Constanţa. Discuții strategice pe tema dezvoltării metropolitane cu reprezentanţii Băncii Mondiale şi FZMAUR

Banca Mondială, în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România(FZMAUR) și cu sprijinul autorității publice locale, a prezentat la Constanţa, în prezența primarului municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a rectorului Universității ”Ovidius”, Sorin Rugină și a directorului general al CCINA, Ion Dănuț Jugănaru, concluziile parțiale ale raportului intitulat “România Metropolitană”.
Acesta va fi lansat de Banca Mondială la scurt timp de la finalizarea campaniei de consultare publică “Alege Prioritățile Orașului Tău”. 
În acest sens, municipiul Constanța a organizat în sala Remus Opreanu, o discuție la care au participat atât experții pe dezvoltare urbană din partea Băncii Mondiale cât și factori de decizie din administrația publică locală.
Evenimentul a avut rolul de a facilita discuții strategice pe tema dezvoltării metropolitane, pornind de la exemplul municipiului Constanța, ce a implementat până în prezent și ce se poate face în continuare, și continuând cu rezultatele preliminare ale campaniei pentru municipiu.
Până pe 22 martie 2019, cetățenii și actorii locali din România sunt invitați să se implice civic pentru viitorul orașelor lor, în cadrul unei campanii de consultare publică, în premieră în România, intitulată „Alege Prioritățile Orașului Tău!”, completând acest chestionar - https://kwiksurveys.com/s/E7k9AFsk.
Selecția a avut loc în urma unor scrisori de solicitare din partea Băncii Mondiale către primăriile reședință de județ, consiliile județene și prefecturile din țară pentru identificarea unei liste de cel mult 10 proiecte strategice, cu impact metropolitan. 
Pentru regiunea metropolitană Constanța, câteva dintre proiectele selectate pentru a fi ierarhizate în ordinea importanței de către cetațeni sunt: Construcția Spitalului Regional de Urgență, Dezvoltarea Portului Constanța, Extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional “Mihail Kogălniceanu”; Extinderea plajelor și consolidarea falezelor sau Riviera Tomis. 
Campania de consultare publică “Alege Prioritățile Orașului Tău” este foarte importantă pentru misiunea FZMAUR. De aceea, federația este partenerul Băncii Mondiale în acest exercițiu și își dorește să inspire cât mai mult membrii decidenți politic să comunice cu cetățenii lor și să le cunoască mai bine nevoile.
Campania de consultare este realizată de Banca Mondială în parteneriat cu Urbanize Hub.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Banca Mondială şi-a redus estimarea privind creşterea economiei României

11 Jan 2024 806

Raluca Munteanu, director de dezvoltare Iulius Rapoartele realizate de Banca Mondială au fost esențiale în alegerea Constanței drept următorul oraș de dezvoltare

22 Nov 2023 1532

Întrevedere între premierul Marcel Ciolacu și Marina Wes, director regional al Băncii Mondiale pentru Uniunea Europeană

07 Sep 2023 853

Lovitură pentru Spitalul de Boli Infecțioase. Ministerul Investițiile și Proiectelor Europene nu vrea să accepte forța majoră în cazul echipamentelor distruse în incendiul de la ATI (DOCUMENTE)

30 Dec 2022 2402

Studiul Băncii Mondiale. Serviciile de sănătate, poluarea aerului și infrastructura rutieră, cele mai mari probleme ale orașelor din România (DOCUMENTE)

17 Sep 2022 1148

Banca Centrală a Turciei a redus dobânda de politică monetară pentru a sprijini creşterea economiei şi angajările

18 Aug 2022 1217

Vizită importantă la Cumpăna! Au fost discuții referitoare la nevoile existente la nivelul comunei pentru persoanele vârstnice fără aparținători

25 Jul 2022 1303

Vizită a unei delegații a Băncii Mondiale în Portul Constanța. Ce subiecte au fost discutate (GALERIE FOTO)

21 Jun 2022 1276

FMI, BERD şi Banca Mondială, îngrijorate de efectele invaziei din Ucraina, asupra economiei mondiale

18 Mar 2022 1357

Premierul Florin Cîțu, întrevedere cu Banca Mondială

12 Jul 2021 2720

PROIECT EDUCAȚIE FINANCIARĂ BNR Săptămâna Mondială a Banilor - Tematica anului 2021

30 Mar 2021 2119

Barometru urban. Calitatea vieții în Constanța este în medie de nota 7

12 Oct 2020 3662

Investiţii finanţate de Guvernul României Două platforme comunale de depozitare a gunoiului de grajd vor fi construite în județul Constanța. Iată unde

21 Jul 2020 1501

Sondaj Banca Mondială Top orașe de „Nota 10”. Pe ce loc este Constanța?

03 Jun 2020 3717

CSM şi-a dat acordul Un procuror din Constanţa ar putea fi ales investigator al Grupului Banca Mondială

21 Jan 2020 3901