Stiri calde

Consiliul Județean Tulcea a lansat proiectul „Comorile Județului Tulcea“ (galerie foto)



Vineri, 19 octombrie 2018, la Casa Avramide, a avut loc lansarea proiectului „Comorile Județului Tulcea”, implementat de Consiliul Județean Tulcea, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale. La acest eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri, au participat vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani, deputații Lucian Simion și Vasile Gudu și numeroși elevi de la Colegiul Dobrogean Spiru Haret și Colegiul Economic Delta Dunării, însoțiți de profesorii Mihaela Udrea și Lili Laurența Purcherea.

Proiectul a vizat organizarea unei conferințe privind „Utilizarea noilor Tehnologii IT & Media în proiecte culturale și turistice”, dar și lansarea aplicației android Centenar – Comorile județului, care poate fi descărcată gratuit pe telefonul mobil și folosită de orice persoană în mod simplu și ușor pentru a descoperi și cunoaște județul Tulcea și bogățiile sale, se arată în comunicatul emis de Consiliul Judeţean Tulcea.

De asemenea, au fost realizate 1000 de seturi de vederi, fiecare conținând 10 vederi personalizate pentru județul Tulcea, ce vor contribui la promovarea obiectivelor prezentate.

Evenimentul s-a adresat publicului larg, în special tinerei generații întrucât aceasta este cea mai receptivă la noile tehnologii IT & Media și, în același timp, va fi cea care va explora și dezvolta în anii care urmează acest domeniu.

„Este un proiect de suflet al Consiliului Județean Tulcea, al echipei de la Comunicare, unul dintre proiectele prin care serbăm Centenarul, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale. S-a lucrat foarte mult la acest proiect, este ceva foarte nou și face parte din strategia Consiliului Județean Tulcea de promovare a județului. După cum ați văzut fiecare, în catalogul primit, sunt cuprinse unele dintre cele mai importante obiective turistice din Tulcea, din județ și municipiu. Chiar și această frumoasă clădire în care ne aflăm astăzi, Casa Avramide, se numără printre aceste obiective. Vreau să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat, care au reușit să ducă la îndeplinire acest proiect. Suntem în secolul vitezei, secolul tehnologiei și trebuie să ținem pasul. Tot timpul avem nevoie de informații, pe care le putem obține accesând un telefon, o aplicație, și dorim să venim astfel în sprijinul turiștilor prin acest proiect. Sper să fie o întâlnire lucrativă, mai ales că este legată de IT, de telefoane și cred că în special voi, reprezentanți ai tinerei generații, sunteți ași în acest domeniu“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.


Consiliul Județean Tulcea a depus spre finanțare o serie de proiecte dedicate Centenarului Marii Uniri, către Ministerul Culturii și Identității Naționale, în prima sesiune de finanțare nerambursabilă pentru manifestări/ acțiuni / proiecte culturale dedicate aniversării Centenarului României (1918 - 2018) și a Primului Război Mondial, formulate și asumate de entități persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial.

Comitetul Interministerial pentru Centenar, întrunit în data de 6 iulie 2018, a aprobat o serie de 264 de proiecte dedicate Centenarului pe care Ministerul Culturii și Identității Naționale le va finanța, printre care și un număr de șase proiecte depuse de Consiliul Județean Tulcea.

Sursă foto: Consiliul Judeţean Tulcea
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Invitaţi internaţionali la Festivalul Multietnic al Păstoritului de la Tulcea (galerie foto)

13 May 2019 415

Seminarul „Agricultura ecologică – pilon de susținere al turismului responsabil în Delta Dunării“ s-a desfășurat la Tulcea

16 Mar 2019 853

Consiliul Județean Tulcea Noutăți legislative aplicate în Rezervația Biosferei Delta Dunării

07 Feb 2019 743

Competiţie de fotbal la Tulcea, de ziua de naştere a lui Gică Hagi. Zece echipe s-au întrecut în cinstea „Regelui“ (galerie foto)

06 Feb 2019 884

Volume dedicate celebrării Dobrogei care vor face istorie „140 de ani de la unirea Dobrogei cu România” şi „Localităţi ale judeţului Constanţa la 140 de ani de la unirea Dobrogei cu România”

12 Dec 2018 1229

Centenarul la Tulcea. Depuneri de coroane și inaugurarea unui nou dispensar medical comunal în Valea Nucarilor (galerie foto)

02 Dec 2018 463

Consiliul Judeţean Tulcea, întâlnire de lucru privind calendarul evenimentelor din 2019

19 Nov 2018 659

Seară folclorică de Ziua Dobrogei, la Sala Sporturilor din Tulcea (galerie foto)

14 Nov 2018 540

„Carol I și Ferdinand I, Regii care au creat Românie Mare“, expoziție eveniment la Muzeul de Istorie din Tulcea (galerie foto)

14 Nov 2018 319

Ce manifestări vor fi organizate la Tulcea cu ocazia Centenarului şi Zilei Dobrogei

12 Nov 2018 759

Şedinţă solemnă comună între consiliile judeţene Constanţa şi Tulcea. Mai multe evenimente planificate

08 Nov 2018 823

Delegație a orașului Suzhou, China, în vizită la Tulcea.Ce subiecte au fost analizate (galerie foto)

01 Nov 2018 619

Tulcea. Ceremonial militar, la Brigada 9 Mecanizată „Mărășești“. 140 de ani de la înființarea Diviziei Active Dobrogea (galerie foto)

27 Oct 2018 991

Sărbătoare mare pentru militari 140 de ani de la înființarea Diviziei Active Dobrogea, celebrată la Babadag (video)

27 Oct 2018 1073

Caravana Filmului Românesc, proiect implementat de Consiliul Județean Tulcea, în Anul Centenarului

25 Oct 2018 688