Stiri calde

Constanța. Cetățean albanez prins în timp ce încerca să intre ilegal în România. Ce măsuri au luat polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ostrov – judeţul Constanţa au depistat, în apropierea frontierei de stat, un cetățean albanez care a încercat să intre ilegal în România, din R. Bulgaria, cu scopul de a ajunge în Italia.

Persoana în cauză a fost predată autorităților de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.
 
Potrivit reprezentanților Gărzii de Coastă, la sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov – Garda de Coastă au observat, în vegetaţia din zona trecerii cu bacul din localitatea Ostrov, o persoană de sex masculin.

La vederea poliţiştilor de frontieră, bărbatul a ieşi din vegetaţie şi a luat-o la fugă spre pădurea adiacentă zonei de îmbarcare, în direcţia localităţii Ostrov.

În scurt timp, polițiștii de frontieră constănţeni, împreună cu lucrători din cadrul Sectorului P.F. Călărași, au reținut bărbatul şi l-au dus la sediul S.P.F. Ostrov pentru cercetări.

”În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că cel în cauză este un cetățean albanez, în vârstă de 27 de ani. Acesta a declarat că a încercat să treacă ilegal frontiera în România deoarece dorea să ajungă în Italia şi nu avea documentele necesare care să îi permită acest lucru.
În cauză, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.
Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie româno-bulgar, cetăţeanul albanez fiind predat autorităţilor bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale” - au transmis reprezentanții Gărzii de Coastă. 

Sursa foto cu rol ilustrativ: Poliția de Frontieră

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anunț CNAIR. Traficul rutier se închide la P.T.F. Ruse pe sensul de ieșire din țară către Bulgaria

19 Apr 2019 280

Muniție, descoperită în autoturismul unui cetățean ucrainean. Polițiștii de frontieră cercetează cazul

13 Apr 2019 543

Noul șediu al Sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea, inaugurat în prezența premierului și a ministrului Afacerilor Interne (galerie foto)

08 Apr 2019 755

Peste 200 de kilograme de peşte, transportate fără documente legale, confiscate de poliţiştii de frontieră constănţeni

02 Apr 2019 714

DNA, mega dosar în Portul Constanţa Poliţişti de frontieră, lucrători vamali şi angajaţi ai Căpităniei, în faţa judecătorilor. Ce s-a decis ieri

30 Mar 2019 2649

CIADO România, despre cazul de la Sfântu Gheorghe privind cele 980 kg de droguri

24 Mar 2019 627

Captură impresionantă la frontieră. Ce au găsit polițiștii în două autocamioane care transportau colete, în regim de curierat, din Bulgaria în România

21 Mar 2019 436

Constanța. Captură impresionantă la frontieră. Ce au găsit polițiștii de frontieră într-un container sosit din Pakistan. A fost întocmit dosar penal(galerie foto)

19 Mar 2019 515

Utilaj forestier suspect a fi sustras, depistat în P.T.F. Negru Vodă, județul Constanța. Ce au constatat polițiștii de frontieră (galerie foto)

18 Mar 2019 404

Atenționare de călătorie în Franța. Vor fin perturbări ale activității în domeniile vamal și transporturi

14 Mar 2019 290

Jocuri creative în valoare de mii de lei, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

12 Mar 2019 484

Județul Constanța Cetățean indian, depistat de polițiștii de frontieră în timp ce încerca să treacă fraudulos frontiera

11 Mar 2019 574

Misiune dificilă a polițiștilor de frontieră. O ambarcațiune, cu trei pescari, a dispărut în Marea Neagră

06 Mar 2019 692

Captură impresionantă a polițiștilor de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă. Ce au găsit într-un container sosit în Portul Constanța din China

06 Mar 2019 484

Zeci de cetățeni străini au încercat să iasă ilegal din România. Unde au fost găsiți de polițiștii de frontieră

06 Mar 2019 386