Stiri calde

Constanţa. Peste 240 de amenzi, aplicate într-o singură zi. Ce abateri au constatat poliţiştii locali


Miercuri, politiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au acționat pe raza municipiului Constanța în scopul verificării, respectării prevederilor legale referitoare la tulburarea ordinii și liniștii publice,  circulației pe drumurile publice, protectia mediului, depistarea persoanelor care apelează la mila publicului, depistarea persoanelor care nu-și îndeplinesc obligațiile legale privind deținerea unui animal de companie, activitățile de comerț ilicit desfășurate pe plaja, dar și in zona adiacentă pietelor agroalimentare constănțene, urmărirea legalității lucrărilor de construcții, modului in care se intervine in domeniul public, desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piața de către operatorii economici, etc.

Într-o singură zi, lucrătorii instituției au aplicat 243 de amenzi contravenționale în valoare totală de 48.450 lei pentru încălcarea normelor legale în vigoare din domeniile menționate.În domeniul ordinii , liniștii publice, dar și cel al protecției mediului au fost constatate și sancționate 156 abateri de la normele legale în vigoare privind conviețuirea socială, menținerea curățeniei în municipiul Constanța, protejarea mediului înconjurărtor, nedeținerea titlului de călătorie obligatoriu și valabil pentru mijlocul de transport în comun, apelarea la mila publicului, consumul de băuturi alcoolice în locuri publice, nerespectarea obligațiilor legale cu privire la deținerea unui animal de companie și curățarea locului unde se face mizerie,  etc.

Potrivit DGPL Constanţa, au fost înregistrate 60 de  abateri constatate cu privire la nerespectarea normelor  legale care se referă la circulația și fluidizarea traficului rutier de pe bulevardele și arterele principale ale municipiului, în special opriri/staționări neregulamentare ori a nerespectării indicatorului rutier „ Accesul interzis”, dar și pentru încălcarea altor fapte prevăzute de  Codul rutier.
În domeniul disciplinei in construcții și activității comerciale au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale pentru: executarea de lucrări de construcții fără a detine actul final de autoritate al administrației publice pe baza căruia este permisă executarea lucrărilor corespunzător măsurilor prevăzute de lege în speță autorizație de construire, acte de comerț ilicit pe plaja, dar și in zona adiacentă pietelor agroalimentare constănțene, etc.

"Pe aceasta cale, apelăm din nou la constănțeni să respecte normelor legale în vigoare pentru a evita situații similare celor expuse anterior sau să ne ajute în prevenirea săvârsirii unor astfel de fapte antisociale apelând numerele de telefon ale Direcției Generale Poliția Locală Constanța 0241484205 sau 0799606142. Numai împreună putem asigura un climat de siguranța și disciplină în municipiul Constanța!2, transmite DGPL Constanţa.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Amenzi pe bandă rulantă aplicate de Direcţia Generală Poliţia Locală Constanţa

01 Jul 2019 1176

Interviu online cu Gabriel Enache, poliţist local în cadrul DGPL Constanţa „În ziua de azi, trecerea de la contravenţie la infracţiune este foarte uşoară“

14 Jun 2019 4461

Constanţa. Nuntaşi, amendaţi de poliţiştii locali pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice

03 Jun 2019 635

Constanţa. Bărbat, prins de poliţiştii locali cu permisul de conducere suspendat

20 Feb 2019 783

Mamă şi fiică, depistate în timp ce cerşeau. Poliţiştii au sesizat DGASPC Constanţa

17 Feb 2019 532

Constanţa. Sancţiuni pentru oprirea sau staţionarea neregulamentară, aplicate de poliţiştii locali

14 Jan 2019 624

Femeie, depistată în zona Piața Tomis 3 din Constanța în timp ce vindea țigări de contrabandă

21 Dec 2018 790

Constanţa. Femeie şi bărbat, prinşi în timp ce încercau să vândă ilegal ţigări

17 Dec 2018 570

Constanţa. Sancţiuni aplicate de Poliţia Locală. Ce nereguli au constatat agenţii

16 Nov 2018 526

Constanţa Intervenţie a poliţiştilor locali şi a angajaţilor Polaris M Holding, în cartierul Anadalchioi. Adăpost improvizat, dezafectat (galerie foto)

22 Oct 2018 1919

Constanţa. Staţionările neregulamentare, comerţul ilicit şi proprietarii de câini periculoşi, în vizorul poliţiştilor (galerie foto)

04 Sep 2018 799

Apel al DGPL Agenţii Poliţiei Locale au fost nevoiţi să utilizeze cătuşe împotriva unor persoane care au devenit agresive când au fost sancţionate

01 Sep 2018 892

Constanţa Minor cu deficienţe de vorbire, identificat de poliţiştii locali. Copilul se pierduse de tatăl său

24 Jul 2018 537

Poliţia Locală Constanţa, la datorie! Peste 1500 de amenzi, aplicate săptămâna trecută. Ce abateri de la lege au constatat agenţii (galerie foto)

24 Jul 2018 1068

Constanţa. Bărbat bănuit de consum de substanţe interzise, identificat de poliţiştii locali

24 Jul 2018 1331