Constanța. Celebrul meteorolog Romica Jurca despre întoarcerea ninsorilor. Iată prognoza

Vremea se va răci şi va fi ger în cursul nopţii, îndeosebi în sudul, estul şi centrul ţării.
 
Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 4 grade, iar cele minime se vor situa între -19 grade în estul Transilvaniei şi -4 grade în nordul litoralului.
 
Romica Jurca, specialist meteorolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), pentru Agerpres:
 

”Pe parcursul zilei de duminică va fi ger în întreaga țară. În estul Transilvaniei vor fi temperaturi minime în jurul a—19 grade până la—20 de grade Celsius.

Din noaptea de luni spre marți, cerul se va înnora treptat în majoritatea regiunilor, iar în jumătatea de sud a țării va ninge și vântul se va intensifica. Intensificări de vânt vor fi și la munte. Practic, ninsorile încep luni noaptea spre marți și vor fi prezente inclusiv miercuri. Zonele vizate sunt regiunile sudice și de sud-est, inclusiv Bucureștiul.

Acestea vor fi însoțite de vânt care va atinge viteze mai mari în special în județele Constanța și Tulcea și în jumătatea de est a Munteniei sau în Bărăgan, cât și în sudul Banatului, spulberând zăpada.

De asemenea, fenomene de viscol vor fi prezente la munte, acolo unde zăpada căzută va fi spulberată. Ninsorile vor cădea, cum spuneam, inclusiv miercuri și vor acoperi zone din Oltenia, Muntenia, Dobrogea.
În privința cantităților de precipitații este destul de greu de precizat, acum, care vor fi acestea, dar stratul de zăpadă va fi destul de serios”
.

 
Potrivit specialistului ANM, în intervalul cu ninsori, valorile termice vor fi negative, iar spre sfârșitul săptămânii viitoare vor coborî până la—23 de grade Celsius, în estul Transilvaniei.
 
”În perioadele cu ninsori, temperaturile vor fi negative în zonele respective, adică undeva între—5 și cel mult zero grade Celsius, pe timpul zilei de marți, iar apoi între—7 și—2 grade Celsius, miercuri. Totodată, către sfârșitul săptămânii, joi spre vineri dimineață în mare parte din țară va fi ger, iar prin estul Transilvaniei vom avea valori, din nou, sub—22 până la—23 de grade Celsius”, a afirmat Jurca.


Sursa foto: ZIUA de Constanta
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.