Constanța. A înflorit arborele de mătase. Mimosa. Știți cum este?

De câteva zile în muncipiul Constanța a dat în floare arborele de mătase, dennumire științifică albizia julibrissin. Sau mimosa.
 
În municipiul Constanța sunt mii de astfel de arbori de origine asiatică, fiind cunoscut din Iran până în Japonia.
Este un arbore decorativ. Parcurile din Constanța, dar și zonele din apropierea blocurilor sunt pline de astfel de arbori.
Nu necesită o îngrijire deosebită. Înflorește de-a lungul întregii veri, începând de la finele lunii iunie, iar florile sunt aranjate în panicule de culoare alb mov, sau roz, cu aspect mătăsos.
Fructele sunt plate, sub forma de păstăi, asemănătoare roșcovelor românești sălbatice și se coc în lunile august-septembrie.
Arborele ajunge până la 12 metri înălțime.


Și pentru că sunt așa frumoși primăria Constanța a achiziționat și anul acesta astfel de arbori. Nu știm câți și nici cât a costat un astfel de arbore. Ce știm este că Primăria Constanţa a atribuit, prin licitaţie deschisă, un contract privind achiziţia unor arbori pentru plantat și înfrumusețat spaţiile verzi din Municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia.
În acest sens au fost achiziționate următoarele specii: 1. Paulownia tomentosa (circumferinţa 10-12 cm ); 2. Acer platanoides ‘Royal Red’ (circumferinţa 8-10 cm); 3. Albizia julibrissin (circumferinţa 10-12 cm); 4. Populus deltoides ‘Purple Tower’ (circumferinţa 10-12 cm); 5. Tilia tomentosa (circumferinţa 10-12 cm); 6. Platanus x hybrida (circumferinţa 8-10 cm); 7. Acer saccharinum (circumferinţa 10-12 cm)”, potrivit anunţului de atribuire.
Valoarea totală a contractului este de 804400.00lei fără TVA.

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.