Constanţa. Patru persoane, arestate preventiv într-un dosar de furturi din locuințe

Cele patru persoane bănuite de furturi din locuințe au fost arestate preventiv pentru 30 de zile de Judecătoria Constanța, în această după amiază, a anunţat cu puţin timp în urmă IPJ Constanţa. Cei patru făceau parte dintr-o grupare specializată în furturi din locuințe, fiind a patra grupare destructurată de polițiștii Biroului Investigații Criminale al Poliţiei municipiului Constanța.

Prejudiciul total creat de cele patru grupări ar fi de aproximativ 100.000 de lei, fiind recuperat până în prezent aproximativ 30%.

Având printre atribuțiile principale apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei, a proprietății private și publice, prevenirea și descoperirea infracțiunilor, respectarea ordinii și linistii publice, Poliția municipiului Constanța a demarat o serie de activități specifice împotriva infractorilor care comit furturi din locuință, din luna iulie a.c. și până în prezent, patru astfel de grupări fiind destructurate de către lucrătorii Biroului Investigații Criminale.

În urma unei munci specifice, după administrarea probatoriului în cauze, polițiștii constănțeni au identificat și reținut13 persoane, domiciliate pe raza municipiului Constanța, suspectate că au comis 18 furturi din locuință. Ulterior, toți bărbații au fost arestați preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, fiind încarcerați în arestul I.P.J. Constanța.

Modul de operare al acestor infractori prevedea escaladarea geamurilor situate la parter sau etajul 1, pe timpul nopții, în unele cazuri cu prezența proprietarilor în locuință, de unde sustrăgeau diverse bunuri de valoare, precum bijuterii, ceasuri de mână, telefoane mobile, tablete, laptopuriși diverse sume de bani.

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că, persoanele vinovate de comiterea infracțiunilor sunt,în principiu, persoane tinere, care au comis fapte de furt, furt calificat dar și tâlhării, încă din perioada minoratului.
 
Învederea diminuării considerabile a „şanselor” de reuşită ale infractorilor, polițiștii recomandă locatarilor ca ferestrele imobilelor - în special cele situate la parter și etajul 1- să fie prevăzute cu grilajemetalice fixe.
 
Polițiștii constănțeni îi sfătuiesc pe cetățeni să nu permită accesul persoanelor necunoscute înincinta imobilelor, să nu lase ferestrele deschise chiar și atunci când se află în locuință, iar pe cât posibil, ușa de acces să fie solidă și prevăzută cu cel puțin două încuietori, cu sisteme și chei diferite, lanț de siguranță și vizor.
 

Totodată, polițiștii îi sfătuiesc pe cetățeni să nu poarte discuții cu necunoscuții despre plecarea în concedii și să evite postarea unor astfel de amănunte pe rețelele de socializare.

Citeşte şi:
IPJ Constanţa Tineri bănuiți de furturi din locuinţe, reţinuți de poliţişti

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bărbat arestat pentru furturi din locuințe, în municipiul Constanța. Valoarea prejudiciului este de peste 100.000 de lei (FOTO)

28 Mar 2024 677

Campania #SingurAcasă Sfaturi de la polițiști pentru a nu pica în capcana hoților din locuințe

13 Nov 2023 719

Județul Constanța Tânăr, reținut pentru furturi din locuințe

26 Feb 2021 1432

Patru tineri din Cernavodă, acuzați că ar fi comis mai multe furturi, cer să fie eliberați

05 Oct 2020 2103

Percheziții la Cernavodă! Patru persoane duse în arest

01 Oct 2020 1985

UPDATE Percheziții în județele Constanța și Tulcea, la persoane bănuite de furturi din locuințe (video)

16 Jan 2020 2804

Doi tineri din Constanţa, cercetaţi de procurorii din Marea Britanie şi Spania, arestaţi preventiv

11 Aug 2019 6734

O noua metodă a hoților de locuințe. Cum au acționat doi bărbați

08 Nov 2018 1709

Trei bărbaţi reţinuţi pentru furturi din locuințe. Care a fost prejudiciul

19 Oct 2018 1359

Activități de prevenire a furturilor din locuințe, pe raza municipiului Constanța. (galerie foto)

05 Sep 2018 1827

„Paza bună trece primejdia rea!” Activități de prevenire a furturilor din locuințe, desfăşurate de poliţiştii constănţeni

30 Aug 2018 1441

Ieri au fost arestate preventiv patru persoane de Judecătoria Constanţa. Lista completă şi valoarea bunurilor furate

17 Aug 2018 2763

Incredibil. Ce au găsit polițiștii asupra unui bărbat suspectat de furturi din locuințe. Cum acționa suspectul

25 May 2018 2093

Constanța. Copil reținut pentru furturi din locuințe. Ataca, de regulă, unde erau femei în vârstă și singure

12 May 2018 4219

Percheziții la Constanța la suspecți de furturi din locuințe. Mai multe persoane au fost reținute

13 Mar 2018 1621