UPDATE. Constanța. Liberalii vor depune două proiecte de hotărâre de consiliu local. Una vizează problema locurilor de parcare (galerie foto)

Președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Bogdan Huțucă, prim vicepreședintele PNl Constanța - Vasile Delicoti, consilierul local Adriana Câmpeanu și consilierii județeni George Niculescu și Stelian Gima.participă astăzi la o conferinţă de presă organizată la sediul organizaţiei judeţene PNL Constanţa. 
 
Subiectele abordate sunt bugetul municipiului Constanța care are cheltuieli de funcționare mai mari decât anul trecut, dar vor fi prezentate și două proiecte prin intermediul cărora liberalii vor să vina cu soluții pentru rezolvarea problemei lipsei parcărilor din Constanța și sa intre prin intermediul consilierilor într-un dialog cu administrația locală. 

În primul rând, PNL va iniția un proiext de HCLM la inițiativa consilierului județean George Niculescu privind preluarea de către municipalitate de la CJC a parcării de lângă parcul arheologic. Liberalii vor ca această parcare sa între în circuitul parcărilor publice. 

Aici sunt aproximativ 20 de locuri de parcare. 

UPDATE. 1

Alte zone unde s-ar putea crea parcări supraterane sunt platformaă de la Poarta 1, dar și parcarea supraterană promisă de autorități în zona TNOB și a Colegiului Național Mircea cel Bătrân Constanța. 

Cel de-al doilea proiect este prezentat de consilierul Stelian Gima. Acesta susține necesitatea promovării unui proiect privind realizarea unei parcări supraterane pe cadru metalic, pe cinci etaje, în curtea Spitalului Județean Constanța. 

Astfel ar putea fi realizate aproximativ 1400 de locuri de parcare cu plată, ceea ce ar însemna și un plus financiar pentru spital. 

Acest proiect va fi o hotărâre de Consiliu Județean. 

Parcarea ar putea fi realizată pe locul în care exista acum parcare,în zona Euromedic și unde sunt în prezent 200-250 de locuri. 


UPDATE. 2

Cel de-al treilea proiect care va fi depus la CLM a fost prezentat de consilierul local Adriana Câmpeanu. 

Este vorba despre un proiect pe patru ani care sa permită municipalității să rezolve problema unităților școlare care nu au săli de sport, sau dacă există sunt subdimensionate sau improvizate

Mai exact 10 unități școlare nu au sală de sport, iar 9 școli au săli improvizate în foste săli de clasă. 

De asemenea, alte 7 școli au săli subdimensionate. 

Aproximativ 18.000 de elevi din Constanța nu se pot bucura de o sală de sport în municipiul Constanța, după cum precizează consilierul local Adriana Câmpeanu. 

Mai multe amănunte, în ediția de mâine ZIUA de Constanța. 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A fost adoptat proiectul privind Schema de Certificare Voluntară, inițiat de parlamentarii PNL, prin care sunt protejate afacerile locale

06 Dec 2023 414

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, salută relansarea Institutului de Studii Populare

05 Dec 2023 500

Tinerii liberali constănțeni i-au avut invitați la ,,Cafeneaua Liberală" pe deputații Bogdan Huțucă și Marian Crușoveanu

05 Dec 2023 487

Nicolae Ciucă „Să nu uităm nicio clipă că deciziile noastre de azi vor deveni istoria de mâine a României“ (VIDEO)

04 Dec 2023 390

Deputatul Alexandru Muraru, după vizita oficială în Israel „Am văzut cu ochii mei locurile crimelor inimaginabile ale Hamas împotriva cetățenilor israelieni“ (GALERIE FOTO)

04 Dec 2023 353

Deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța mesaj de Ziua României „Sărbătorim unitatea, libertatea și determinarea românilor, valori care definesc națiunea noastră"

01 Dec 2023 556

Nicolae Ciucă, de Ziua Națională „Iubirea de ţară stă în inimă şi în faptă. Suntem datori să veghem destinul acestei ţări”

01 Dec 2023 408

Propunere de lege care completează cadrul legal existent privind punctele gastronomice locale

30 Nov 2023 484

Ședință CJC Consilierii județeni PNL au trântit la vot organigrama propusă de președintele Lupu. Ce alte proiecte au fost adoptate? (DOCUMENT)

29 Nov 2023 1308

USR PSD și PNL au suspendat finanțarea construcției stadionului "Gheorghe Hagi" din Constanța

27 Nov 2023 3879

Senatorul PNL Florin Cîţu le va cere colegilor din partid să voteze pentru ridicarea imunităţii sale parlamentare

27 Nov 2023 477

#Dobrogea145 Mircea Marius Banias, deputat PNL Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

23 Nov 2023 779

PSD și PNL refuză ca managerii de spital să răspundă pentru neregulile sesizate de pacienți. Proiectul USR, respins de Parlament

23 Nov 2023 469

Europarlamentarul Dan Motreanu „Fermierii români vor putea asigura securitatea alimentară, utilizând aceeași cantitate de produse pentru protecția plantelor“

23 Nov 2023 463

Proiectul „DNA-ul pădurilor”, respins în Camera Deputaților

22 Nov 2023 592