Constanța. La proces cu Agenția Națională de Integritate. Nu vrea să fie incompatibil

Pe rolul Tribunalului Constanța- Secţia de contencios administrativ şi fiscal, a fost înregistrat dosarul cu număr unic 4104/118/2016, din data de 23.06.2016, având ca obiect anulare act administrativ.

Reclamant în cauză este Valentin Căbun, iar pârât Agenția Națională de Integritate.
Primul termen  a fost stabilit pe data de 24 august 2016, ora estimată 12:00 și va fi judecat de Completul CA 5.

În fond despre ce este vorba.
Agenția Națională de Integritate a anunţat, pe data de 31 mai anul acesta, printr-un comunicat de presă, că a constatat starea de incompatibilitate precum și existența conflictului de interese de natură administrativă și penală în cazul a 30 aleși locali (4 primari, 8 viceprimari, 1 consilier județean, 15 consilieri locali și 2 foști consilieri locali).

Printre aceştia se află şi Valentin Căbun.
Potrivit ANI, Valentin Căbun, viceprimarul comunei Deleni, s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate începând cu data de 27 iunie 2012, „întrucât deține simultan cu funcția de viceprimar și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul «CABUN VALENTIN ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ», încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003“, se arată în comunicatul ANI.
Și tocmai de aceea Căbun a ajuns în instanță cu ANI dorind să arate că instituția statului nu are dreptate în ceea ce îl privește. 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Viceprimarul comunei Deleni - Valentin Căbun, Neculai Soare de la Seimeni şi Titi Enache, consilier la Ovidiu, găsiţi incompatibili de ANI

31 May 2016 2020