Constanța. Garda de Coastă a participat la exercițiul SARPOL 2018. Care a fost scopul exercițiului și cum s-a desfășurat (galerie foto)

În perioada 05-06.06.2018, Poliţia de Frontieră Română, prin Garda de Coastă, a participat cu forţe şi mijloace de mobilitate navală și terestră la “Exercițiul comun de antrenament pentru căutarea și salvarea de vieți omenești pe mare și răspuns la poluare marină cu hidrocarburi”, SARPOL 2018, activitate organizată de către Autoritatea Navală Română.
 
Potrivit reprezenmtanților Gărzii de Coastă, exercițiul s-a desfășurat sub coordonarea Ministerului Transporturilor prin Autoritatea Navală Română pentru acțiunile de căutare şi salvare, respectiv răspuns la poluare pe mare și a Ministerului Afacerilor Interne prin Direcția Generală Management Operațional, cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență, pentru acțiunile de căutare şi salvare, respectiv răspuns la poluare marină la ţărm.
 
Scopul acestui eveniment a fost de a testa capacitatea de reacție a instituțiilor statului, de a interveni în acțiunile de salvare de vieți omenești pe mare, precum și în situațiile de poluare marină.
 

”La prima secvenţă a exercițiului, care a verificat capacitatea de răspuns la poluare marină, a fost convocat Comandamentul Operativ de Depoluare Marină (CODM), sub coordonarea prefectului județului Constanța care a aprobat punerea în aplicare a Planului Național de pregătire, răspuns și cooperare în caz de poluare marină cu hidrocarburi. Garda de Coastă a participat cu polițiști de frontieră și nava amiral a Poliției de Frontieră Române “Ștefan cel Mare” - MAI 0201, alături de celelalte instituții cu atribuții în gestionarea acestei problematici” - au transmis reprezentanții Gărzii de Coastă.

 
Cea de-a doua secvenţă a exerciţiului, pentru căutarea și salvarea de vieți omenești pe mare, s-a desfășurat sub coordonarea Autorității Navale Române, în conformitate cu Planul de cooperare privind intervenția unitară, în situații de urgență, pentru căutarea și salvarea vieții omenești pe mare. Poliţia de Frontieră Română, prin Garda de Coastă, a participat cu mijloace de mobilitate navală de supraveghere, patrulare și intervenție constând în: nava Ștefan cel Mare - MAI 0201şi nava SHALDAG MK IV cu echipajele aferente pentru răspuns la acțiunea de salvare în zona Constanța, precum şi alte două nave și echipajele aferente în zona Sulina.

”În continuarea exercițiului s-a simulat gestionarea unui aflux masiv de imigranți, ocazie cu care s-a activat Centrul de integrare a activităților de control la trecerea frontierei de stat, de protecție a sănătății publice și de clarificare a situației străinilor care se prezintă la frontieră, în baza OUG 53/2015, sub coordonarea Poliției de Frontieră unde s-a urmărit modalitatea de acțiune în comun a tuturor reprezentanților instituțiilor cu atribuții specifice conform Planului de măsuri în cazul apariției la frontiera de stat a României, a unui aflux masiv de imigranți” - a mai transmis Garda de Coastă.

 
Cu această ocazie a fost testată capacitatea de coordonare, intervenție și comunicare între forțele participante, care potrivit competențelor, se implică în gestionarea unor astfel de situații.
 
Sursa foto: Poliția de Frontieră
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitație la Garda de Coastă în valoare de peste 4 milioane de lei! (DOCUMENT)

21 Apr 2024 329

​LIVE TEXT. Eveniment important la Mangalia Două drone de tip avion, cu decolare verticală, intră azi în dotarea Poliţiei de Frontieră (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 1381

Cumpărări directe Constanța Garda de Coastă cumpără endoscop pentru inspecția spațiilor greu accesibile (DOCUMENT)

12 Apr 2024 499

Bunuri contrafăcute, în valoare de peste 8 milioane lei, depistate în Portul Constanța

11 Apr 2024 378

Achiziții Constanța Licitație de aproape 700.000 de euro organizată de Garda de Coastă. Când va avea loc (DOCUMENT)

10 Apr 2024 359

Oficial de la Forțele Navale Române despre obiectul plutitor observat pe brațul Chilia Veche

08 Apr 2024 420

Județul Tulcea Șase exemplare de sturion redate mediului natural, 110 kilograme de pește și 700 metri de plase descoperite de polițiștii de frontieră (VIDEO)

05 Apr 2024 504

Articole vestimentare și încălțăminte susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 2 milioane de lei, descoperite de polițiștii de frontieră din Constanța (FOTO)

05 Apr 2024 412

Licitații Constanța Garda de Coastă își asigură parcul de autovehicule pentru mai mult de 360.000 de lei (DOCUMENT)

02 Apr 2024 540

Motoare de barcă, în valoare de 45.000 lei, căutate de autoritățile altor state, depistate de polițiștii de frontieră în județul Tulcea

01 Apr 2024 385

Schimbări în conducerea Gărzii de Coastă! Cine sunt cei împuterniciți la comanda instituției

27 Mar 2024 852

Descoperiți de polițiștii de frontieră, lângă Rasova, județul Constanța, în timp ce transportau 3000 litri de motorină furată (VIDEO)

25 Mar 2024 711

În județul Constanța Autoturism, căutat de autoritățile din Marea Britanie, descoperit de poliţiştii de frontieră din Vama Veche

25 Mar 2024 810

Captură în PTF Negru Vodă, județul Constanța! Ce au găsit polițiștii de frontieră într-un autoturism sosit din Turcia (GALERIE FOTO)

20 Mar 2024 521

În județul Constanța Trafic restricționat pentru camioane în PTF Vama Veche

19 Mar 2024 567