect, este ceva foarte nou și face parte din strategia Consiliului Județean Tulcea de promovare a județului. După cum ați văzut fiecare, în catalogul primit, sunt cuprinse unele dintre cele mai importante obiective turistice din Tulcea, din județ și municipiu. Chiar și această frumoasă clădire în care ne aflăm astăzi, Casa Avramide, se numără printre aceste obiective. Vreau să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat, care au reușit să ducă la îndeplinire acest proiect. Suntem în secolul vitezei, secolul tehnologiei și trebuie să ținem pasul. Tot timpul avem nevoie de informații, pe care le putem obține accesând un telefon, o aplicație, și dorim să venim astfel în sprijinul turiștilor prin acest proiect. Sper să fie o întâlnire lucrativă, mai ales că este legată de IT, de telefoane și cred că în special voi, reprezentanți ai tinerei generații, sunteți ași în acest domeniu“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.


Consiliul Județean Tulcea a depus spre finanțare o serie de proiecte dedicate Centenarului Marii Uniri, către Ministerul Culturii și Identității Naționale, în prima sesiune de finanțare nerambursabilă pentru manifestări/ acțiuni / proiecte culturale dedicate aniversării Centenarului României (1918 - 2018) și a Primului Război Mondial, formulate și asumate de entități persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial.

Comitetul Interministerial pentru Centenar, întrunit în data de 6 iulie 2018, a aprobat o serie de 264 de proiecte dedicate Centenarului pe care Ministerul Culturii și Identității Naționale le va finanța, printre care și un număr de șase proiecte depuse de Consiliul Județean Tulcea.

Sursă foto: Consiliul Judeţean Tulcea
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Concursul ”Dobrogea, pământ românesc” și-a desemnat câștigătorii

12 Nov 2020 2616

Novitrade SRL a contestat rezultatul unei licitații organizate de Spitalul Județean Tulcea. Cum s-a soluționat

11 Nov 2020 390

Tulcea Concurs cu premii, cu tema „Dobrogea, pământ românesc“ pentru elevi

14 Oct 2020 1210

Firma dobrogeană Coral a câștigat contractul pentru Palatul Administrativ Călărași

12 Oct 2020 2634

Concursul „Tulcea-Suzhou, drumul prieteniei“, premiat de Consiliul Județean

06 Oct 2020 690

Care este noua componență a Consiliului Județean Tulcea

02 Oct 2020 2446

#alegerilocale2020 Zece nume în lupta pentru conducerea Consiliului Județean Tulcea

20 Aug 2020 994

Premii substanțiale la prima ediție a Bienalei Naționale de Grafică „Constantin Găvenea”

05 Aug 2020 2169

Aeroclubul României, proces pentru 17 hectare de teren lângă Aeroportul Tulcea! Ce s-a publicat în Monitorul Oficial

04 Jan 2020 1001

Contract pe şapte loturi, atribuit direct de Consiliul Judeţean Constanţa

28 Dec 2019 1640

10 zile presărate cu momente festive Evenimente în Constanța și Tulcea, cu ocazia Zilei Dobrogei

14 Nov 2019 1320

Evenimente în Constanța și Tulcea, cu ocazia Zilei Dobrogei (galerie foto)

12 Nov 2019 4218

Autoritățile din Tulcea, prezente la lansarea proiectului Clean River, la Izmail

28 Sep 2019 985

Campania Descoperă Rowmania Competiția de vâslit în canotci de 10+1, pe lacul Tăbăcărie din Constanța

18 Sep 2019 962

CJC plătește 10.000 de euro pentru echipamente IT unui SRL din Tulcea

10 Sep 2019 1358