Consiliul Naţional al Elevilor susţine introducerea mai multor ore de sport în programa școlară

Conform noului plan cadru al Ministerului Educaţiei Naţionale, pus în dezbatere până în data de 19 februarie 2013, elevii din clasele primare, a I-a şi a II-a, vor avea două ore de educaţie fizică, iar elevii claselor de a III-a şi a IV-a vor avea acelaşi număr de ore de sport şi o oră de ''Joc şi mişcare‘'.

Consiliul Naţional al Elevilor, for consultativ al Ministerului Educaţiei Naţionale, îşi exprimă public susţinerea faţă de această modificare a planului cadru pentru învăţământul primar, respectiv introducerea mai multor ore de sport în programa şcolară. Conform statisticilor, ţara noastră ocupă locul al treilea în Europa la capitolul supraponderalitate, iar o astfel de măsură ar fi benefică pentru generaţiile viitoare.

Preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Iulia Miron, declară: '' Mișcarea este esențială pentru dezvoltarea copiilor, iar în România, din păcate, ne confruntăm cu o creștere a numărului de copii supraponderali. Pe lângă faptul că sportul echilibrează funcționarea întregului organism, acesta are rol în educarea și disciplinarea copiilor. Introducerea mai multor ore de sport pe săptămână pentru elevii din învățământul primar este o măsură necesară, însă, pentru ca orele să se desfășoare în condiții optime, trebuie investit în bazele sportive din untățile de învățământ. ''

Cu toate acestea, liderii elevilor din România atrag atenţia asupra faptului că unităţile de învăţământ trebuie să deţină baze sportive dotate corespunzător și spaţii exterioare în perimetrul şcolii pentru ca elevii să facă mișcare în aer liber. O soluţie în acest sens ar fi atragerea unor surse financiare extrabugetare, care să fie accesate de către unităţile de învăţământ din România.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CLM Constanța Mai multe terenuri din Constanța, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

23 Apr 2024 204

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 253

Noi membri în plenul consiliului concurenței

23 Apr 2024 199

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Cum dorește să câștige cursa electorală?

23 Apr 2024 341

ZIUA LIVE Autoritățile locale au obligația să intervină în susținerea persoanelor aflate la risc de sărăcie sau cu probleme de sănătate!

23 Apr 2024 277

CNSC a anulat procedura de atribuire a contractului de servicii de reparații și întreținere a autovehiculelor de la Canalel Navigabile SA

23 Apr 2024 229

MAEParticiparea secretarului de stat Ana Tinca la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE

23 Apr 2024 165

Un constănțean, la mâna aleșilor locali Planul urbanistic de detaliu pentru construirea unei locuinţe, pe ordinea de zi a ședinței CLM Constanța (DOCUMENT)

23 Apr 2024 293

Cumpărări directe Tectonic Green Energy SRL face mentenanță preventivă la centralele termice ale Consiliului Județean Constanța (DOCUMENT)

23 Apr 2024 238

MApNConsiliul Afaceri Externe, la Luxemburg

23 Apr 2024 203

Ședință CLM Constanța Organizarea şi funcţionarea aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

23 Apr 2024 319

Ședință CL Consilierii locali analizează casarea și valorificarea unor mijloace fixe ce aparțin municipiului Constanța (DOCUMENT)

22 Apr 2024 433

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 423

Ședință CL Chițac cere revocarea dreptului de administrare al Administrației Fondului Imobiliar SRL asupra pistei de roleri și skateri din Parcul Tăbăcărie (DOCUMENT)

22 Apr 2024 473

Ședință CL Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Crinului (DOCUMENT)

22 Apr 2024 407