Constanţa. Comerţul ilicit, apelarea la mila publicului şi oprirea neregulamentară, sancţionate de poliţiştii locali (galerie foto)

 Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locala Constanța au acționat în cursul zilei de 06.09.2018, în scopul creşterii eficienței activităţii de menţinere a ordinii publice şi a gradului de reacţie în prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional pe raza municipiului Constanța.
 
Au fost aplicate 224 amenzi contravenționale în valoare totală de 48.480 lei.
 
Faptele contravenţionale constatate, în limita competențelor conferite de lege,  pentru care s-au aplicat cele mai multe sancțiuni contravenţionale cu amendă sunt prevăzute în actele normative menționate mai jos, astfel:
  • Legea nr.61/1991- privind ordinea şi liniștea publică: 17 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru apelarea la mila publicului, consum de alcool în locuri publice, încălcarea unor norme de conviețuire socială, etc.
  • OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice: 60 conducatori auto au fost sanctionati pentru că au oprit /staționat neregulamentar  pe străzile și bulevardele din municipiul Constanța.
  •  H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța:  au fost sancționate contravențional 65 fapte antisociale legate de nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanta.
  • Legii 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic- un constănțean a fost amendat contravențional cu suma de 1.000 lei pentru că a făcut grătar pe trotuarul aferent străzii Ecaterina Varga din municipiul Constanța.
  • Legea nr.12 / 1990 - privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale  ilicite:  au fost încheiate  13 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției emise pentru acte de comerț ilicit.
 
Politiștii locali au dispus 5 măsuri complementare de confiscare a bunurilor comercializate fără autorizație / acte de proveniența și  care erau expuse in condiții igienico sanitare improprii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.