Stiri calde

Constanţa. Proprietarii de terenuri neigienizate, în vizorul poliţiştilor locali. Ce amenzi au primit


În perioada 30.04.2018- 25.05.2018, poliţişti locali constănţeni au efectuat un control tematic pentru verificarea respectării documentațiilor tehnice vizate spre neschimbare, aferente autorizațiilor de construire, emise de către unitatea administrativ teritorială, dar și pentru respectarea normelor referitoare la protecția mediului și mentinerea unei permanente stări de curățenie în perimetrul aferent străzii Madrid din cartierul constănțean Tomis Plus-Boreal.

În urma verificărilor și constatărilor efectuate în teren au fost aplicate nouă sancțiuni contravenționale în valoare totală 5.900 lei pentru nerespectarea prevederilor H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța .

Amenzile contravenționale au fost date celor 8 proprietari de terenuri neigienizate din zona respectivă, iar o persoană care a fost surprinsă aruncând deșeuri în zona străzilor Madrid și Amensterdam a fost sancționată contravențional cu suma de 400 de lei.

Reprezentanților legali ai terenurilor li s-a adus la cunoștintă pe bază de proces verbal de constatare și sancționare a contravenției măsurile și recomandările organelor de control, stabilindu-se și termene pentru remedierea situațiilor de fapt constatate.

De asemenea, cu ocazia activităților de control au fost verificate și  8 șantiere ale unor imobile aflate în curs de execuție, cu precizarea că deținătorii legali aveau încheiate contracte /documente de ridicare a deșeurilor provenite din executarea lucrărilor de construcții cu societăți prestatoare.

Totdodată a fost înaintată o adresă către Direcția Gestionare Servicii Publice Constanța pentru igienizarea și ridicarea deșeurilor inerte de pe suprafața străzii Amsterdam.

"Ca și măsură preventivă, recomandăm persoanelor fizice sau juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale în vigoare cu privire la executarea lucrărilor de construcții, organizarea de șantier, precum și pentru menținerea unei permanente stări de curățenie și să nu depoziteze clandestin deșeuri pe domeniul public, iar proprietarilor de terenuri să ia măsuri de igienizare și de curățarea vegetației crescută în exces, unde este cazul", precizează DGPL.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanţa. Persoane care ofereau spre vânzare ţigări fără timbru, sancţionate de poliţiştii locali

17 Jan 2019 401

Zeci de șoferi care au parcat pe locurile destinate persoanelor cu handicap, sancționați de polițiștii locali din Constanța (galerie foto)

16 Jan 2019 364

Persoană depistată în zona Gării CFR din Constanţa, în timp ce vindea ilegal ţigări

15 Jan 2019 247

Continuă desființarea garajelor din municipiul Constanța

15 Jan 2019 310

Constanţa. Sancţiuni pentru oprirea sau staţionarea neregulamentară, aplicate de poliţiştii locali

14 Jan 2019 333

Şeful Poliţiei Locale din municipiul Bacău prins băut la volan. A fost implicat și într-un accident rutier

13 Jan 2019 280

Tragedie la ski. Trei schiori au murit într-o avalanşă în vestul Austriei. O a patra victimă este dispărută

13 Jan 2019 308

Stop comerțului ilegal de țigări Polițiștii constănțeni au depistat mai multe persoane ce vindeau țigări (galerie foto+video)

12 Jan 2019 965

Constanţa. Călătorii frauduloşi, comerciaţii ambulanţi şi cerşetorii, sancţionaţi de poliţiştii locali

11 Jan 2019 481

Zeci de persoane depistate în timp ce călătoreau cu autobuzele RATC Constanța fără bilet. Ce alte nereguli au constatat polițiștii locali (galerie foto)

10 Jan 2019 546

Mai multe persoane depistate de poliţişti, în timp ce vindeau ţigări netimbrate în zona Tomis 3 din Constanța (galerie foto)

09 Jan 2019 371

Mii de amenzi aplicate de polițiștii locali din Constanța. Ce nereguli au fost constatate (galerie foto)

09 Jan 2019 556

Constanţa Necurățarea căilor de acces de zăpadă sau gheaţă, sancţionată de poliţiştii locali

08 Jan 2019 541

Cerșetori depistați de polițiștii locali din Constanța. Ce măsuri au luat agenții împotriva suspecților

07 Jan 2019 415

Șofer sancționat de polițiștii locali din Constanța pentru că făcea drifturi în parcarea de la Poarta 1. Ce amendă a primit bărbatul

07 Jan 2019 726